Essence Lash Princess - false lash effect mascara


U prošlom paketu od firme Ovnak imala sam priliku isprobati Essence Lash Princess maskaru poznatu pod imenom Princeza, a svoje dojmove sam pisala u OVOM postu. Ovaj put na testiranje je došla sestra prvobitne princeze koja daje efekat umjetnih trepavica, odnosno na pakovanju joj piše false lash effect mascara. Naravno, još uvijek nisam našla maskaru koja stvarno daje efekat umjetnih trepavica, ali hajde nekako treba privući kupce.

Ova maskara pored jako lijepog pakovanja po meni ima dosta bolju četkicu za razliku od svoje sestre. Četkica joj je ravna, malo se sužava pri kraju i sa prirodnim vlaknima. Srednje je gustine i četkica pokupi dovoljno maskare za jedno nanošenje. Kako ja mrzim slijepljene trepavice izbjegavam stavljati više od jednog sloja, pa na slikama nosim jedan sloj maskare.

Za cijenu od 6.95 KM dobijete količinu od 12ml, a rok je 6 mjeseci od dana otvaranja. Od Essence smo navikli već na odličan omjer cijene i kvalitete što je i slučaj sa ovom maskarom.


Veoma sam zadovoljna sa onim što Zelena princeza radi na mojim očima, jer kako su moje trepavice jako ravne malo koja maskara može pomoći pri uvijanju. Princeza ih poprilično uvije i takve mi budu do nekih 6 sati. Dosta je crna i to je ono što također volim kod nje. Minus ove maskare je što se trusi, pa se znalo desiti da se pogledam u ogledalo a ono crne mrlje ispod oka.

Ako bih morala birati između prvobitne Princeze i ove, moj izbor bi bio ova - False Lash Effect :-)

Da li ću kupiti ovu maskaru? Jedno veliko DA! Kako je maskara proizvod koji se svakodnevno troši, mislim da bolji efekat za manju cijenu neću naći niti kod jedne maskare, tako da je Zelena princeza moj izbor za svaki dan.



Da li ste probali neku od Princeza? Kako se vama čine?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

3 komentara:

  1. Meni se ne trusi ali mi se redovno doljnje trepavice preslikavaju jer mi je masan tip koze. Da nije tog preslikavanja bila bi predobra.

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgledaju ti trepke praavo spidery :D mislim da to tako zovu sada, plaho je IN :)
    Meni je bolja ona roze-narandzasta cetkica
    :*
    http://justdivined.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Instagram