Clearskin tretman protiv ožiljaka od akni | Avon

Danas ću vam prenijeti svoje dojmove o Clearskin tretmanu protiv ožiljaka od akni i to ukratko jer nisam stručnjak ni u kojem polju da detaljišem o nekim stvarim. Za mene većina ovih preparativnih proizvoda ili radi ili ne radi, a sve detaljnije uvijek prepustim onom ko se u to razumije. Na početku da napomenem da je moja koža lica normalna, ali u zadnje vrijeme (možda zbog prevelikog unosa šećera) mi se javlja dosta akni, pa se ujedno i borim sa ožiljcima nakon njih.



Slučajno sam listala Avonov katalog i između ostalog ugledala i ovaj Clearskin tretman. Tačnije on pripada Clearskin professional liniji, a prije toga nisam koristila proizvode iz ove linije. Sam tretman sadrži 2% salicilne kiseline, a koliko sam do sad čitanjem po drugim blogovima mogla zaključiti da je ona jedan od najvećih saveznika u borbi protiv akni. Ona sadrži antibakterijska i protuupalna svojstva, a pogodna je za normalnu, masnu ili mješovitu kožu dok se ne preporučuje osjetljivoj, suhoj i tankoj koži jer bi je mogla dodatno iritirati. Salicilna kiselina je po hemijskom sastavu slična aspirinu, pa se iz tog razloga tablete aspirina često koriste kao glavni sastojak maski za lice protiv akni koje se prave u kućnoj radinosti. (Upustva za jednu takvu masku pogledajte na kraju posta.)



Da se vratim na sam tretman, s obzirom da sadrži 2% salicilne kiseline on i nije puno jak te ga svakako možete isprobati ukoliko ste početnik u korištenju kiselina. Nalazi se u sivoj tubici dok je na vrhu loptica, slično tekućim dezodoransima. Ja ga koristim tako što ga stavim na tuferčić, a zatim na mjesto na kojem imam ožiljak od akne. Možete ga stavljati i štapićem za uši kako bi bili precizniji. Prilikom stavljanja svakako izbjegavajte područje oko očiju. Blago peckanje je normalna popratna pojava koja nestane za 30ak sekundi. Ovaj tretman koristim navečer prije spavanja, a već ujutro primjetim prve rezultate smanjenja crvenila. Kroz dva do tri dana ožiljci od akni skoro skroz nestanu sa lica, ali tretman ponavljam sve dok ih u potpunosti ne uklonim. Inače, prije nego sam koristila ovaj tretman ožiljci su mi znali biti na licu i po nekoliko sedmica što je zaista iritirajuće. Ovaj tretman možete pronaći u trenutnom Avon katalogu po cijeni od 14.50 KM.

MASKA ZA LICE: Ukoliko do sad niste imali priliku probati bilo šta sa salicilnom kiselinom evo jedan jednostavan recept koji sam pronašala na nekoj stranici na internetu za masku za lice, pa da vidite kako djeluje na vaš tip kože. Potrebno vam je 3 do 5 tableta aspirina, 1 mala kašika malo gušćeg jogruta i 1 mala kašika meda. Aspirin izmrvite dok ne bude gotovo kao u prahu te zatim pomiješajte sa jogrutom, a kasnije i sa medom dok ne dobijete ujednačenu masu. Nanesite na lice i pustite da djeluje 10 do 20 minuta. Kod suhe kože stavite više meda nego jogurta, a kod masne obrnuto. Kada se maska osuši saperite je vodom te zatim nanesite hidratantnu kremu. :)

Jeste li do sad probali Avonov tretman ili možda neki drugi sa salicilnom kiselinom? Kakva su vaša iskustva?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

ema.pj

3 komentara:

  1. Ako zaista uklanja oziljke od akni, obavezno ga kupujem :). Imam svetao ten i ne znam sta vise da probam kako bih uklonila te dosadne oziljke.. Iz Clearskin linije sam probala onu narandzastu tubicu ( Instant Spot Treatment ) koja bi kao trebalo da smiri/smanji akne, sadrzi salicilnu kiselinu i nije losa, ali moglo bi to ipak mnogo bolje. Kristina :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da ostadoh bez odgovora :) :/? Kristina

      Izbriši
    2. Sorry :-) Odobrim komentare, ali zaboravim odgovoriti.
      Probaj ovo pogotovo ako ga uhvatis na kakvom dobrom sniženju, nećeš se pokajati. Meni barem odlično pomaže, ma da ja nemam toliko svijetao ten. :-*

      Izbriši

Instagram