Avon Bright START puder


U zadnjem Avon paketiću na recenziranje je stigao novi puder iz njihove ponude koji sam htjela da probam čim sam ga ugledala u katalogu. Nekako me podsjetio na voljeni Healthy Mix, iako je Bright Start u plastičnom pakovanju, a HM u staklenom. 

Ovaj puder dolazi u pet nijansi, u količini od 30ml, a regularna cijena mu je 20.50 KM. Međutim, u Avonu rijetko kad kupite proizvode po regularnim cijenama, tako je u aktuelnom katalogu cijena ovog pudera 11.90 KM. Puder sadrži zaštitni faktor 15 i po mom mišljenju namijenjen je onima sa suhom i normalnom kožom dok onima sa masnom kožom lica ne bih ga preporučila. Samo pakovanje je na pumpicu, te ima dno koje se podiže prilikom pritiskanja pumpice, tako da ćete potrošiti sve i kap ovog pudera.


Iz Avona kažu da sa ovim puderom možete postići svjež i blistav izgled jer sadrži obilje vitamina i aktivnih sastojaka kao što su citrusi sa vitaminom C, zatim kolagen i elastin te list maline. Ako očekujete neko jako prekrivanje ovaj puder možete preskočiti jer sa njim ćete dobiti blago do srednje prekrivanje te je zbog toga idealan za ljetne dane. Također, ovaj puder zbog svoje teksture je jako lagan na licu i podsjeća na čuvene BB i CC kreme.

Lijepo prekriva crvenilo na licu, te pjegice ako ih imate. Neke veće mladeže neće prekriti, a također ni podočnjake. Moguće ga je nadograditi te tako možete dobiti jače prekrivanje, ali ništa ono čime bi bili oduševljeni. 

Što se tiče dugotrajnosti ovog pudera, testirala sam ga najviše osam sati i za to vrijeme se solidno održao na licu. Moram napomenuti da je u mene koža lica normalna, te da sam ga i fiksirala kamenim puderom bez kojeg ne mogu zamisliti korištenje tečnog. Sa ovim puderom dobijete dewy finish što se meni lično jako sviđa.

Ima dosta blag i ugodan miris, te je zadovoljio neke moje osnovne potrebe. Idealan mi je sad u ovim vrućim danima, kada i ne žudim za nekim prekrivanjem već samo za ujednačavanjem tena.

Uporedit ću ga sa Rimmelovim Lasting Finish puderom, te sa Bourjois Healthy Mix puderom.



Iako sam na prvu mislila da mi niti jedna nijansa neće odgovarati, ipak sam pogriješila. Nijansa Deep Wheat mi se odlično stopila sa kožom, te na licu izgleda potpuno prirodno i nju sam zadržala. Ostale nijanse su već pronašle svoje zadovoljne vlasnike. Još bih rekla da mi je ovaj puder idealan za No Makeup Makeup look :-D Nijanse su u katalogu poredane :

 - Nude
- Almond
- Deep Wheat
- Honey
- Creamy Natural

Iako je Nude u katalogu prva nijansa, ipak bih rekla da je Almond svjetlija i nekom mojom procjenom mislim da je skoro ista kao Healthy Mix 52. 


Ne znam koliko ćete moći vidjeti njegovo prekrivanje na licu, jer vani skoro nikako sunca nema pa i slika nije baš zadovoljavajuća, ali mislim da se barem malo vidi to njegovo blago prekrivanje. Lijevo imam puder i obrvu, desno ne :-P


Sve u svemu ja sam jako zadovoljna ovim puderom, jer od njega nisam ni očekivala neko jako prekrivanje i dugotrajnost. Dobila sam ono što su i obećali i da ga nisam dobila kupila bih ga. Ja sam svoj skoro do pola potrošila i kupovinu ću uskoro ponoviti da slučajno ne bi došlo do toga da ga nema u katalogu kad svoj potrošim.

Kako se vama čini ovaj puder? Probali ili ne?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.


Ema

Broj komentara: 10:

  1. ahahhah dobra ti je obrva :D
    i slike su ti lijepe i sviđa mi se kako si ovo usporedila u tabelici.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha hvala :-P Men' se čini da sam kod tebe nekad vidjela tablicu reko pa hajd da ukradem neće ona zamjeriti :-D

      Izbriši
  2. Novi Rimmel sa serumom ima SPF 20 i ja imam suhu kožu i meni je savršen, ma najbolji IKAD! :D XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro ja imam stari Rimmel pa zato sam napisala da nema SPF, novi nikako da probam :-D

      Izbriši
  3. Deep wheat mi se cini odlican :D Iako sam ja totalno HM girl...
    Svidjaju mi se ove usporedbe, odlicna prakticna ideja :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma vrijedi ga probati, pogotovo kad ugrije :-D Hvala ti :-*

      Izbriši
  4. Super post i divne fotografije i poređenje! :) Baš djeluje privlačno za lagani letnji makeup1

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisu za mene, steta... taman dobijem pet pudera a ne stimaju za mene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta :-( Podijeli ih nekom kome će valjati :-D

      Izbriši

Instagram