2014.


Pozdrav svima :-)

Želim da vam čestitam Novu 2015. godinu u kojoj vam želim puno zdravlja i ljubavi, a kad to dvoje imate onda možete da imate sve uz malo truda i pozitivne energije. Razmišljala sam da ipak preskočim ovaj post tipa ispovesti.com , ali bilo mi je potrebno da napišem par riječi pa sam si dala to za pravo :-)

Januar mi je većinom jako buran mjesec. Doček Nove godine, ispiti, putuj kući, putuj u Tuzlu, idi tamo idi ovamo i na kraju sve bude na vrat na nos. Tako je bilo prošle godine, a evo i ove. Meni je 2015. počela istim tempom kao i 2014. Ne žalim se... Puno :-)

Dvije hiljade i četrnaesta godina mi je bila puna uspona i padova. Možda ne znate, ali rođendan mom dragom blogu je u Januaru, pa ćemo napraviti i neko slatko darivanje povodom toga. To mi je bila jedna od pozitivnijih stvari u sada već prošloj godini. Blogovanje mi je otvorilo mnoga vrata, upoznala sam puuuuno divnih djevojaka od kojih sada već neke mogu da nazovem pravim prijateljicama. Bile su tu kad mi je bio potreban savjet, pomoć, a nadam se da sam i ja bila za njih tu. One će se prepoznati u ovoj rečenici. :-)

Slika ispod je sa druženja "Našminkaj mi osmijeh" koje je bilo u aprilu. Nakon toga sam dobila još nekoliko pozivnica na evente na koje nažalost nisam mogla otići zbog predugog puta, ali se nadam da će to biti jedna od stvari koje će se promijeniti u 2015. godini.


Što se ostalog tiče u 2014. godini nisam baš bila najzadovoljnija samom sobom. Previše sam odustajala od stvari koje me čine sretnom i to je također nešto što želim da promijenim. Dosta toga sam započela, ali nisam uspješno završila. Želim da poradim na tome i da više počnem da slušam samu sebe.

Jedna od pozitivnih stvari je bila ta da sam ove godine počela da živim sa svojim dragim. On je posljednje četiri godine, svake godine, najbolje što mi se dešava i hvala mu na tome. Ja sam osoba koja vjeruje u srodnu dušu i uvjerena sam da sam ja svoju pronašla. On je moja totalna suprotnost, ali je i naučno dokazano da se plus i minus privlače i da ne mogu jedno bez drugog :-)

p.s. Slika ispod je iz 2010. godine kad sam imala jako kratku kosu :-) <3


Još jedna od pozitivnijih stvari je ta što sam u državi gdje je više od pola miliona nezaposlenih dobila priliku da zaradim sebi studentski džeparac i zaposlila se u jedan jako lijep kolektiv pod imenom Everet :-) Tačnije, zaposlena sam kao promoter kozmetike za Deborah Milano. Kad mi se ukazala ta prilika nisam ju htjela propustiti pa sam i u ovom poslu upoznala divne djevojke, a neke od njih su mi i postale prave prijateljice, a ne samo radne kolegice :-)

U 2015. želim provoditi što više vremena sa svojom porodicom od koje me dijeli 320 kilometara. Također želim da i dalje budem pozitivna kao što sam bila i u prethodnoj godini, želim da više putujem i posjetim neka mjesta, da se više družim a i da što prije završim fakultet jer iskreno više mi ga preko glave :-D

Želim i da položim najmanje B1 stepen i da počnem istraživati malo više život u dragoj mi Njemačkoj. Inače to je zemlja u kojoj dragi i ja želimo pokušati pronaći posao nakon što ovdje završimo fakultet (kao i 99% mladih u BiH) :-D


Želim i napokon pisati postove redovno, naći više prostora za svoju kolekciju jer svakim danom kozmetike je sve više, a prostora sve manje. Želim i da više pišem EMPTIES postova nego NEW IN (puste želje). Želim, želim, želim...

Na kraju želim ono što je i najbitnije - Želim da budem zdrava ko dren! Želim svima koji ste bolesni da ozdravite i želim da se izborite sa svim što vas muči.. Jer na kraju krajeva, sve materijalno je skroz nevažno, ako niste zdravi..

Neću više pisati iako bih mogla ovako do sutra. Kad pripremam neke druge postove treba mi po pola sata da napišem dvije rečenice, a ovaj post je nastao u manje od 10 minuta. Nadam se da ćemo se družiti i dalje..

Hvala na čitanju, do idućeg posta !


Ema

Broj komentara: 13:

  1. Nadam se da ćeš ostvariti svoje želje za 2015. :)
    Lijepo je čuti da si pronašla srodnu dušu <3
    NJemačka-zemlja snova :D
    Sretno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala što misliš na nas bolesne! :D Meni je 2014. donijela mnoštvo divnih ljudi, među njima i tebe i želim da se naše druženje nastavi, na poslu, na eventima, privatno.. i da ti se ostvare sve željice! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Svima se ide u Njemačku, samo ja želim istočnije malo - u Kinu :P
    Nadam se da će ti se sve želje ostvariti, i želim ti mnogo, mnogo sreće sa dragim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja želim u Kinu, ali samo turistički haha.. Ako se preseliš dolazim ti u posjetu :-D Hvala ti, i tebi da se sve željice ostvare :-*

      Izbriši
  4. sretna nova i nadam se da ce ti se sve zelje ispuniti =D
    <3
    Amina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti.. I ja tebi želim sve najljepše :-*

      Izbriši
  5. Hello this is kinda of off topic but I was wanting
    to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually
    code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I
    wanted to get guidance from someone with experience.
    Any help would be enormously appreciated!

    Take a look at my web-site; raised bed gardening; ,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hi, I do not use any editors. I am changing my html code manually but I don't have a lot of skills in that area. I hope you will find someone who can explain you better :-)

      Izbriši
  6. ja ti sve to isto zelim sto i ti sebi zelis :D <3 :***

    OdgovoriIzbriši

Instagram