EMINY parfemi


Nakon mog NEW IN posta najviše ste zapazili parfemčiće u ''rozim kutijama'' , pa sam odlučila da napišem jedan kratki post o tim parfemima, za vas koji prvi put čujete o njima.

Moja priča sa Eminy parfemima počinje u decembru 2012. godine kada sam sasvim slučajno na Facebooku naišla na zvanični profil Eminy distributera u BiH. Kao i svaki student uvijek tražim način da nešto zaradim ''sa strane'' da pokrijem svoje troškove kozmetike i ostalih stvarčica za koje baš i ne mogu tražiti od roditelja da mi kupe. Tako sam im se javila i rekla da želim da radim sa tim parfemima i za nekoliko minuta sam primila poziv od jedne jako ljubazne gospođe koja mi je objasnila svu proceduru učlanjenja koja je jako jednostavna. Tako sam posjetila njihov ured, pokupila svoje testere parfema i moja Eminy avantura je započela.



Proizvodnja i prodaja EMINY proizvoda je počela 2009. godine. Iz Eminy tima kažu da su postavljeni visoki pragovi kontrole kvalitete, te je njihov tim stalno na usluzi kupcima i korisnicima. Proizvodnja EMINY proizvoda počinje u svjetskim centrima poput Milana, Pariza, Beča, i drugih. Na njihovoj stranici sam našla informaciju da sirovine koje se koriste prilikom izrade podliježu izbirljivosti njihovih menadžera koji nastoje da obezbijede samo ono najbolje za potrošače.

A ovako izgledaju Eminy bočice. Veće su od 30ml a ove manje su od 15ml. One od 11ml i 50ml trenutno nemam :-)



Na svakoj kutijici ima roza naljepnica sa brojem parfema i imenom, kao i na samim čepovima.




Svi parfemi su napravljeni kao EAU DE PARFUM (a ne kao toaletne vode) i dugotrajnost na koži i istovjetnost mirisa je zagarantirana. Eminy parfemi su pakirani u 4 veličine bočica i to od 11ml ; 15ml ; 30ml i 50ml. Svi su pakirani u običnoj ambalaži, a cijene su i više nego pristupačne. 

Cijene su :

11 ml = 5 KM
15 ml = 6 KM
30 ml = 10 KM
50 ml = 17 KM

Trenutno u EMINY asortimanu možete pronaći više od 150 parfema, kako ženskih tako i muških. Spisak parfema koji su u ponudi možete vidjeti na slikama ispod.

ŽENSKI


MUŠKI



Moje iskustvo sa EMINY parfemima je i više nego pozitivno. S obzirom da kod sebe imam testere svih parfema, čim sam ih uzela u ruke i počela redom mirisati odmah sam znala koji ću da poručim. Iz Eminy asortimana najviše sam koristila parfem Hypnotic Poison / Dior koji mi je apsolutno zimski favorit, a za ljetne sam birala La Vie Est Belle / Lancome, te za ovo ljeto novi parfem u Eminy ponudi The Key / Justin Bieber.

Oba parfema su slatkastog mirisa , a ujedno svježeg kakav mi itekako odgovara i čiji sam ljubitelj. Na koži se zadržavaju nekih 8 sati , dok na odjeći ostaju sve dok se ne opere (barem ovi koje sam ja koristila). Od ženskih parfema iz ponude također bih izdvojila Acqua di Gioa / Armani, te Fame / Lady Gaga kao one koji mi se jako sviđaju.

Što se tiče muških parfema moj favorit je parfem Cool water / Davidoff , te Armani Code / Armani.

Ukoliko mi ipak i nakon ovog svega ne vjerujete da su ovi parfemi vrijedni vaše pažnje, to lako možete provjeriti kupovinom bilo kojih u malim količinama ili pak u testerima koji koštaju 0.50KM. Znam da postoji dosta predrasuda o kopijama parfema i da bi dosta njih radije izdvojilo puno novca na jedan dobar parfem, ali ja nisam jedna od tih. Ovi parfemi zadovoljavaju moj kriterij kod izbora parfema, cijena im je kako ja kažem prava ''studentska'' , dat mi je velik izbor i baš zbog cijene mogu da parfem mijenjam često.

Naravno da i ja volim da imam parfem u lijepoj luksuznoj bočici i sa vremena na vrijeme se i počastim takvim, a za sve ostalo tu je EMINY :-)

I za kraj jedna poznata izreka Coco Chanel :

" Žena bez parfema je žena bez budućnosti ."


Nadam se da vam je sad malo jasnije ko su i šta su parfemi u ''rozim kutijama''. Hvala na čitanju i do idućeg posta vas pozdravljam :-)

Ema

Broj komentara: 19:

  1. Ja sam isto tip za točene parfeme :P Bar što se ovih skupljih tiče. Imala sam priliku probati i originalni i točeni Gucci Rush i nisam primijetila nikakvu razliku. Osim lijepe bočice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većinom i plaćamo skupe bočice po drogerijama :-) Meni nije bitno jel parfem točeni ili originalni , bitno mi je da lijepo miriše ,a i da ga mogu priuštiti :-D

      Izbriši
  2. odlično rješenje, kad se poželimo počastiti novim lijepim parfemom, a nemamo puno novaca :D
    vjerujem u njihovu kvalitetu, i sama sam znala kupovati u Refan-u parfeme u rinfuzi, kvaliteta je bila prvoklasna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :-) Ja se sjećam dok sam bila mala da je mama koristila Refan parfeme i to dugo , dok nisu prestali da se prodaju u mom gradu i baš su bili dobri, a i ovi su odlični! :-)

      Izbriši
  3. Koristila sam ove parfeme meni su super i svima preporučujem. Jaca

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, ja ih tako hocu a ne mogu naci nikog u BL da ih prodaje :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko ne nađeš nikog javi mi se, ja šaljem poštom u cijelu BiH :-)

      Izbriši
  5. Ne znam više koji da probam od ovih "na točenje", ali hajde ostavi neki mail da te kontaktiram pa ako već radiš sa tim da probam kakvi su...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ema.pjanic@gmail.com

      mogu ti i testerčiće neke poslati za prvi put :-)

      Izbriši
  6. ja inače nemam predrasudu o kopijama parfema, osim ako se ne pokaže skroz suprotno i parfem ima skroz drugi miris. Ali to se odmah primjeti pri isprobavanju. Dosad nisam imala prilike koristiti eminy parfeme, ali jesam neke druge kopije. Neke se ispistave ok, neke ne. Ali što se tiče budžeta, super su povoljni, pogotovo za studente :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da budžet je baš studentski, a ja sam već napisala da nisam mirisala originale justina i lancome , ali nisam imala ni potrebe jer ovi su mi baš savršeni, tako da možda se i ne poklapaju sa originalom ali bitno mi je da mi se sviđaju :-D

      Izbriši
    2. meni je iskreno i važnije da li mi se sviđa miris a manje je li to neki poznati brand ili ne :) ja isto ne znam nekoga tko prodaje ove mirise al opet tu si ti pa eto hehe :D

      Izbriši
    3. slažem se , bitan je miris, brand više manje :-) čudi me baš da većina ne zna nikog ko prodaje, a ima ih dosta barem koliko po FB vidim :-)

      Izbriši
  7. Hypnotic Poison svi imaju hehe, i ja ga obožavam, ali ga nemam trenutno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živa istina :-D Mislim da je malo onih koji ga barem nisu probali :-D

      Izbriši
  8. Ja sam isto par puta kupila točene parfeme :) Nisam primijetila nikakvu razliku.

    OdgovoriIzbriši
  9. KAKVO TI JE MIŠLJENJE O MUŠKOM OPIUM YSL I VERSACE L'HOMME.VOLIO BI DA IH IMAM.POZZ

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja bih se voljela uclaniti,i jos uvijek nisam pronasla nacin,imam iskustva sa tim parfemima ,naime prije nekoliko godina moja sestra se bavila sa tim,i bili su prava atrakcija u Donjem vakufu.Nazalost vise se ne bavi sa tim,a ja sam u Bugojnu i ne poznajem nikoga licno ko se bavi prodajom ovih Eminy parfema.A vec sam se bavila Avonom,Oriflameom,i sa sigurnoscu mogu reci da Eminy parfemi jedini mogu parirati svjetskim brendovima.Bila bih zahvalna ako bi mi pokazala nacin kako da se i ja uclanim.Unapred zahvalna.L.P.

    OdgovoriIzbriši

Instagram