Ultrazvučno čišćenje lica i Čišćenje lica galvanskom energijom - Nomasvello.ba


Danas vam donosim nešto o čemu ćete vjerujem rado da čitate. Žene kao žene opsjednute su svojim licem i dale bi sve na svijetu da ga dovedu u savršeno stanje, što je naravno jako teško jer i kozmetika koju koristimo je puna štetnih sastojaka koje je jako teško izbjeći ukoliko ste ljubitelj same dekorative i preparative. 

Ne tako davno u BiH smo dobili priliku da se upoznamo sa svjetskim liderom u estetskim centrima specijalizovanim za fotoepilaciju i fotopodmlađivanje. Kompanija No+Vello © je osnovana u novembru 2007. godine i ima preko 1000 centrala u 16 zemalja, a trenutno se razmatra implantacija u još šest zemalja. Ova firma je posvećena svijetu depilacije i čini je veliki broj profesionalaca sa velikim iskustvom u sektoru ljepote i lične njege.


Ja sam dobila priliku da surađujem sa ovim centrom, a naša suradnja će se odvijati takvim tokom da ću ja da isprobam njihove usluge na sebi i svojoj koži, te ću da prenesem svoje utiske vama kako biste mogle da znate šta možete očekivati od ovog centra i njihovog osoblja.

Prva usluga koju sam isprobala je ultrazvučno čišćenje lica i čišćenje lica galvanskom energijom. Ultrazvuk je najinovativnija tehnologija u sektoru ljepote. Sa ultrazvučnom tehnologijom možete postići dubinsko čišćenje, zatim ukloniti nečistoću sa kože a da je pri tome ne oštetite. U ultrazvučnom čišćenju se ne upotrebljavaju hemijski proizvodi, uklanjaju se mrtve ćelije te se reaktivira cirkulacija na tretiranoj zoni, stimulišući tako stvaranje kolagena i obnavljanje ćelija. Ultrazvučno čišćenje lica je potpuno bezbolno i sigurno.

No+Vello oprema za čišćenje lica kombinuje ultrazvuk i galvansku energiju. Evo sad nešto i iz moje struke, pa da vam pojasnim šta je to galvanska energija. Galvanska energija omogućuje pretvaranje hemijske energije u električnu. Sastoji se od dva električni vodljiva dijela napravljena od različitih materijala između kojih se nalazi elektrolit. Galvanska energija aktivira stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina, stimuliše regeneraciju ćelija i pomaže pri apsorpciji aktivnih principa korištenih tokom tretmana.


Ukoliko se odlučite baš za ultrazvučni tretman sa galvanskom energijom moći ćete birati između 3 različita načina kojim će biti vaša koža tretirana, a to su :

1. Esencijalno čišćenje lica : Uklanja nečistoće iz kože nakon čega je koža nježnija i blistavija. Čišćenje lica ultrazvukom, a zatim se primjenjuje No+Vello Revitalizirajući fluid. Namijenjeno svim tipovima kože.

2. Nutritivno čišćenje lica : Kombinuje čišćenje sa Roll-On Dermactif i No+Vello Revitalizirajućim facijalnim fluidom, koji dubinski prodiru u kožu zahvaljujući galvanskoj energiji. Ova vrsta čišćenja lica je namijenjena za dehidriranu kožu, kožu sa borama ili mlitavu kožu.

3. Regenerativno čišćenje lica : Čišćenje lica kombinovano sa Aloe Vera maskom. Ova kombinacija omogućava poboljšanje oksigenizacije kože na licu, te je oslobađa od mrtvih ćelija i nagomilanih nečistoća. Daje koži prirodne sastojke Aloe Vera na brz način koristeći galvansku energiju. Namijenjeno svim tipovima kože.

Na slici vidite Revitalizirajući fluid, Roll-On Dermactif , te Aloe Vera masku. Ove proizvode je također moguće kupiti u No+Vello objektima po sljedećim cijenama :

Revitalizirajući facijalni fluid : 40 KM
Roll-On Dermactif : 40 KM
Aloe Vera maska za lice : 20 KM (za klijente 15KM)

U suštini ove proizvode možete da koristite i sami kod kuće da bi održavali hidrataciju i zaštitu lica 24 sata dnevno.



Ukoliko želite maksimalne rezultate No+Vello vam nudi da nakon ovog tretmana odradite IPL fotopodmlađivanje lica ili LED facijalni anti-age tretman. S obzirom da ja nisam radila ove tretmane o istim vam ne mogu ni prenijeti dojmove.

Zajedno sa divnim osobljem Nives i Šejlom sam odlučila da ću raditi tretman Esencijalnog i Nutritivnog čišćenje lica. Prije svega bilo je potrebno ispuniti formular sa ličnim podacima, te nakon što vas osoblje upozna sa tretmanom da potpišete pristanak na tretman. Niti jedan tretman u No+Vello objektima se ne preporučuje osobama koje imaju kardiovaskularne bolesti, elektrostimulator srca, infektivne bolesti, karcinom ili liječenja hemoterapijom, te su u drugom stanju (trudnoća) ili trenutno doje.

Nakon što sam obavila potrebnu papirologiju prešla sam u kabinu koju možete vidjeti na slici.


Šta sam očekivala od ovog tretmana ?


Moja očekivanja nisu bila velika jer sam svjesna činjenice da mi je ovo prvi tretman lica u životu. Svjesna sam da su mi pore (ma koliko god se trudila očistiti lice) ispunjene ostacima šminke jer ne posjedujem Clarisonic ili bilo koji drugi uređaj da bih mogla biti uvjerena da sam dubinski očistila lice. Čitajući o ovom tretmanu lica odlučila sam se zadovoljiti sa glađom i nježnijom kožom, te suženjem pora.

Šta sam dobila od ovog tretmana i kako je tekao cijeli tretman ?


Od ovog tretmana sam dobila i više nego što sam očekivala. Prije svega sam u ugodnoj atmosferi legla na zelenu stolicu i prepustila se u Šejline stručne ruke. Na početku su mi rekle da bih mogla osjetiti malo peckanje po licu, a ja sam isto osjetila samo na onim dijelovima lica gdje mi je koža bila najnečistija. Kako se aparat približavao uhu mogla sam i čuti malo zujanje u ušima. Također sam dobila pohvale da mi je koža lica jako čista što mi je bitno jer sam samo dobila potvrdu da ovaj način na koji trenutno njegujem svoju kožu lica je ispravan. Sam tretman je tekao u 3 koraka. Prvo mi je lice očišćeno pomoću ultrazvuka, a za tim mi je na lice nanešen Roll-On Dermactif i uz pomoć galvanske energije uklonjene su nečiste stanice kože, te puno mitesera sa nosa. Nakon što se taj postupak završio na lice mi je nanešen Revitalizirajući facijalni fluid sa vitaminom C koji predivno miriše. Sam postupak ultrazvučnog čišćenja lica galvanskom energijom traje nekih pola sata do 40 minuta. Za kraj sam dobila i masažu lica koja je bila toliko ugodna sam skoro pa i zaspala.


Ono što sam ja primjetila na svom licu nakon što sam ustala sa stolice jeste da mi lice izgleda zategnutije, te da je jako mekano na dodir. Miteseri na nosu mi više nisu vidljivi dok su mi se pore dosta suzile. Kao što sam i očekivala najviše nečistoće sam imala na nosu, te na krajevima lica. Nakon što sam izišla na nešto hladniji zrak mogla sam da osjetim da mi koža diše mnogo bolje nego što je to bilo prije ovog tretmana.

Ovaj tretman je preporučljivo raditi svaki 21 dan, naravno ovisno o potrebama kože i mogućnostima. Pušačima se savjetuje da tretman rade svake dvije sedmice. Nema ograničen broj tretmana koje možete raditi jer ovaj tretman niti malo ne škodi vašoj koži već ju naprotiv njeguje i podmlađuje.

Nema negativnih efekata koje bi mogle imati nakon ovog tretmana. Nema crvenila, niti iritacija. Poželjno je pričekati barem 24h sa šminkanjem da bi nečistoća iz kože skroz izišla, međutim ako ne možete izdržati toliko možete bez problema odmah staviti šminku.

Kao poklon nakon tretmana sam dobila Revitalizirajući fluid od 3ml koji je potrebno nanijeti istu noć pred spavanje, te sutradan ujutro kako bi izvukao maksimalne rezultate tretmana.

Cijena tretmana je 45 KM , dok je za klijente No+Vello centra cijena 30 KM. Klijent No+Vello centra postajete tako što uradite jedan tretman fotoepilacije i s tim dobivate puno pogodnosti za ostale tretmane.


Ono što je bitno napomenuti jeste da uz svaki tretman fotoepilacije dobijete jedan tretman lica BESPLATNO. Akcija traje od 27. oktobra do 31. oktobra 2014. godine, tako da preporučujem ukoliko ste planirali da uradite fotoepilaciju da to uradite u ovom periodu i počastite se ne samo fotoepilacijom već i tretmanom za lice koji je i više nego odličan i potreban svima nama!

Za one koji ne znaju šta je fotoepilacija evo mala pomoć :

Fotoepilacija je tretman uklanjanja dlačica putem korištenja svjetlosti. Zasniva se na principut fototermolize pri čemu se svjetlost pretvara u toplotu koja uništava germinativne ćelije folikule dlake, a čija je funkcija da hrane dlaku. Ova metoda uklanjanja dlačica je ekonomična i bezbolna.

*slika preuzeta sa FB stranice No + Vello*

Za kraj sam vam ostavila slike da možete pobliže vidjeti kako izgleda unutrašnjost No+Vello centra u Tuzli.





Da li ste kad posjetili No+Vello centar i kako ste bili zadovoljni njihovim uslugama ? Ako niste da li ćete možda u budućnosti da se prepustite u njihove ruke ?

Izvinjavam se na duuuugom postu, ali morala sam ići u detalje :-)

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Tretman urađen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.



Ema

Broj komentara: 9:

  1. Nisam još navraćala kod njih, ali mogla bih, čine mi se jako ljubazni, a i usluge se čine super! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno nećeš pogriješiti, a ima toliko toga za izabrati.. Uvijek dobro dođe ovakvo opuštanje :-) :-*

      Izbriši
  2. Radila sam fotoepilaciju a sad me i ovo privuklo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš se pokajati pogotovo u periodu kad je besplatno :-)

      Izbriši
  3. kako im je lijepo uređeno opuštajuće skroz... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene još samo zanima gdje se tačno nalaze, da se uputim tamo čim plata legne? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U gradu preko puta Slobode u onoj novoj zgradi gdje je restoran Antalija :-D

      Izbriši

Instagram