Druga blogerska konferencija Digital Divas | by AVON

Dok sam još uvijek pod dojmom druge blogerske konferencije odlučila sam da otipkam koju riječ. Iako sam prvobitno htjela da sačekam slike iz fotografske agencije jer su oni napravili deset puta više slika nego ja, ipak sam shvatila da imam dovoljno i svojih slika, a ove kad dobijem naknadno ću vam ubaciti da vam još više dočaraju atmosferu.
Digital Divas je zapravo blogerska konferencija koju je prvi put prošle godine organizovao Avon i njihova PR menadžerica Šejla Korjenić. Sama konferencija je održana u Crvenoj sali hotela Radon Plaza u Sarajevu. Nije bilo lako po ovim temperaturama doći u Sarajevo, ali 6 sati putovanja (po 3 sata u jednom smjeru) je itekako vrijedilo. Ovogodišnja konferencija je nadmašila moja očekivanja i ovom prilikom želim da se zahvalim Avonu na svemu što su do sad uradili za blogerice, jer su od svih kompanija sa kojima surađujemo definitivno uradili najviše.
Konferencija je počela u 10:30h a trajala je skoro do 17:30h. Ove godine Avon je pozvao youtubericu, vjerujem svima vama poznatu, Anu Janković ili poznatiju kao ana2cats. Nju pratim već odavno preko youtube kanala i uživo mi je isto tako držala pažnju i njeno predavanje je bilo zaista interesantno i poučno, pogotovo za one koji žele da od ovog svega nekad u budućnosti naprave biznis odnosno da žive od bloga.

Nakon nje, gošća je bila Ivona Krezić Čolić, PR menadžer domaćeg jako poznatog brenda Alma Ras koja nam je pričala o tome šta to zapravo brendovi očekuju od blogera. Tu se povukla jako zanimljiva diskusija, ali na kraju je i njeno predavanje popraćeno aplauzom. Kompanija Alma Ras je pripremila iznenađenje za blogerice, odnosno ispod pojedinih stolica nalazile su se kao poklon pidžamica ili spavaćica, a ja sam bila sretne ruke (ili da kažem stolice) pa sam tako kući ponijela prelijepu spavaćicu. I sama sam već dugogodišnji kupac Alma Ras proizvoda, tako da vjerujem da ni ovaj proizvod neće razočrati.
Meni lično najzanimljiviji dio blogerske konferencije je bilo predavanje Une Bejtović (osnivačice komapnije Bejtović communications) koja nas je stvarno puno toga naučila i čiji humor je dodatno začinio ovaj dan. Priznajem da ranije nisam čula za Unu Bejtović al vjerujem da dosta vas jeste i stvarno mi je veliko zadovoljstvo što sam prisustvovala predavanju ove fenomenalne žene.
Na red je došla Ines Bulajić čija je tema bila Storytelling - ispričaj svoju priču ali kako je to bilo zadnje predavanje pred ručak i Ines koja je učestovala i prošle godine na konferenciji blogera, se potrudila da joj predavanje bude što kraće jer je i sama rekla, citiram "Opće je poznato da kako se ručak bliži, koncentracija opada" :)

Nakon ručka i druženja, obratila nam se Melisa Tolja Mešić koja se osvrnula na onu malo "dosadniju" stranu blogovanja, odnosno na statistike i sve SEO (Search Engine Optimization) alate, te nam dala puno korisnih savjeta o tome kako da povećamo čitanost na našim blogovima i na kraju kako da od bloga napravimo brend.

Prijateljica blogerica, Neira (poznatija svima vama kao Neira Delirium) je organizovala jednu panel diskusiju u kojoj su učestovale Ana, Una, Melisa, Ines i moja prijateljica Anela (njen blog naravno svi čitate Lipstick Attack). Neira im je postavljala jako zanimljiva i sočna pitanja, a u diskusiju su se uključile i druge blogerice tako da je ovo bio jako zanimljiv dio konferencije.

S obzirom da smo u toku konferencije mogle da se osvježimo sa svježe pripremljenim sokovima iz NutriBulleta bilo je sasvim logično da će i oni dobiti priliku da predstave svoj proizvod. Ja lično obožavam sve Delimano proizvode, sama nisam imala priliku da isprobam NutriBullet, ali već dugo koristim Smoothie Maker koji mi je vjerujte puno olakšao život. Za kraj je i jedna od blogerica izvučena od svih prijava, te je na poklon dobila NutriBullet.
Na kraju nam se obratila i draga Šejla, koja nam je ukratko objasnila šta to PR-ovi vole da vide u PressKitu blogerica i kako najbolje napraviti PressKit, te je zatim zatvorila našu drugu blogersku konferenciju. Evo staviću vam još naših slikica i selfija pa da vidite kako nam je bilo :)
(Nikon je umjesto prijateljice sa bloga ZipaThis pošto se ona nikako ne voli slikati, ali zato obožava praviti fotke sa Nikonom :*)
 
Evo i nekih preuzetih slika :)
Želim još jednom da kažem da mi je ovaj dan bio odličan, iako sam ustala u 04:30h, a kući došla tek u 21:00h, nisam se nimalo pokajala što sam bila dio toga svega. Drago mi je što sam upoznala neke nove kolegice blogerice, a isto tako želim da se ispričam svim curama do kojih nisam došla lično da ih upoznam, jer bilo je malo vremena za druženje, a nas je bilo jako puno.

Thank you AVON

Soeurs Beauty

Broj komentara: 10:

  1. Tako mi je žao što nisam mogla doći kad vidim kako ste se divno provele. ☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Una je rasturila :D i potpisujem ono šta je Ana rekla, tko god je odlučio da ju dovede je napravio odličnu stvar :D žena je zmaj

    Meni je bilo skroz fino i baš mi je drago da sam vas sve vidila :D <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Mrvica je moja i tvoja tajna, ne mora svako da znaaa!!! <3

      Izbriši
  4. Ema ti si divna :D bas mi je drago sto sam te upoznala.
    Ajsa (kuckam sa mobitela haha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ti takođeeeer.. Puno mi je drago što sam te upoznala, nadam se da će biti još prilike da se družimo <3

      Izbriši
  5. Baš si me nasmijala s ovom slikom, odličan način da mene predstaviš :D
    Nikon pajdo inače nije ovako prljav, stvarno nije! :D
    I meni je Una bila odlična, uživala sam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, znam te u dušu.. Ma to je do mog Canona, pravi prljave slike :P :*

      Izbriši

Instagram