Avon Luxe (tečni puder, kameni puder i balzam za usne)

Ukoliko vas je oduvijek privlačila ova zlatna Luxe ambalaža onda ste na dobrom mjestu. Danas ću vam iznijeti svoje dojmove o Luxe tečnoj podlozi, puderu u kamenu i koju rečenicu o Luxe balzamu za usne. Sama linija svih Luxe proizvoda u Avon katalozima uvijek je odisala nekom gracioznošću zahvaljući svom zlatnom izgledu. Puderi, ruževi, sjenila sve je tako divno oku da prosto poželiš sve kupiti. Međutim da li ovi proizvodu mogu opravdati taj prvi dojam?


Prije svega moram napomenuti da je mana ove kolekcije proizvoda  to što se jako teško slikaju zbog odsjaja, ali isto tako vjerujem da je to jedino mana blogericama :D Također silni otisci prstiju bi mogli nervirati neke od vas.

Luxe Silken Foundation je tekući puder koji je po mom mišljenju namijenjen suhoj do normalnoj koži. Dolazi u količini od 30ml a cijena mu je oko 16KM ovisno od kataloga do kataloga. Uglavnom je uvijek na sniženju, a regularna cijena mu je 25.90KM. Miris ovog pudera me podsjeća na neki blagi parfem i jako je ugodan. Ubrzo nakon nanošenja pudera miris nestaje. Pakovanje je stakleno, jako teško ali izrazito lijepo. Inače više preferiram pudere u staklenom pakovanju i uvijek ću izabrati takav puder naspram onog u plastičnom pakovanju ili u tubi. Sadrži i zaštitni faktor SPF 20 pa trebate pripaziti ukoliko ga nosite navečer i slikate se sa blicem.


Tekstura pudera je srednje gusta. Jako lijepo se nanosi četkicom, ali i prstima. Nije tečan onoliko kao Rimmel Lasting Finish u onom starom pakovanju, a nije ni pregust kao npr. Avonov puder Bright Start.  Završetak je dewy i lice bude jako mekano nakon nanošenja. Ipak ja ga volim fiksirati kamenim puderom jer mu tako znatno produžim trajnost. Bez kamenog pudera se održi nekih 4,5 sati na licu dok poslije fiksiranja izdrži solidnih 8 sati :)

Prekrivanje je srednje i nadogradiv je pa za nešto jače prekrivanje trebaće vam najmanje dva sloja. Naravno i tad nećete dobiti neko jako prekrivanje. Lijepo se nanosi i prstima, ali ipak bolje prekrivanje se dobije ukoliko ga nanosite četkicom ili beauty blenderom (ja koristim Eveline beauty blender).

Znači ukoliko želite neko laganije prekrivanje, i želite da ne osjetite težinu pudera na licu onda bi Luxe Silken Foundation bio idealan izbor. Možete birati između 5 nijansi, a moja nijansa je natural glamour koja mi savršeno odgovara. Ova nijansa je u katalogu treća po redu, znači neka zlatna sredina. Uzmite u obzir da ja koristim Healthy Mix 54 i Rimmel Lasting Finish 200, pa ću vam na slici uporediti ove nijanse. Natural Glamour je nijansa između ove dvije. Svakako preporučujem da prije toga isprobate testere i utvrdite koja vam nijansa najbolje odgovara.





Luxe Silken Pressed puder u kamenu je namijenjen za matiranje i fiksiranje tekućih podloga. Također možete ga nanositi i samostalno jer ima skroz blago prekrivanje. Ima svilenkastu teksturu, dosta je nježan pod prstima i naravno daje mat završetak, ali nije to onaj teški mat koji će vam zabetonirati lice, nego je baš prozračan i dopušta koži da diše. Ujedno ima jako lijep miris koji podsjeća na miris krema za lice. Zajedno sa ovim puderom dođe spužvica koja po mom mišljenju i nije baš iskoristiva. Ipak bih taj posao nanošenja ovog pudera prepustila četkicama.

Dolazi u pakovaju od 10 grama, a cijena mu je u trenutnom katalogu 15.90KM, dok je regularna cijena 25.90KM. Moj je u nijansi light medium silk i odlično se slaže sa nijansom natural glamour Luxe tečnog pudera. Pored ove nijanse postoji još svijetlija nijansa Fair Silk.


Što se tiče Luxe balzama za usne njega sam dobila davno u nekom paketiću i nijansa je Berry Tint. Dolazi u ambalaži kao i Luxe ruževi. Trenutno ih nema u ovom katalogu pa ne znam koja im je regularna cijena i koliko još nijansi ima, ali čim se opet pojave u katalogu editovaću post. Ovaj balzam za usne me svojom teksturom podsjeća na Avonove Indulgence ruževe, ugodan je na usnama i uzimajući u obzir da je balzam dosta je pigmentiran. Također sam se iznenadila sa njegovom dugotrajnošću na usnama. Ukoliko ne jedete i ne pijete najmanje 2 sata će vam biti na usnama što je za balzam stvarno odlično. Eh sad ne znam kolika mu je cijena, ali ipak ne bih dala puno novca na ovaj balzam, maksimalno 5 KM jer smatram da od prilike toliko vrijedi. :)

Na kraju evo kako izgledaju swatchevi i kako to sve zajedno izgleda na mom licu.



Da li sam zadovoljna ovim proizvodima? 

Da, s tim da vam mogu reći da se Luxe kameni puder ništa posebno ne razlikuje od Rimmelovog kamenog pudera koji košta duplo jeftinije, pa bih razmislila da li bih ga kupila ili ne. Naravno, ako ste ljubitelj ovih lijepih ambalažica onda se svakako odlučite za Luxe, jer dobro će uraditi posao i nećete biti razočarani. Za tečni puder ipak ne bih žalila dati novac jer za moje potrebe on obavlja odličan posao a i nije mi izazvao nikakve neželjene reakcije na licu. Što se tiče balzama, kao što sam i gore napisala do 5 KM bih ga zasigurno kupila u raznim bojama, ali sve preko, ipak bih se počastila nekim ružem :)

Da li ste vi probali ove proizvode i kako vam se sviđaju?
Hvala na čitaju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 18:

  1. Ne znam da imam išta iz Luxe linije, možda jedan ruž, a uvijek sve gledam i želim :-) Ti si prelijepa, kao i uvijek :-***

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas mi se dopada nijansa karmina :) Predivno ti stoji i ti si predivna! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Aj kako si slatka na ovim slikama :D Sto se tice pudera nisam ga probala, nesto me posebno ne privlaci, ali balzam bih mogla, onako za svaki dan na poslu da imam :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam tekuci, a imala sam i kameni dok mi ga nije pokupila neka od sestara. Meni su super, tekuci nije najpostojaniji ali je prelijep na licu.
    Ljepasi i ljeptije heder :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sestre su zlo :P Hvala, ljepa si iti dodajme na fejsbuku <3

      Izbriši
  5. Uvijek kada listam AVON zastanem na stranicama gdje je Luxe asortiman *_* (razumiješ me sigurno)
    Pogledaj moj blog: http://raj-sminke.blogspot.ba/ :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Lep post, hvala na prenesenim utiscima :) Iz ove linije sam probala preko testera tecni puder i ruzeve, a imam onaj penasti puder Velvet Matte, nijansa Nude Bodice, divan je, ali kao i svaku podlogu, i njega obavezno setujem kamenim puderom. Lepo ti stoji ovaj balzam/ruz :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da ostadoh bez odgovora :| :) Kristina

      Izbriši
    2. Izvinjavam se stvarno, ne znam kako mi je promakao komentar :( Hvala ti na komentaru.. Stvarno svi hvale taj pjenasti puder da ga uvijek poželim probati, ma da sam čitala da je za masnu kožu, a moja je normalna pa ne znam kako bi to izgledalo. Možda i ja poručim tester pa da vidim kako će se ponašati na koži. Izvini još jednom :*

      Izbriši
  7. Ja nisam probala ništa iz ove linije ali bih rado tečni puder jer se načitah lijepih stvari o njemu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam Lux puder (kompaktni) i veoma sam zadovoljna. Nemam balzam, ali imam ruz (Nude Slip nijansa) i obozavam ga, moze da se nosi sa nekim HG ruzevima koje imam. Zbog lepog dizajna je najcesci "maneken" na mojim fotografijama manikira

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dizajn je prelijep, a ovaj kompaktni puder mi uvijek stoji u torbi i tu je za prvu pomoć :)

      Izbriši
  9. Ja ga isto gledam ali neznam koju boju odabrati posto sam svijetle puti,hvala za malu pomoć 🙂

    OdgovoriIzbriši

Instagram