Essence Lash Princess maskara


U paketiću koji je stigao iz Ovnaka našla se i ova maskara za oči. Odavno hoću da otipkam recenziju, ali nažalost nisam stigla ranije. Lash Princess maskara je prava girly maskara, smještena u pakovanje u obliku ženskog tijela. Smatram da svi oni koji padaju na ambalažu nikako neće moći da zaobiđu ovu maskaru. Pored jako lijepe ambalaže prednost ove maskare je i cijena, tako da za 12ml maskare morate izdvojiti samo 6.95 KM. Međutim, ako ipak se želite uvjeriti da li ova maskara vrijedi tog novca nastavite čitati :-)

Na početku se nisam baš najbolje snalazila sa ovom jako neobičnom četkicom nazvanom Kobra. Ja sam navikla na obične ravne četkice pa bih se stalno umrljala nanoseći ovu maskaru. Znala sam se često iznervirati jer nisam baš na početku bila zadovoljna onim što vidim, međutim dala sam joj još nekoliko šansi te sam sa vremenom naučila baratati ovom četkicom. 

Tekstura je poprilično gusta te zbog toga lično smatram da najbolji efekat daje nanošenjem u jednom sloju. Jedan sloj je sasvim dovoljan za dobar volumen i lijepo rasčešljanje trepuške. Drugim slojem već se trepuške počinju lijepiti, a to mi se baš ne sviđa. Naravno, ima onih koji to vole pa ćete biti zadovoljne i sa dva sloja. :-)



Na slikama je korišten uvijač, međutim maskara jako lijepo drži trepuške uvijenim i bez uvijača. Maskara je po mom ukusu dosta crna i to je kod mene zadovoljila. Lako ćete je skinuti sa očiju koristeći micelarnu otopinu. Meni maskara nije izazvala nikakve iritacije na očima, a na internetu sam pronašla informaciju da je oftamološki testirana.

Ovo su sastojci maskare :

AQUA (WATER), CERA ALBA (BEESWAX), PARAFFIN, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, ACACIA SENEGAL GUM, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, HYDROGENATED LECITHIN, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), AMINOMETHYL PROPANOL, MAGNESIUM SILICATE, GLYCERIN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, POLYIMIDE-1, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Za slikanje sam "posudila oči" od prijateljice, jer mi je puno lakše slikati nekom drugom oči, nego samoj sebi. Nas dvije imamo skoro isti oblik očiju, a maskara daje isti efekat na mojim očima kao i na njenim. (p.s. jedino što ona ima ljepše obrve :-D)



Sve u svemu, smatram da ova maskara vrijedi sve i fening. Nisam sigurna koliko bi još maskara po tako niskoj cijeni davalo ovakav efekat. 

Da li ste isprobale ovu maskaru ? Kako vam se sviđa efekat ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 19:

  1. jako lijepe okice i obrve :D maskaru jos nisam probala ali jedva cekam, cim potrosim neku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, blago njoj haha :-D

      Izbriši
    2. probala. hate it. ahhahaha
      to je do mojih trepavica jadnih, malo koja mi maskara valja.

      Izbriši
  2. Zahvaljujuci hvalospjevima po blogosferi kupila sam je i uz nju dobila i onaj tus (ono nesto kao flomaster) :D Maskarom sam prezadovoljna, s obzirom na cijenu i vise je nego dobra...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ono je bila super ponuda, po cijeni maskare dobije se i tuš gratis :-)

      Izbriši
  3. meni je super maskara :D svaki ju dan koristim. Super za nisku cijenu

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja jos nisam isprobala jer imam dvije otvorene al hocu soon, valjda mi se svidi :**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš biti spretnija sa četkicom nego što sam ja bila haha :-D

      Izbriši
  5. frendica ima lijepe oke i trepavice :D
    obožavaam ovu maskaru,, trenutno mi je naj <3 iako je ta četkica i meni u početku bila neobična, jako brzo smo se sprijateljile :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa meni je i najbitnija četkica kod maskara.. Kakva god da je formula ako se skontam sa četkicom biće super :-D

      Izbriši
  6. Meni je dobra i mislim da je jedna od boljih koje su se našle u prodaji u zadnje vrijema, a cijena joj je bas pristupačna. Mene zanima kakva je ona sa zelenim motivima po ambalaži mislim da je false lashe effect :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš sam nju tražila u DM-u međutim rasprodala se, a htjela sam da uporedim četkice.. Ako dođe opet uslikaću ako bude kakve razlike :-D

      Izbriši
  7. Ja sam jedna od onih koje padaju na lijepu ambalažu i ne znam kako ovu maskaru nisam do sad kupila. :D Ne sviđa mi se jedino što kažeš da se nakon dva sloja trepavice lijepe, ali vidjet ćemo. Teška sam po pitanju maskare jer mi je to jedan od najbitnijih proizvoda koje svakodnevno koristim. Obrve kod prijateljice su odlične. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je :-D I ja u potpunosti padam na lijepu ambalažu.. Možda ćeš ti imati više sreće sa dva sloja, ma da meni i sa jednim izgleda odlično :-D

      Izbriši
  8. prijateljica ti ima prirodno krasne obrve i trepavice!

    meni je ta maskara super što se tiče efekta, ali iz nekog razloga mi se doista brzo počne trusiti pa mi radi tamne krugove oko očiju :(

    OdgovoriIzbriši
  9. VELIKI LIKE OD MENE!!! :D Ova maskara me toliko impresionirala da sam kupila 4 komada da imam u zalihama... previse miodgovara! :D

    Od sada ti javno kometarisem, jer sam i ja napravila blog... pa svrati da se druzimo! :*

    OdgovoriIzbriši

Instagram