Essence trio | Review

Što se tiče Essence noviteta danas ću vam napisati recenziju za tri noviteta i to 2u1 sjenu&eyeliner, glossy stick te superfine vodootporni tuš za oči. Sve ove novitete sam dobila u Ovnakovom paketiću prije 15ak dana. 
Glossy stick (cijena 4.25KM) je u nijansi 04 poshi pink a može se pronaći u ukupno 5 nijansi. Za jedan glossy stick prilično je pigmentiran i jako je lijepe teksture. Lako se nanosi na usne, ne isušuje usne, a trajnost mu je 4-5 sati. Jedno piće će preživjeti, ali jelo neće. Međutim, zbog svoje teksture moguće ga je nadograditi i popraviti. Ima pomalo umjetan miris koji se gubi nakon nanošenja na usne. Prvo sam mislila da je ovo stick na odvrtanje i nisam bila baš sretna kad sam skontala da se ipak treba oštriti jer nemam baš dobro iskustvo sa ovim debljim olovkama i oštrenjem. Međutim, Essence šiljalo je odlično za tu namjenu i svakako vam i njega preporučujem, mislim da košta oko 2.50 KM a savršeno radi svoj posao. 
2u1 sjena&eyeliner (cijena 5.85KM)  je u nijansi 06 she's got the mauve, a ukupno možete birati između 6 nijansi. Pored moje nijanse, najviše su mi se svidjele nijanse 03 light me up, te 02 peach perfect. Te dvije ću vjerovatno kupiti čim odem do CM-a, jer su mi ovakvi komadi kozmetike dosta multifunkcionalni. Osobe sa jako malim očima bi mogle da imaju problema prilikom nanošenja ovih stickova jer su zaista velikog obima tako da je teško sa njima biti precizan i u svrhu "eyelinera" ga baš i nisam mogla koristiti. Dosta su kremaste teksture i izrazito su pigmentirani. Ukoliko želite jači intenzitet bez problema možete da stavite nekoliko slojeva. Ove sjene zbog svoje teksture se teško blendaju, ali ih možete koristiti kao bazu za druge sjene. Ipak ja sam ovu sjenu nosila i samostalno, uz tuš, i super je za dnevnu ljetnu kaficu :)
Eh što se tiče tuša u olovci (cijena 5.85KM) ja sa njima imam većinom love-hate odnos. Dosta njih mi na prvu bude super, a nakon 3,4 korištenja vidim da to zapravo nije to. Ipak su tečni tuševi i tuševi u gelu moja vječna ljubav. Što se tiče konkretno ovog Essence tuša nije onoliko crn koliko ja volim. Za potpuno prekrivanje trebaće vam tri četiri sloja. Znam da je mnogima puno lakše baratati sa tušem u olovci, ali kod mene to nije slučaj. Ja puno ljepšu i precizniju liniju izvučem sa tečnim tuševima, kao i onima u gelu ako imam dobru četkicu. Sa ovim mi kraj ne bude oštar onoliko koliko bih htjela. Za ovaj tuš mogu potvrditi vodootpornost, zaista je i dugotrajan i stojaće na licu dok ga ne skinete, a najlakše se skida dvofaznim odstranjivačem. Ipak, ja ga ne bih kupila, ali to je samo iz razloga što nisam ljubitelj ovih tuševa. Aplikator je oštar i precizan, ali kao da izbacuje premalo boje, pa moram više puta ovaj kraj da ponovim i onda to na kraju ne liči ni na šta :D
Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Šta mi još preporučujete od Essence noviteta da isprobam?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 8:

  1. Ja sam također u paketiću dobila sve ove proizvode. Olovkica za usne me ugodno iznenadila, zapravo sam očekivala neki sjaj , ali ovo je divno pigmentirano i super za dnevne varijante. Ova sjenkica u olovci mi je totalno oduševljenje, savršeno , u roku par minuta se odlične stvari naprave, divno.. , a tuš, ovaj aplikator mi nije stabilan koliko bih htjela, tako da se baš mora paziti pri nanošenju i kao što kažeš, pigmentacija mu i nije " crna " koliko bih htjela. U svakom slučaju, ugodno iznenađenje s obzirom na cijene. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence je uvijek odličan primjer da ne mora sve skupo da bude i dobro.. Odlične cijene a i kvalitet :*

      Izbriši
  2. Jako jeftini a prilično dobri proizvodi, nadam se da ću kupiti ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Olovka za usne mi se bas dopada. Iako nisam ljubitelj sjaja na usnama ali ova moze proci.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelijep post <3
    Proizvodi su odlični .
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Instagram