Farmasi Lip Pencil - 208 & 203


Već odavno želim da probam puno hvaljene Farmasi olovke za usne. Trenutno u katalogu se nudi samo 5 nijansi ali nadam se da će ubrzo vratiti i ostale nijanse u ponudu. Cijena olovki je 3.90KM, a količina je 1 gram. Moje mišljenje o ovim olovkama za usne pročitajte u nastavku posta :)

Prvobitno sam htjela da probam olovke 201 i 219 međutim u mojim rukama su završile druge dvije nijanse a to su 208 i 203. Očekivala sam nešto kremastije olovke poput Essence olovaka, međutim Farmasi olovke su više suhe te obećanje u katalogu o tome da klize preko usana nisu ispunili. Ukoliko imate suhe usne možda će vam to predstavljati problem. Moje usne su inače suhe, ali trenutno su u jako dobrom stanju tako da sam uspjela iskoristiti to i dobro isprobati ove olovke.

Na slikama ispod zapazićete da 208 olovka nije nikako moja nijansa. Previše breskvastih nijansi za moj ukus, ali ipak je jako lijepa i mislim da bi Amri odlično odgovarala s obzirom da je ona ljubitelj ovih nijansi. Sa druge strane 203 mi se jakooo jako dopada. Malo tamnija nude nijansa koja odlično izgleda ako ispod usana stavite malo balzama jer će se tako lakše nanositi. Nijansa 208 je pigmentiranija od 203 i sa njom možete sa jednim slojem dobiti potpuno prekrivanje, dok sa 203 vam je potrebno više slojeva. Obe nijanse koje imam su potpuno mat i istaknu svaku crtu na usnama. Na slikama nosim samo njih, ali inače preferiram ih nositi uz neki balzam ili kremasti ruž jer tako bolje dođu do izražaja.

Za prvu upotrebu je potrebno odmah naoštriti olovke jer (barem mislim) imaju zaštitni sloj na vrhu pa nećete dobiti puni intenzitet boje. Iako obećanje o teksturi nije ispunjeno, sa druge strane obećanje o trajnosti je itekako tačno. Ove olovke mogu preživjeti i piće, a i neko manje masno jelo nakon kojeg će biti potrebna mala popravka u unutrašnjem dijelu usana. Mislim da su najbolje u kombinaciji sa ruževima jer će produžiti trajnost ruža, a i ruž će izvući ono najbolje iz ovih olovaka.

Kad sumiram sve utiske prilično sam zadovoljna ovim olovkama jer cijena je dosta niska tako da su isplativa investicija :)




Kako ste vi zadovoljne sa Farmasi olovkama za usne, ako ste ih probale? 
Koje nijanse bi mi preporučile za iduću kupovinu?

Hvala vam na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 9:

Instagram