Mineral Bronzing and Highlighting Powder | Catrice

Nekada se moje dnevno šminkanje sastojalo od malo bb kreme ili pudera, maskare i ruža, a sada dnevni makeup ne mogu zamisliti bez bronzera i highlightera. Postali su dio moje svakodnevne rutine i opsesija za kupovinu. Catrice bronzer i highlighter sam dobila u nekim od noviteta za blogere i koristim ih već dosta vremena. 

Oba proizvoda su pečena i mnogo lakše se nanose nešto gušćim kistovima jer ukoliko kist nema guste dlačice potrebno je da puno više trljate po proizvodu kako bi mogli prenijeti dovoljno proizvoda na lice. Sa ovim proizvodima je teško pretjerati jer nisu previše pigmentirani, rekla bih da su srednje pigmentirani. Tekstura oba proizvoda je puderasta i imaju jako lijep miris koji nije prejak i ne zadržava se nakon nanošenja proizvoda na lice.

Highlighter ima jako sitne šljokice koje su vidljive baš na jakoj sunčevoj svjetlosti i daju dosta suptilan sjaj. Prilikom nanošenja highlightera pripazite jer  ako ne pazite možete naći šljokice i na odjeći. Trajnost je solidna, nakon 4,5 sati počinje da blijedi sa lica. Nijansa je 010 Light Infusion, hladna roza koja vuče na srebreno. Cijena mu je oko 10KM za 8 grama proizvoda.

Sa druge strane bronzer dolazi u nijansi 010 Golden Light također u identičnom pakovanju kao i highlighter od 8 grama i približne cijene. Ima mat finiš i dosta lako se blenda na licu. Bronzer je dosta tople nijanse, pa mislim da ne bi baš odgovarao osobama sa jako svijetlim tenom. Ni bronzer ni highlighter mi nisu izazvali nikakve neželjene reakcije na licu.


Sve u svemu dva dosta solidna proizoda, nisu izazvali nikakvo pretjerano oduševljenje, ali nisu ni razočarali. Po meni su idealni za dnevni makeup, dok bih za večernji makeup preskočila ove proizvode.

Da li vi koristite highlighter i bronzer na dnevnoj bazi ili samo u posebnim prilikama? 
Hvala na čitanju!

Soeurs Beauty

Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram