Rekonazol - šampon protiv peruti


S obzirom da sam ja jedna od osoba koja vječito ima problema sa peruti, i vjerujem da vas još ima takvih, danas sam odlučila da vam predstavim šampon koji mi je dosta pomogao i nakon mjesec dana upotrebe perut je nestala sa moje glave. Napokon!!!


Rekonazol je šampon koji djeluje tako što ubija gljivice koje izazivaju infekciju i sprečava njihovu ponovnu pojavu. Upotrebljava se za liječenje gljivičnih infekcija skalpa i tijela kao što su : perut , seboroični dermatitis, te bijele fleke po tijelu koje se ponekad javljaju poslije izloženosti suncu. Ova stanja sva mogu da budu popraćena svrabom. Ja sam dobila preporuku da ga kupim od tete koja radi besplatan pregled tjemena u apoteci i mogu reći da se nisam nimalo pokajala. Cijena mu je 8.50KM i za tu cijenu dobijete 120 ml šampona, koji vam od prilike može biti mjesec dana ukoliko perete kosu dva puta sedmično, što je i dovoljno ukoliko upotrebljavate ovaj šampon.

Rekonazol ne smijete upotrebljavati ako imate alergiju na ketokonazol, ukoliko za kosu upotrebljavate losion ili kremu koja sadrži kortikosteroide. Šampon je namijenjen za lokalnu upotrebu i može se upotrebljavati u periodu trudnoće i dojenja. Unutar bijele bočice nalazi se roza tečnost (na slici je ispala narandžasta i za to u potpunosti krivim svoj mobitel kojim slikam :D) i ovo je dovoljna količina za jedno ispiranje. Ja po običaju kosu ispirem dva puta.


Nakon što operem kosu , malo je umotam u peškir i odmah nakon toga sušim fenom. Tu sam preporuku također dobila od tete iz apoteke (kako ovo smiješno zvuči kad se kaže,hehe). Moram vam priznati da 10ak minuta nakon što osušim kosu fenom osjetim blago peckanje na tjemenu. Također, opadanje kose mi se dosta smanjilo upotrebom ovog šampona. Ako je vaša kosa jako gusta i duga možete je oprati običnim šamponom, a zatim upotrebiti Rekonazol, ma da je preporučljivo da je perete samo sa Rekonazolom.



Suma sumarum, ovaj šampon bih preporučila svima vama koji muku mučite sa peruti. Potrebno je da se pridržavate upustva kada ga koristite, jer nije poželjno da se koristi u prevelikim količnama. Također, svima bih preporučila da odete na besplatne preglede tjemena i lica koji se nude u skoro svakoj apoteci u zadnje vrijeme, jer vjerujte ja sam ostala bez teksta kada sam ugledala svoje tjeme i kako to zapravo izgleda "pod mikroskopom".

Imate li problema sa peruti i kako se borite protiv toga?

Hvala na čitanju :-*

Unknown

Broj komentara: 26:

  1. ja ću ga kupiti momku nadam se da će mu pomoći:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh no, I don't understand your language :( please can you translate this because google translate sucks :/
    With love, Becky <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I'll try to write post on english ASAP! Thanks Becky <3

      Izbriši
    2. now you can read it on english :-*

      Izbriši
  3. super recenzija,jako korisna! moram ga nabaviti,tjeme mi je očajno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na čitanju :-) Nadam se da će ti pomoći kao što je i meni :-D Ako mi se slučajno opet pojavi znam šta ću koristiti hehe :-)

      Izbriši
  4. Odlicna prezentacija, Ema mene zanima ( u tekstu je spomenuto da je dobar i protiv opadanja, a imam drugaricu koja ga je koristila i rekla mi je da joj se obnovila kosa i cak dosta nove kose ima), koliko je to istina i da li se mose koristiti u te svrhe. Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno. :) Na tom testiranju me također ova teta pitala da li mi opada kosa i ja sam rekla da dosta opada ona je rekla da je jako dobar protiv toga, i ja sam sama primjetila da kad perem s njim skoro nikako kosa ne opada, tako da je informacija pouzdana :)

      Izbriši
  5. Ja ga koristim i prezadovoljna sam. Preporucila bih ga svima koji imaju problema sa peruti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je pomogao i nakon toga sam prestala koristiti.. sad barem znam ako mi se kad vrati perut šta da kupim :-D

      Izbriši
  6. I ja sam prezadovoljna... iskreno preporucujem ☺

    OdgovoriIzbriši
  7. Koristim isti sampon i bas mi je pomogao. Malo sam lijen pa sam u sedmici dva puta prao kosu rekonazolom i kako je perut nestala nisam ga koristio do skora (perut se vratila), pisem komentar cisto da znate da je vrlo vrlo koristan ali ga upotrijebite do kraja ne kao ja pa da se vrati nakon godinu :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristim isti sampon i bas mi je pomogao. Malo sam lijen pa sam u sedmici dva puta prao kosu rekonazolom i kako je perut nestala nisam ga koristio do skora (perut se vratila), pisem komentar cisto da znate da je vrlo vrlo koristan ali ga upotrijebite do kraja ne kao ja pa da se vrati nakon godinu :/

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja imam isti problem dok sam ga korislila peruti nije bilo cim sam prestala perut se opet povratila i po licuu mi se pokazale te bijele flekice

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristio ga dobar jedno vrijeme ga nije bilo uzet

    OdgovoriIzbriši
  11. Dobijem neku vrstu peruti, u biti kao da mi se tjeme guli, svake godine na prijelazu sa jeseni na zimu i sa zime na proljece, ovaj sampon je spas ❤

    OdgovoriIzbriši
  12. Mozel Rekonazol skloniti gljivice na celu-fungal acne?

    OdgovoriIzbriši
  13. Dal pomaže kod psorijaze,jer imam po tjemenu.pa bi probala .

    OdgovoriIzbriši
  14. Dal pomaže kod psorijaze.imam po tjemenu pa bi probala ako smijem.

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako mogu poruciti ovaj sampon i koliko kosta?

    OdgovoriIzbriši
  16. Znaci dobar je šampon protiv peruti i protiv opadanja?Ja se zalijenio,počeo prati sa njim i prestao.Koliko puta sedmicno ga upotrebiti?

    OdgovoriIzbriši

Instagram