Catrice 120 & 310


Slučajno listajući stare foldere na laptopu ugledam slike ovih ruževa i sve kontam kako sam taj post već napisala i objavila. Odem na blog za svaki slučaj da se uvjerim kad tamo ni p od posta. I tako se sama zapitam jesam li već postala senilna? Krivim fakultet! :)

Nisam sigurna da li su ovi ruževi još dostupni u CM-u, ali čim to provjerim editovaću post. Radi se o ruževima Wood Rose Propose? 120 i Red My Lips 310.

Wood Rose Propose dolazi u laganom sivom pakovanju koje je na oko jako lijepo. Poklopac se čvrsto zatvara i nije se otvarao dok je bio u torbi. Dolazi u pakovanju od 3.5 grama, a rok je 18 mjeseci od otvaranja proizvoda. Wood Rose Propose zapravo pripada familiji Luminous, tako da se radi o ružu koji je više balzam nego ruž, nešto tipa onih Avonovih Ultra Color Indulgence (post ovdje). Ostale nijanse iz ove kolekcije nisam probala, ali što se tiče nijanse 120 ona nije nešto izuzetno pigmentovana, što mi je jako žao jer mi se boja stvarno dopada. Doslovno možete ga nanositi na usne poput labela. Zbog takve teksture odmah se možete pozdraviti sa trajnošću. Neće izdržati niti jedno piće, a o jelu da ni ne govorimo. Ipak, drago mi je što ga imam u svojoj kolekciji te za njim posežem u onim brzinskim situacijama kao što je jutarnja kafa u 7 sati, kad jedva vidim na oči.


Za razliku od brata iz Luminous kolekcije, Red My Lips je iz familije Ultimate Color ruževa i on se može pohvaliti izuzetnom pigmentacijom, divnom kremastom teksturom te trajnošću. Ambalaža ovog ruža je jako elegantna, lijepo leži u ruci te nema šanse da vam se otvori. Preživjeće i pad, vjerujte. Ne znam da li sam to već pisala na blogu, ali za mene je oličenje ženstvenosti crveni ruž. Podigne svaku kombinaciju, a obara s nogu. Obožavam crvene ruževe i pored nude nijansi oni zauzimaju velik dio moje kolekcije. Završnica 310 ruža je polu mat, na početku se vidi mali sjaj ali nakon nekoliko sjaj nestaje te dobijete mat ruž. Piće će preživjeti, a poslije jela moraće na popravku. Ukoliko ne jedete i ne pijete izdržaće nekoliko sati. Ne isušuje usne i ne uvlači se u borice. Također dolazi u količini od 3.5 grama, a njemu je rok 36 mjeseci. Sigurno su nešto bolje smućkali pa je duži rok :D


Kako se vama dopadaju ovi ruževi ? Da li ste ih koristili ?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Ema

Broj komentara: 9:

  1. Koristila sam ultimate colors, ali drugu nijansu i jako sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasne su nijanse i divmo ti stoje :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme ženo prelijepa si!
    I ruževi savršeni, pogotovo ova nude varijanta, super ♥

    OdgovoriIzbriši
  4. lijepi. ti još ljepša <3
    meni se ovaj wood rose propose odlomio odmah pri prvom mazanju..i to nekako ruzno, nisam ga mogla vratiti nazad u stik. krivo mi bilo, boja je super, samo da je malo pigmentiraniji ali eto...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crvenim se :$ On je baš ko balzam nek ti ne bude krivo :D

      Izbriši
  5. Boje su fenomenalne i odlicno ti stoje, zaista!Posebno prva nijasna :)))

    OdgovoriIzbriši

Instagram