ColorTrend Limited Edition Lipsticks


U zadnjem paketiću iz Avona dobila sam limitarno izdanje ColorTrend Kiss'n'Go ruževa za usne. Već sam nekad pisala o ovim ruževima i taj post možete pronaći OVDJE. 

Kiss'n'Go ruževe odlikuje jako lijep miris, kao da ima neku blagu notu vanilije a znate da to kod mene odmah daje plus. Međutim, miris se ne zadržava dugo nakon nanošenja ruža na usne. Što se tiče teksture ovi ruževi iz limitirane kolekcije su jako kremasti, ali za potpunu boju na usnama potrebno je nekoliko slojeva.  Lako se nanose te neće isticati suhe dijelove usana. Što se tiče dugotrajnosti ovi ruževi neće preživjeti jelo i piće, ali ko to još očekuje od ruževa koji koštaju 2.70 KM (u aktuelnom katalogu). Za taj novac dobijete 3,6 grama ruža.

Nijanse koje sam ja dobila su Racy Raspberry, Bold Tangerine, Deco Pink i Fuchsia Pop. Moram napomenuti da su ove nijanse jako čudne. Jednu boju vidim u pakovanju, drugu boju na ruci, a tek se onda iznenadim kad ih nanesem na usne i dobijem treću boju. Zbunjena sam skroz kad su ovi ruževi u pitanju. Zaboravila sam uslikati moje ''gole'' usne i to ću vam naknadno ubaciti u post.

Ako ste spremni da se iznenadite, nastavite dalje čitati.




Racy Raspberry

Ova nijansa je najviše pigmentirana od svih u ovoj limitiranoj kolekciji Kiss'n'Go ruževa. Kao što joj samo i ime kaže ovo je jedna jako lijepa boja maline. Ovo mi je ujedno i najljepša nijansa i najbolje mi stoji uz moj ten. Jedina je nijansa čiji su izgled u pakiranju i swatch na ruci isti kao i na usnama.


 Deco Pink

Ova nijansa je prava lagana verzija na usnama. Ono što često nazivaju ''moje usne u boljem izdanju''. Sviđa mi se kao dnevna varijanta. S obzirom da je ovako blaga njeno trajanje na usnama je nešto kraće od ostalih nijansi pa je potrebno češće ponavljanje kako bi zadržali boju koju vidite na slikama. Bila su potrebna 2,3 sloja ovog ruža kako bih dobila istu boju kao na slikama ispod.


Bold Tangerine

Ovo je nijansa koja vara! Dok je gledate nikad ne biste rekli da je to nijansa sa narandžastim tonovima. U nekim momentima sam čak pomislila da je došlo do greške i da se na Racy Raspberry nalazi naljepnica od Bold Tangerine, ali nakon mazanja shvatila sam da je to samo vizuelna varka. Ovo je jedna blaga varijanta narandžaste boje kada gledate swatch na ruci, međutim prilikom mazanja na usne dobijete nešto jaču narandžastu boju. Ova nijansa mi se nikako ne sviđa na mojim usnama tako da ću je proslijediti nekom ko ipak više voli ove tonove.


Fuchsia Pop

Prava boja fuksije - ali ako gledate u pakovanje i swatch na ruci. Na usnama je to izgledalo kao svijetlo - ljubičasta boja. Moram priznati da sam se skroz iznenadila, ali kad bolje razmislim boja uopće nije loša. Mislim da ću ipak naći neki način da iskombiniram ovu nijansu. 


Sve slike na usnama su slikane na dnevnoj svjetlosti - ispred prozora. Žao mi je što nisam uspjela slike ruža na usnama uslikati vani, na balkonu, ali je jako hladno pa se nisam usudila izlaziti po hladnoći, a slike ruževa u pakovanju sam slikala na balkonu prije nekoliko dana kada je bilo malo toplije.

Moj zaključak je da su ovi ruževi za novac koji izdvojite sasvim pristojna investicija. Složićete se sa mnom ako kažem da za tamnije nijanse je svakako potrebna odgovarajuća olovka za usne, jer u suprotnom će prelaziti preko ivice usana što ne izgleda niti malo lijepo. Na slikama nisam koristila olovke za usne pa ćete mi oprostiti na nepreciznosti :-)

Kako se vama dopadaju ovi Kiss'n'Go ruževi ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 15:

  1. Pa nisu ni loši mogu ti reći, iako ja nešto uvijek izbjegavam Colortrend liniju....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu loši nipošto :-) Može se naći super nijansi, ma da se sa njima nikad ne zna kad gledaš u katalogu :-*

      Izbriši
  2. Deco Pink je jedina nijansa koja mi se stvarno dopla,moram je i ja sebi naručiti.A ove ostale pa i nisu loše.Poz. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se najviše sviđa raspberry :)
    i lijepo im je pakovanje ^.^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijeliš moje mišljenje hehe :-D Pakovanje je skroz girly :-)

      Izbriši
  4. Nijanse ruževa iz color trend kolekcije u katalogu i uživo su stvarno dvije različite priče. Imam četiri i stvarno sam zadovoljna sa njima, nisu nešto ekstra ali za svaki dan posluže :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ovu cijenu pod kojom se prodaju su stvarno kvalitetni.. A svi znamo ako hoćemo baš neki dobar kvalitet da moramo izdvojiti više novca :-) Slažem se ovo za katalog i uživo :-)

      Izbriši
  5. Nisu baš moje nijanse, dopada mi se samo Racy Raspberry, ali mislim da ni nju ne bih baš koristila :D ali da, za tu cijenu nisu loši uopšte .D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da svako može među ostalim nijansama koje su u stalnoj ponudi, pronaći nešto za sebe :-)

      Izbriši
  6. Najlepsi mi je Racy Raspberry,a i tebi najlepse stoji od svih nabrojanih:) Nisam probala nijedan ruz iz ColorTrend linije,ali zato obozavam ostale Avonove linije ruzeva:) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto mislim da mi najljepše stoji RR :-) Svakako probaj i ove ruževe, jeftini su a možeš naći neku nijansu za sebe između ponuđenih :-*

      Izbriši
  7. joj ja sam mislila da su ovi ruzevi ko obojeni balzami, ne znam sto. super izgledaju. sve ti stoje odlicno, pogotovo prva. lajk.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa.. Slažem se i meni se najviše sviđa prva :-)

      Izbriši
  8. Bold tangerine mi se dopada najviše, super su ti slike :)

    OdgovoriIzbriši

Instagram