Farmasi Perfect Smile Matte Lipgloss


Sjedim ovo kišno jutro i razmišljam o čemu da danas pišem. Upalila sam svijeću i uživam u ovoj 'ne baš proljetnoj' suboti i tako mi na um pade da otipkam koju riječ odnosno svoje prve dojmove o Farmasi novitetima. Kataloške prodaje nas uvijek uveseljavaju sa novitetima, pa su tako i u Farmasi nedavno stigli Perfect Smile sjajila. Zaključili smo već svi da je naziv Matte Lipgloss u potpunosti profulan, pa nećemo to puno danas komentarisati :) Za početak u ponudi su samo tri nijanse i to redom 01 Bordeaux, 02 Red i 03 Pink. Kako sam odlučila u budućim postovima imati što je manje teksta moguće, danas ću vam što je kraće moguće napisati svoje dojmove o ovim sjajilima, te pokazati sve tri nijanse na usnama.

Pakovanje i cijena - Na oko lijepo pakovanje, ali po meni sa bespotrebnim gornjim dijelom u kojem se nalazi sredstvo za izbjeljivanje zuba. Tekućina unutar bijelog dijela miriše kao Orbit žvake i ja se nisam usudila to mazati po zubima. Ne sviđa mi se ni sama ideja da stavite ruž na usne, a zatim nešto mažete po zubima. Nije mi higijenski i smatram da bi ova sjajila odlično izgledala i bez tog dijela. Sjajila dolaze u količini od 6.1 gram, a cijena je izuzetno povoljna i u aprilskom katalogu katalogu koštaju 8.95 KM.


Trajnost i finiš - Iako su u katalogu obećavali izrazito dugotrajna sjajila, mat završnice i jako brzo sušenje bez preslikavanja moram reći da nažalost tu tačku nisu ispunili. Ovim sjajilima treba vječnost da se osuše i preslikavaju se na sve moguće! Tačno sam jedan dan sjedila i štopala vrijeme i ni nakon 45 minuta sjajilo nije bilo u potpunosti osušeno i preslikavalo se. Znalo mi se desiti da me drugi upozore da imam sjajila na zubima, a svi znamo koliko to iritira. Prilikom nošenja ovih sjajila morala sam biti izrazito oprezna i izbjegavala sam i hranu i piće koliko je to moguće. Na mojim usnama traju neka tri do četiri sata što mi je ok i sa tim sam zadovoljna. Zbog silnih postova po Facebooku od strane Farmasi djevojaka stvarno sam pomislila da se radi o potpuno matte sjajilima (ovo mi je jako konfuzno čak i napisati) i da će se osušiti u roku od keks, tako da sam se u tom segmentu jako razočarala.



Pigmentacija i tekstura - Ipak, ovo je paragraf koji će biti pun pohvala! Pigmentacija je fantastična i sa jednim slojem se dobije potpuno prekrivanje usana (barem mojih!). Sami aplikator je izrazito precizan i u tom slučaju vam ne treba olovka, ali je ipak preporučujem da bi barem malo produžila trajnost sjajila. Tekstura je divna i ova sjajila ne isušuju usne niti malo, a vjerujte mi da ja imam jako suhe usne i za malo koje ruževe ovo mogu reći. Na tom polju sam se oduševila i sa te strane sve pohvale Farmasi timu. Na slikama nosim samo sjajilo, bez olovke. Moram napomenuti i da nijanse u katalogu uopće ne odgovaraju nijansama u stvarnosti.






Još da napomenem da su ova sjajila jako neuredna prilikom skidanja, pa nemojte ih pokušavati skinuti na javnim mjestima.

Ako neko iz Farmasi tima čita ovaj post, zamolila bi ih da predlože da se malo poradi na trajnosti ovih sjajila i da se izbaci dio koji je namijenjen izbjeljivanju zuba, s tim da sve ostalo ostane isto jer bi u tom slučaju stvarno dobili samo najveće ocjene. Ali, do tad, moja ocjena je 7/10 :)

Kako ste vi zadovoljne ovim sjajilima ako ste probale? Ako niste, planirate li?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 16:

  1. 01 mi je definitivno prelijepa nijansa,iako se meni nanošenje čini messy i malo mi je pakovanje lose,ali sve u svemu lijepo izgledaju na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa je jako lijepa iako sam očekivala malo tamniju prema slikama u katalogu :)

      Izbriši
  2. Ja sam sebi narucila 01 bordeaux i boja je fantasticna, stavila ga jednom na poslu i narucila sebi kebab... Haha, grozna sam bila, doduse imam bradu izbaceniju od John Travolte...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha. Hoćeš ti jesti i šminku nositi.. Ne može Amra, ne može! <3

      Izbriši
  3. Slike su ti super! :) I ja imam sve tri nijanse i potpuno se slazem sa svim sto si napisala.. :*

    OdgovoriIzbriši
  4. a nisu najtrajnija ikad i ne mrdaju nikud? e najebala si ga sad! hahaha
    salim se, meni se cine fina, ne smeta mi to kad se ne suse, ugodnije mi bude za nositi. i boje su lijepe bas. definitivno treba razdvojiti ovaj gel za zube, nepotrebna stvar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da je ugodnije nositi ove ruževe nego recimo Tulle.. Barem nama koje smo rođene sa suhim usnama kojima ništa ne pomaže :*

      Izbriši
  5. Neka ne diraju ovaj gornji dio,kupujem već 5 pakovanje ovih stvari upravo jer mi to izjeljiva zube!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ipak ne odgovara. Bolje da su napravili poseban proizvod za izbjeljivanje zuba nego ovako u ovoj kombinaciji.

      Izbriši
  6. "Tačno sam jedan dan sjedila i štopala vrijeme..." hahahah pa ja tebe obožavam, tako si me slatko nasmijala :D
    Nisam probala ništa od Farmasi kozmetike, ali moram ti priznati da ovi sjajevi na tvojim usnama stvarno super izgledaju, iako ja nisam neki ljubitelj sjajeva, ovi mi se dopadaju ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha.. pa stvarno je bilo tako :) Pa eto ovo su kao trebali biti ruževi al je naziv profulan :D

      Izbriši
  7. Bas sam razmisljala da ih uzmem i sumnjala sam da li je to bas matte ruzevi u vidu sjajila al sad kad ovo procitah odustala sam i od kupovine.Ja stvarno ne razumijem ove Farmasi djevojke sto pricaju lazi te je ovako te nako covjek bi rekao magican proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja ne razumijem, treba reći onako kako je a ne hvaliti previše :) Na kraju će kupac svakako vidjeti kakav je proizvod, pa bolje da si mu istinu rekla da zna šta da očekuje :)

      Izbriši
  8. Mene su toliko Farmasi djevojke nafurale svojim pisanjem o ovim "sjajevim" da sam mislila kupiti odmah sve nijanse...i onda sam bila pametna (a rijetko jesam kad je sminka u pitanju), i sacekala da blogeruce odrade svoj dio posla :D I ustedila sam pare...Ruzeva koji se ne suše mi ne treba :D Zelim one sto ne mrdaju, a nisu skupi :D
    Lijepe su ti slike, i nijanse ti fino stoje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su nas sviju nafurale, ja sam htjela sva tri i onda odustanem.. A kad sam ih dobila morala sam isprobati i napisati svoje mišljenje.. :D

      Hvala ti punoo :*

      Izbriši

Instagram