SkinTrends Revitalizing Gel | Farmasi


Kad bih morala da biram omiljeni preparativni proizvod to bi definitivno bile umivalice. Mislim da je to čak i proizvod koji najviše trošim, jer lice čistim sa umivalicama svako jutro i svaku noć, a i svaki put kad skinem šminku. Baš zbog toga uvijek imam najmanje tri umivalice na svojoj polici. Nisam neki ljubitelj recenziranja preparative baš iz razloga što je jako nezahvalno pričati o tome, pogotovo jer nam je svima koža različita i drugačije reagira na iste proizvode. Ipak, prenijeću vam ukratko svoje mišljenje o Farmasi SkinTrends gelu za umivanje.
Da prvo napomenem da je moja koža lica normalna, ali posljednjih sedmica naginje ka masnoj za šta krivim ispitni stres, a i vrućine (nije da se žalim). Farmasi gel dolazi u pakovanju od 200ml a cijena mu je. 8.95KM u trenutnom katalogu. Ovo je odličan omjer cijene i količine jer sam proizvod je dosta tečan tako da je mala količina potrebna da obuhvati cijelu površinu lica i ovo pakovanje može trajati čitavu vječnost. Tekstura mu je prozirna, a miriše na čistoću. Nemam pojma kako bih drugačije opisala ovaj miris, ali meni se jako dopada.

Iako je gel dosta blag, odlično obavlja svoj posao. Lice ostavlja čistim i ne isušuje kožu. Može poslužiti i za skidanje šminke samostalno, ali ja se ipak držim svoje rutine skidanja micelarnom, pa zatim pranja lica nekom od umivalica. U toj kombinaciji šminka se skine u potpunosti sa jednim pranjem lica. Ono što je najbitnije jeste da ovaj gel na mojoj koži nije izazvao nikakve iritacije, crvenila ili bubuljice, što se zna desiti sa nekim proizvodima. Ukoliko kliknete na sliku ispod moći ćete vidjeti sastav ovog gela, a tumačenje sastava prepuštam onima koji su stručni u tom polju.

Nemam šta puno još da kažem o ovom gelu, jer inače moje recenzije o dekorativi se svedu na "valja il' ne valja" ,a ovaj gel - meni valja. :D U nekom od budućih postova pričat ću o ostalim članovima plave SkinTrends linije koja je namijenjena za normalnu kožu.

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

4 komentara:

  1. Ja imam masnu kožu lica i nadam se da ce mi pomoci :) Vjerovatno kupujem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna kako će reagirati na masnoj koži, ali nije skup pa vrijedi probati :)

      Izbriši
  2. Volim Faramsi proizvode uvijek ih kupujem. Jos uvijek me nijedan nije razocarao .. ova krema bi mi super dobrodosla.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  3. Voljela bih probati :)
    Slike su odlične .
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Instagram