* LUCK * by Avon


Najnovija Avon brošura ispunjena je sretnim stranicama, a glavni razlog za to je novi parfem iz Avon kuće pod nazivom LUCK. Ovaj parfem ponosno nosi i preporučuje jedna od najpoznatijih svjetskih teniserki Maria Sharapova kojoj je pored napornog rada, sreća ključ za uspjeh.

Kako kažu iz Avona, Luck se sastoji od izuzetno ženstvenih nota svježih citrusa i rijetkog cvijeta ''Kraljica noći''. Prožet je i drvenastim notama koje daju nevjerovatan i poseban osjećaj.
Što se mene tiče ja se moram složiti sa ovim jer prije nego što ću dobiti sam parfem imala sam priliku da isprobam tester i bila sam, malo je reći, očarana onim što vidim (mirišem). 


Luck je orijentalno-voćno-cvjetna mješavina koja sadrži svjetlucavi bergamont, cvijet "Kraljica noći" te sandalovinu. Glavnu notu u ovom parfemu ima crveno voće (jagoda,malina,...) , a pored crvenog voća moj nos najviše registruje bijelo cvijeće (jasmin,gardenija,...).

Iako je Luck predstavljen više kao noćni parfem to je jedino sa čim se ne bih složila. Luck nije dovoljno jak da bi ga zvali noćnim parfemom, a idealan je za dnevne kombinacije. 

Trajnost mu je odlična i to je ono što mi se sviđa kod parfema. Volim kad za nekoliko sati nošenja još uvijek parfem osjetim na sebi. Luck se na mojoj koži zadržava u prosjeku 4,5 sati koliko sam bivala izvan kuće. Morate uzeti u obzir da svi imamo različit ph kože i da ovaj parfem ako je na mojoj koži bio dugotrajan ne mora da znači da će biti i na vašoj.

Sastojke ovog parfema možete vidjeti na slici.


Ne mogu baš reći da me podsjeća na neki parfem koji sam ranije koristila, ali pored svega ostalog što sam nabrojala moram dodati još da me nekako podsjeća na šećernu vunu. Nemojte reći da sam luda  :-D.

Od svih Avonovih parfema bočica Luck parfema mi je daleko najljepša. Ja sam skoro ''odvalila'' mašnicu jer sam mislila da se ona skida pa da je ispod prskalica. Ovim putem vas upozoravam da je dovoljno da skinete mali čep na sredini mašnice i pronaći ćete prskalicu. Pakovanje je veoma elegantno i onako svjetski. Vjerujem da je malo onih kojima se izgled ovog parfema ne sviđa.


Da zaključimo : svim ljubiteljima slatkastih parfema iskreno preporučujem Luck by Avon. Nećete se pokajati pri kupovini. Što se tiče mojih dojmova možete i vidjeti da sam prezadovoljna ovim parfemom i mislim da sam nakon Hypnotic Poison od Diora (btw. koji mi je dosadio) napokon naišla na jedan koji je u potpunosti po mom ukusu. Samo se nadam da ga Avon neće prestati proizvoditi. IKAD. :-)

U aktuelnom katalogu cijena ovog parfema je 39.90 KM , a uz njega dobijete još i dezodorans i losion za tijelo. Također nije zaboravljen ni jači spol pa i oni mogu pronaći mušku verziju ovog parfema po cijeni od 34.90 KM uz poklon gel za tuširanje i sprej za tijelo.


Da li ste probali Luck i ako niste hoćete li ?
Hvala na čitanju , do idućeg posta :-)

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram