Bôcassy Light Day Cream


Bocassy proizvodi su već neko vrijeme dostupni u susjednoj nam Hrvatskoj gdje se i proizvode, iako je sam brend registriran u Parizu. Nedavno su stigli i na police DM marketa u BiH, gdje možete izabrati između gel krema, laganih krema te seruma. Do mojih ruku stigla je lagana dnevna krema i jako sam se veselila isprobavanju.

Prije nego pređem na samu kremu, pohvalila bih pakiranje koje je jako ženstveno i kvalitetno. Obožavam kada kreme dolaze u staklenim teglicama jer općenito smatram da je sve bolje ako je pakovano u staklo. Sviđa mi se što se unutar staklenke nalazi plastični čep, te je tako i sam proizvod bolje zaštićen od nečistoća.

Bocassy dnevna krema u svom sastavu ima zeleni čaj i maslinovo ulje. Namjenjena je za mještovitu i normalnu kožu, a može se koristiti i kao baza za šminku. Kada sam dobila ovu kremu, taman sam potrošila svoju Avonovu koju sam koristila kao podlogu za šminku pa mi je ova došla kao naručena. Ova krema ima nešto intenzivniji miris koji lično ne volim kod krema za lice, ali vrlo brzo izlapi pa uopće ne smeta. Nešto je gušće teksture od krema na koje sam ja navikla, ali se vrlo lako razmazuje po licu. Kožu ostavlja jako mekanom te se brzo upija i ne masti dodatno kožu. Ne ostavlja nikakve tragove po licu i nije mi izazvala nikakve iritacije niti crvenila. Jako dobro drži šminku na licu i zbog toga sam je nastavila koristiti poslije ''testnog'' perioda.

Krema je blijedo roze boje, a iz Bocassya kažu da su tu boju dobili miješanjem prirodnih sastojaka i da su se sami iznenadili bojom kreme. Zeleni čaj i d-panthenol pomažu pojačano prirodno stvaranje kolagena u kožnom tkivu, te tako djeluju na učvršćavanje kože.


Meni se lično sastojci ove kreme jako dopadaju, jer je 97% sastojaka prirodnog porijekla. U samom vrhu sastojaka poslije vode nalazi se maslinovo ulje. Ovo ulje osim što sadrži puno masnih kiselina koje pomažu u regulaciji sebuma bogato je i skvalenom koji se nalazi u ljudskoj koži te potiče dubinsku hidrataciju i pomaže koži da izgleda mlađom i svježijom. Također sadrži antioksidanse koji štite kožu od starenja, te pomažu da se stanice kože očuvaju od raspadanja. Poslije maslinovog ulja, nalazi se glyceryl stearate koji djeluje jako mazivo na površini kože, te koži daje mekoću. Također usporava gubitak vode iz kože tako što formira barijeru na površini kože. Pored ova dva sastojka u vrhu, ova krema sadrži i alkohol (koji mojoj koži prija u svim proizvodima), te stearinsku kiselinu, ali i parfem za kojeg znam da su mnogi protivnici u kremama za lice pa je i to vrijedilo napomenuti.


Moram napomenuti da mi je koža u odličnom stanju, te je Bocassy lagana dnevna krema bila samo jedan veliki plus za moju kožu. Nisam sigurna kako bi se ponašala na masnoj koži, ali vjerujem da za suhu kožu ne bi bila dovoljna sama, nego bi ju možda trebalo kombinirati sa serumom. Krema dolazi u količini od 50ml a cijena joj je 34.90 KM. Možete ih pronaći u svim DM-ovima.

Da li ste probali nešto od brenda Bocassy ? Koje kreme vi koristite kao podlogu za šminku i za hidrataciju?

Hvala unaprijed na čitanju, do idućeg posta!
* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.


Ema

Broj komentara: 9:

  1. Samo pakovanje mi se baš sviđa, izgleda jako žensveno :) S obzirom da mi je koža mješovita, planiram je kupiti u nekom narednom periodu :-f :X

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pakovanje osvaja :D Ali i sama krema je odlična :-*

      Izbriši
  2. Ja bih prije serum, ali mi je previše skup, a moja koža ne zahtjevna tako da preskačem i jedno i drugo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je kad se koža zadovolji povoljnijim proizvodima :D

      Izbriši
  3. Odlična krema, no serum im je glavni adut ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da se definitivno isplati dati malo vise novaca za kvalitetnu kremu, koja ima ovako fine sastojke :) planiram probati i kremu i serum :*

    OdgovoriIzbriši

Instagram