FARMASI True Color Lipstick


Prvo, zamislite moj izraz lica kada sam ugledala 10 ruževa u paketu. Freak sam za ruževe, volim ih i najviše ih koristim od svih drugih komada šminke. Ipak, znam da se svaka žena raduje ruževima pa sam tako tri ruža ostavila za neku od vas. :)

Prije svega True Color Lipstick ruževi (u nastavku TCL) dolaze u 30 nijansi. Barem ih toliko možete pronaći u trenutnom katalogu. Zapakovani su u crnu kutiju na kojoj je napisan sastav ruževa, gramaža te rok trajanja. Svaki ruž ima 4 grama, a rok trajanja je 12 mjeseci od dana otvaranja.

Što se tiče samog pakovanja ruževa, moram priznati da nisam zadovoljna jer mi izgledaju dosta obično i nisu mi naizgled primamljivi. Ipak unutar pakovanja kriju se mali ljepotani tako da sam brzo zaboravila na to neprivlačno pakovanje. Danas ću vam predstaviti sedam nijansi ovih ruževa. Njihova trenutna cijena u katalogu je 5.95 KM i ja sam naprosto oduševljena cijenom. Malo su nijanse u katalogu drugačije, pa ipak prije naručivanja pregledajte blogove da se ne bi kasnije razočarali.


Iz Farmasija kažu da je ovo njihov najprodavaniji ruž sa novom poboljšanom formulom, te kažu da je prilično dugotrajan. Na mojim usnama ovi ruževi izdrže oko 4 sata, a nakon toga je potrebna popravka. Piće mogu preživjeti i nakon pića počinju ravnomjerno da blijede, ali jelo nikako. Međutim ako se volite mazati ruževima kao što ja volim ta dugotrajnost vam ipak neće biti problem.

Formula je izrazito krema i što mi je najbitnije možete ih samostalno nositi bez olovke jer ne prelaze preko rubova usana iako morate biti jako precizni sa nanošenjem tamnijih nijansi. Jako su pigmentirani, te kod većine nijansi nije potreban drugi sloj. Miris je ugodan i nestaje nakon mazanja ruža na usne.

Sve u svemu jako sam zadovoljna ovim ruževima. Ne mogu odabrati omiljenu nijansu jer su mi sve odlične i da sam sama birala bolje nijanse ne bih izabrala. Evo slikice :)





 

 

 

 

Kako se vama sviđaju ovi ruževi ? Ubrzo vam poklanjam jedan Farmasi paketić, tako da pratite blog i dalje da vidite šta se nalazi u tom paketiću.

Hvala unaprijed na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 28:

  1. Blondina, blondina...Svi ti divno stoje...

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam 2 ruza iz ove linije i cesto ih koristim, posebno nijansu 13 koju sam izabrala naslijepo. Ispostavilo se da je to moja nijansa koju koristim bas često te mi je jedan od drazih ruzeva...Lako ga je i ponovno nanijeti...Toliko volim ovaj ruz da bi uskoro mogao biti i potrosen :D
    Od tvojih, 16ka mi djeluje bas zanimljivo, a tebi svi lijepo stoje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, e baš tako.. kad se ruž potroši znači da valja :D

      Izbriši
  3. ne znam koji mi je ljepši. stvarno ti svi super pristaju. lajkam te kao plavušu opet :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam i ja par TC ruzeva. 11 mi je omiljena...sve su boje dobre i lijepo se nanose.

    OdgovoriIzbriši
  5. jako su lijepi i svi ti super stoje, zadnja dva su mi naj :D

    šta se dugotrajnosti tiče mislim da su matte bolji, meni ne miču s usana baš dugo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si fan ovih tamnih :D Moraću isprobati i te matte :D

      Izbriši
  6. Fakat ti sve boje dobro stoje! :) Ja kako sam probala moje Farmasi karmine imam neopisivu želju sve da probam, ne očekivano su mi dobri i prijatni na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam probala i dva iz Rouge kolekcije isto su odlični :D

      Izbriši
  7. A pa svi ti divno stoje :) Nisam probala nijedan Farmasi proizvod, ali najprimamljiviji mi je TLC 30 :*

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam probala tc30,zadovoljnasam,s tim da mi se prelijevao preko rubova usana,ostalo je ok.
    Lijepo ti stoje ti ruževi =)

    OdgovoriIzbriši
  9. Svi ti lijepo stoje i lijepa si, eto :D

    Meni se 22 i 30 najviše sviđaju :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Bret moj u kraljevstvu ruzeva :D 22 mi je najvise tvoja boja, a slazem se sa curama, svi ti prelijepo stoje! I ja se spremam na slikanje ovih krasotica :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala breteeee.. Jedva čekam da vidim kako tebi stoje :-*

      Izbriši
  11. Na tebi su mi najlepsi 16, 22 i 44 :) Nemam nijedan Farmasi ruz ali vidim po blogovima da su bas lepi. Inace, osmelih se najzad da nosim tamnocrvene nijanse, veliki je to korak za mene :D Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jako volim tamnocrvene ruževe pogotovo u ovo godišnje doba, a vjerujem da i tebi odlično stoje :)

      Izbriši
  12. Na tvojim usnama boje izgledaju super, posebno taj 44 :D Kod Farmasi ruzeva mi se najvise svidja to sto ih ne osjetim na usnama, kao labelo, divota :) Posebno mi se dopadaju ruzevi iz njihove Glamoure Shine linije (Y)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-* Ovi jesu na usnama jako ugodni :)

      Izbriši
  13. Na posledjnih par blogova na kojima sam bila primetila sam ovaj brend koji nemam pojma da li ima u Srbiji ali samo znam da u boje karmina savrsene i da ih sve zeilim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm,.. kataloška je prodaja ali stvarno ne znam ima li u Srbiji.. Raspitaj se malo :) :-*

      Izbriši

Instagram