Queen Odelia dnevna krema i serum + Giveaway


Prije dva mjeseca ostvarila sam suradnju sa BP Links kućom koja predstavlja razne proizvode. Za početak sam dobila proizvode Queen Odelia, a u mom paketu su se našli serum za lice, dnevna krema i krema za stopala.
Odlučila sam da i vama poklonim nešto pa čitajte post do kraja ukoliko i vi želite da isprobate proizvode iz ove kuće :) Queen Odelia u ponudi pored krema i seruma za lice ima i kreme za tijelo, ruke i stopala. Njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama, a glavni sastojak je ulje sjemena biljke Prickly pear. Iskreno prvi put sam čula za tu biljku ali sam kod kolegice Jelene pročitala da je to neka vrsta kaktusa kojeg nazivaju čudom od biljke jer preživljava duge i velike suše.


Dnevna krema za lice ima veoma blag miris koji se gotovo ni ne osjeti. Srednje guste je teksture i lijepo se razmazuje po licu. Koža vrlo brzo upije ovu kremu tako da je odlična i kao podloga za šminku. Sadrži ulje jojobe, kokosovo ulje i aloa veru. 

Kremu koristim već dva mjeseca svako jutro i nisam je ni pola potrošila. Dolazi u količini od 50ml, a cijenu možete pronaći na njihovom sajtu (klik OVDJE). Jako je teško bilo šta, dobro ili loše, reći za kremu za lice jer svako od nas ima drugačiju kožu lica i može se desiti da ista krema djeluje različito na svakog od nas. Zbog toga je jako nezahvalno i teško pisati ove postove. Ipak, prenijeću vam svoje dojmove, pa ako se možete poistovijetiti sa mojim tipom kože - super. 

Da ponovim, moja koža lica je normalna, ponekad ''poludi'' pa bude jako masna po T zoni, ali je kroz nekoliko dana različitim proizvodima vratim u normalu. Nemam problema sa aknama, jedino mi se pojavi koja tu i tamo kad sam u PMS-u. Queen Odelia dnevna krema po mom mišljenju nikako ne bi odgovarala osobama sa masnom kožom lica. Prilikom korištenja ove kreme lice mi je sve više naziralo ka masnom, prije nego ka normalnom što se nije toliko često dešavalo prije upotrebe kreme. Ipak, kako je bila zima i kako bih izbjegla suho lice nastavila sam sa korištenjem. Nakon više sedmica korištenja primjetila sam da mi je koža puno više nahranjena nego prije i cijeli dan sam osjetila tu neku hidrataciju lica iako sam kremu nanosila samo ujutro. U svom sastavu ima i zaštitni faktor, a Anela mi je rekla i da ima i komedogenih sastojaka, pa ukoliko vam je koža osjetljiva preskočite ovaj proizvod.





Serum za lice je preporučeno koristiti prije dnevne kreme. Dosta je rijetke teksture i u sebi ima kao neka zrnca. Lako se razmazuje i za čitavo lice je potrebna jedna pumpica. Ne znam zašto piše da se na lice nanese ''nekoliko kapi'' kad uopće ne izlazi u kapima nego normalno kao bilo kakav proizvod na pumpicu, ali eto.

Nakon nanošenja seruma osjetim kao da mi blago hladi lice i taj osjećaj stvarno prija rano ujutro :) Brzo se upije u kožu i obavezno nakon seruma nanosim dnevnu kremu. Dok se većinom kreme sastoje iz ulja, serumi su bazirani na vodi. Ovaj serum između ostalog sadrži vitamin B5, te soli Mrtvog mora. Lice ostavlja iznimno glatkim, ali nikako masnim tako da bi za osobe sa masnom kožom ovaj serum bio super izbor. Odlično nahrani kožu i nakon dužeg korištenja seruma na koži možete vidjeti taj zdravi izgled. Nažalost, pakovanje je takvo da ne mogu vidjeti koliko sam ga potrošila ali s obzirom da je jako malo potrebno za čitavo lice vjerujem da će trajati mjesecima.




Suma sumarum, zadovoljna sam ovim proizvodima. :)

Također, ako želite poručiti ove proizvode iskoristite kod : EMA20 sa kojim dobijete 20% popusta i besplatnu dostavu za narudžbe preko 50$ :)

Na kraju mali giveaway :) Za sve vas koji želite probati nešto od ovog brenda, možete osvojiti kremu za stopala :)



Nagradnu igru možete igrati na FACEBOOK stranici :)

Klik ---> OVDJE

Sretno svima, igramo se 10ak dana! 

Hvala na čitanju, do idućeg posta!


Soeurs Beauty

Broj komentara: 5:

  1. Pakovanja su jako lijepa, elegantna! Voljela bi probati ove proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam probala noćnu kremu, serum i kremu za ruke. Jako sam zadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam isprobala ove proizvode ali mi se pakovanja jako dopadaju, bas deluju elegantno i luksuzno :) <3

    OdgovoriIzbriši

Instagram