Iskustvo početnika : Avon ili Golden Rose tuš za oči


Do prije nekoliko mjeseci tuš se uopće nije nalazio u mojoj kozmetičkoj torbici. Tu su većinom bili puder, maskara i koji ruž, međutim otkako sam počela da više čitam druge blogove nekako sam se zaljubila u tuševe, ma da još se nisam usudila da eksperimentišem sa onim u raznim bojama. Za sada mi je crna broj jedan. 

Prije svega nabavila sam Avon tuš u flomasteru (ili olovci,kako hoćete), smatrajući da će mi biti puno lakše koristiti ga jer sam ''početnik''. Avon tuš u flomasteru dolazi u količini od 1.6 ml i regularna cijena mu je 14.50 KM, dok se često može naći na sniženjima, kao u prošlom katalogu kada je koštao 8.90 KM.

Sa druge strane Golden Rose tuš dolazi u količini od 6.5 ml i cijena mu je 5.50 KM u Makeup Arena radnji, što je znatno povoljnije od prve opcije.

Avonov tuš Super Extend dolazi u tri nijanse : black, brown i teal (tirkizna nijansa). Dolazi u kutijici koju sam bacila prije slikanja pa ne zamjerite. Unutar kutijice nalazi se tuš u plastičnoj ambalaži i sam ovako me podsjeća na flomastere koje smo svi kao djeca koristili u školama .


Golden Rose Style Liner dolazi u samo jednoj nijansi imenom Black&Black. Za njega sam prvi put pročitala kod Azre (Make Up Make Out) i odmah sam ga morala imati. Pakovan je u crnu ambalažu koju možete vidjeti na slikama i rok upotrebe mu je 3 godine. 


Sad kad sam napisala nešto o nekim manje bitnim detaljima, moram da odmah kažem da je moj glas odnio Golden Rose tuš. Prije svega njegova boja je jača crna nego što je slučaj kod Avona, ja ga dosta lakše nanosim jer je četkica za nanošenje jako tanka i precizna, ostavlja dovoljno boje na kapcima prilikom povlačenja, za razliku od Avona. Sa Avonovim tušem moram više puta da ponovim ''crtu'' da bih dobila intenziviju crnu boju.


Dok nanosim Avonov tuš kapak mi se jako trese, valjda što me strah ove tvrde četkice pa mi i to otežava posao. Moram da priznam da mi Avonov tuš kao početniku zadaje puno muka. Ne znam da li je takav svaki ili je samo ovaj moj došao prilično suh, ali ja sa njim nisam niti malo zadovoljna. Jako je teško iz njega izvući crnu boju, prilikom prvog povlačenja ostaje neka prozirna crna boja, dok drugi put kad ga stavljam ovaj vrh ''flomastera'' mi briše onu boju koju sam prvi put stavila. Ja sam stvarno sa ovim tušem na VI. Ako je neko od vas koristio molim vas prosvijetlite me je li to samo do mog primjerka ili je i vama ovaj tuš jako jako suh i težak za nanijeti na kapak.

Oba tuša se jako lagano uklanjaju odstranjivačem šminke, ja koristim Mixa micelarnu otopinu ili Garnier Eye makeup remover (dvofazni odstranjivač), nakvasim tuferčić ostavim nekoliko sekundi na očima , malo protrljam i voila - nema ništa :-D Također moram napomenuti da niti jedan od ova dva tuša nije vodootporan i veoma se lako oba skidaju i samom vodom.

Avon tuš ostavlja suhi finiš, bez sjaja i dosta se brzo suši . GR tuš ostavlja mokri finiš na prvu, kasnije se malo posuši ali opet ima dovoljno sjaja. Također se brzo suši. Golden Rose tuš ima dosta dobru postojanost, te nakon nekoliko sati nošenja (bez baze) izgleda na očima isto kao da ste ga samo nanijeli.

Sve što sam uspjela da izvučem od svog Superextend tuša možete vidjeti na slici, nadaću se da je ipak do mene, a ne do samog tuša. S druge strane na Golden Rose tušu se praksam i nadam se da ću uskoro usavršiti stavljanje tuša, jer sam ga u jako kratko vrijeme baš baš zavoljela.  Evo i slikica jednog početnika, be easy on me please :$


Ukoliko ste početnik sa tuševima kao ja preporučila bih vam da probate GR tuš, jer po meni dosta ga je
 lakše koristiti nego ovaj Avonov.

Golden Rose Style Liner : 5/5
Avon Super Extend : 2/5

Hvala na čitanju, do idućeg posta! :-)

p.s. Dobitnik nagradne igre je osoba sa e-mail adresom raza-kundak@hotmail.com

Dobitniku ću da pošaljem mail, ukoliko se ne javi u roku od 24h biram drugog dobitnika. Čestitam i hvala svima na učešću, uskoro se igramo ponovo :-)


Ema

Broj komentara: 38:

  1. Nikad nisam voljela ove tanke kistiće, i moj glas će uvijek ići onim tvrđim. Istini za volju, nikada nisam naišla na dobar flomaster-tuš, iako sam ih probala puno. Avonov mi je najbolji od svih koje sam probala, ali ipak se ne može ni porediti sa njihovim Extra Lasting tušem koji je moj omiljeni. Pogotovo jer se odmah osuši, pa mi se ne preslika na gornji kapak kao većina tuševa sa tankim kistićem (iako to nema veze sa kistićem, haha :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu da vjerujem da ti je ovaj Avonov najbolji :-O Biće baš onda da je do mene,a ne do tuša. Ovaj GR se osuši u roku ''keks'' iako se čini i dalje da je mokar, ali se ne preslikava na gornji kapak. Kad meni nije koja sam veoma smotana onda neće nikome :-D

      Izbriši
    2. Nije ovaj najbolji, nego Extra Lasting :D Pisala sam čak i uporedbu ova dva nekada jako davno na blogu :D

      Izbriši
    3. ma napisala si da ti je Avonov najbolji od svih tuševa u flomasteru pa se zato čudim :-D Potražiću taj post, da pročitam dojmove :-)

      Izbriši
  2. simpatičan post. jako:)
    ja bih ti toplo preporučila da isprobaš Essence tuševe za oči. nećeš se pokajati! ja već nekoliko godina koristim njihov i to vodootporni tuš za oči.veoma su dugotrajni a, tako da kažem, jeftini. xx

    http://nadinesalkovic.blogspot.com/2014/06/eye-see-you.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tii :-)
      Definitivno hoću, jer mislim da ću ubrzo da postanem kolekcionar tuševa :-)

      Izbriši
  3. Ja sam imala neki gabrini ovako s tankim kisticem , imam ga i sad i super je , imam jos i Avon colortrend s tankim kisticem i on mi je super , malo bolji od gabrini, imala sam neki avonov s nekim kao spuzvastim aplikatorom , nije los , cisto je ok .Ma ja mislim da avon malo pretjeriva,cijene znaju biti dosta visoke ,a proizvodi ne toliko kvalitetni,pogotovo njihove maskare su grozne stvarno. Cula sam da je Catrice tus u flomasteru super.A svima govorim da NIKAD ne kupuju Miss Sporty tos u olovci,ima par nijansi.ja imam tirkiznu i grozan je , em nekakav nespretan,em nekakva ruzna boja i nije uopce lijepa tirkizna,em je ta boja jos i prozirna , i em najgora stvar nema saanse da ga skinete, to tjedan dana ostaje na ocima ,prije cete oko iskopat nego njega skinut , probala vodom,uljem,alkoholom,dvofaznim,nema cim nisam , ne ide.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah,znači od njega da bježim sto na sat? dogovoreno :-D Još mi samo to treba i mirna Bosna.. Da, Avon ponekad zna pretjerati sa cijenama, ali ne osporavam da imaju stvarno dosta dobrih i kvalitetnih proizvoda.. Ja se više ne usudim niti jedan tuš u flomasteru da probam :-/

      Izbriši
  4. I ja sam tek nedavno zavoljela tuševe, do sada sam bila uglavnom ljubitelj gel linera, ali tuš daje mnogo intenzivniju nijansu. Ovi flomaster-tuševi su mi najjednostavniji za nanošenje, ali nikad ne daju lijepu liniju koja se dobije klasičnim tušem.
    Od Essence-a zaobiđi flomaster-tuševe, probala sam dvije vrste i ne bih ih ponovo kupila, ali obavezno probaj Liquid Ink čim budeš imala priliku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja cu u širokom luku da zaobilazim SVE flomaster-tuševe :-D Hvala na preporuci, svakako ću da isprobam :-)

      Izbriši
  5. i ja sam dobila taj avonov kad sam radila look, i slažem se, nisam ni ja mogla s njim, jos ja tuš stavljam 10 godina ( nije da i danas ne zabrljam često, samo kažem da se zna da sam iskusna ) :D
    sreca pa su mi poslali i drugi, extra lasting, mnoooogo mnogo bolji
    golden rose imam i volim, a odličan im je i onaj sa zlatnim čepom, ovaj https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9Bta7W5NhW_p7KzPCSU-thMTWIUFq2fXujfEsAES4qLwJGJzyRyy-9P8

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znači nije do mene jeeej :-D
      Moraću i taj da probam sa zlatnim čepom :-)

      Izbriši
  6. Izbjegavam crne tuševe koliko god mogu, ali ovaj GR je wow :O pigmentacija je fantastična :O koliko je GR dobar, toliko je Avon razočarenje :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja se isto početnik.Za početak sam kupila neki Essence "flomaster" tuš,mislim da je 4-5 KM,tako da je jako dobar za vježbanje,a također sam kupila i Gabrini koji je sličan Golden Rose.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda nije suh koliko ovaj Avonov pa se lako rukuje s njim :-)

      Izbriši
  8. I ja volim ove sa tankim kisticima :) Mada mi ovih dana vise lezi gel liner, a mislim da su i oni jako dobri za pocetnike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E gel još nisam probala, moraću i to, čim dođe na red :-)

      Izbriši
  9. Ja ne volim flomaster tuševe, nikad mi nisu imali željeni efekt. Volim tuševe s tankim kistićima jer su precizni :) a i može se odrediti želiš li tanju il deblju crtu :) gel lineri su mi isto dragi ali ih koristim puno manje nego tekuće, jer sam s tekućim ispraksana pa mi ide brže i preciznije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja mislim da će mi tekući biti broj jedan, ovaj GR ne zadaje nikakve glavobolje :-D A moraću i gel da probam pa da onda mogu dati konačnu presudu :-)

      Izbriši
  10. Uuu dobro ti ide nanošenje sve bolja i boljaaaa si :D

    OdgovoriIzbriši
  11. i ja mislim da će mi tekući biti broj jedan, ovaj GR ne zadaje nikakve glavobolje :-D A moraću i gel da probam pa da onda mogu dati konačnu presudu :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. E gel još nisam probala, moraću i to, čim dođe na red :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. znači nije do mene jeeej :-D
    Moraću i taj da probam sa zlatnim čepom :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja cu u širokom luku da zaobilazim SVE flomaster-tuševe :-D Hvala na preporuci, svakako ću da isprobam :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. hahah,znači od njega da bježim sto na sat? dogovoreno :-D Još mi samo to treba i mirna Bosna.. Da, Avon ponekad zna pretjerati sa cijenama, ali ne osporavam da imaju stvarno dosta dobrih i kvalitetnih proizvoda.. Ja se više ne usudim niti jedan tuš u flomasteru da probam :-/

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala tii :-)Definitivno hoću, jer mislim da ću ubrzo da postanem kolekcionar tuševa :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ne mogu da vjerujem da ti je ovaj Avonov najbolji :-O Biće baš onda da je do mene,a ne do tuša. Ovaj GR se osuši u roku ''keks'' iako se čini i dalje da je mokar, ali se ne preslikava na gornji kapak. Kad meni nije koja sam veoma smotana onda neće nikome :-D

    OdgovoriIzbriši
  18. ma napisala si da ti je Avonov najbolji od svih tuševa u flomasteru pa se zato čudim :-D Potražiću taj post, da pročitam dojmove :-)

    OdgovoriIzbriši
  19. Možda nije suh koliko ovaj Avonov pa se lako rukuje s njim :-)

    OdgovoriIzbriši
  20. Catrice liquid liner, nijansa 01 Dating Joe Black - nema boljeg tuša ! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još isprobala Catrice tuševe, al definitivno moram :-D A to je samo zbog toga što skoro nikad ne idem u CM, ja samo po DM-ovima visim hehe

      Izbriši
    2. A ja DM ne volim nikako :D Catrice je baš predobra marka, preporučujem njihovu maskaru Glamour doll i paletu sjena Ultimate nude :)

      Izbriši
    3. Baš sam dobila od njih sad tu maskaru pa ću je isprobati, a dobila sam i paletu Absoulte Bright i sviđa mi seeee :-)

      Izbriši

Instagram