Catrice Smoothing Lip Polish 050 Megan Fuchsia


Nisam se nikad previše zagledala u Catrice ruževe, ali nakon paketića iz Ovnaka promijenila sam mišljenje. Sada vidim da su svakako vrijedni pažnje kao i većina proizvoda na njihovom stalku.

Danas vam pišem o Made to stay Smoothing Lip Polish u nijansi 050 Megan Fuchsia kojeg ću u ovom postu zvati ružem jer stvarno ne znam kako tačno da prevedem ovo, a ne sviđa mi se baš da pišem ''boja za usne''. Iz Catricea su ovaj proizvod opisali kao 3u1 : intenzivna boja ruža za usne, dugotrajnost ruža u olovci te sjajni završetak sjajila za usne. Kada samo nanesete ovaj ruž dobijete sjajnu završnicu, dok sa vremenom sjaj izblijedi te vam ostane mat boja koja također sa vaših usana nestaje ravnomjerno sa vremenom.

Megan Fuchsia je jedna jako lijepa nijansa, boju bih opisala kao između crvene i pink. Neću puno trošiti riječi na opisivanje nijanse jer istu možete vidjeti na slikama, a slika govori hiljadu riječi. Ono što moram reći jeste da je ovaj ruž dosta pigmentiran i zapravo dobijete onu boju na usnama koju vidite na aplikatoru. Lično, jako volim ove nijanse i rado ih nosim. Shvatila sam da u zadnje vrijeme pri kupovini ruževa sve češće posežem za Fuchsia nijansama. 

Aplikator za nanošenje ruža mi se jako dopada. Sa ovim nježnim flock aplikatorom brzo i lako se ruž nanosi na usne. Odličan je zbog ove rupice u sredini u kojoj se zahvati dovoljno proizvoda tako da ne morate više puta uzimati proizvod, nego iz jednog puta možete nanijeti ruž na cijele usne. Zahvaljujući njemu oko usana dobijem crtu kao da koristim olovku za usne. Aplikator me dosta podsjeća na L'orealova Glam Shine sjajila s tim da je L'orealov mrvicu veći i širi.


Kad sam prvi put ugledala ovaj ruž i na pakovanju pročitala "Up to 8h colour" prvo na šta sam pomislila jeste da će mi ovaj ruž isušiti ionako već suhe usne i iskreno jako sam se bojala nanijeti ga. Kad sam napokon skupila hrabrosti pozitivno sam se iznenadila jer ni najmanje mi nije isušio usne, a također nije bilo onog odvratnog ljepljivog osjećaja na usnama što je za mene veliki, ma najveći, plus! Usne su mi na slikama suhe same od sebe jer me ovaj hladni zrak doslovno ubija. Ne znam više šta da kupim a da mi pomogne :-(

Smoothing Lip Polish me nije zadovoljio dugotrajnošću. Obećanja da će biti na vašim usnama do 8h su čista bajka. Na mojim usnama nije preživio ni piće, a o jelu da ne govorim. Dok nisam jela, a ni pila, na usnama mi se zadržao neka 3,4 sata. Ma da, moram priznati da meni to toliko ne smeta, jer iskreno ja sam ljubitelj ponavljanja ruža na usnama i ponekad čak i dok mi ruž na usnama izgleda kao da sam ga samo nanijela, ja obavezno ponovim koji put. Opsjednutost, znam :-D

Za ovaj ruž morate izdvojiti 10.35 KM za kojih dobijete 6ml ruža kojeg je potrebno potrošiti unutar 12 mjeseci od otvaranja. O pakovanju nemam šta puno reći osim da izgleda jako lijepo i uredno, a ostalo možete vidjeti na slikama. 

Miris me nije oduševio. Ne miriše ništa posebno, ali ni ne smrdi kao što neki ruževi znaju da smrde. Zapravo miriše dosta umjetno.

Kao što možete vidjeti na slici ispod ovaj ruž daje izgled punijih usana :-)







Pa da sumiramo utiske :

* pozitivne strane

- aplikator za nanošenje
- pigmentiranost
- nije ljepljiv
- ne isušuje usne

* negativne strane

- ne traje onoliko koliko piše
 - pakovanje nije zaštićeno pa ne znate da li je neko prije vas isprobavao ili ne

Da li ću kupiti ovaj ruž u drugim nijansama ? Hoću.
Da li vama preporučujem da isprobate ? Da.

Smatram da će investicija u Catrice Smoothing Lip Polish biti itekako opravdana. Vjerujem da ćete i pored malih negativnih strana biti zadovoljne sa ovim ružem i da ćete ga rado nositi sa sobom u torbi, jer za nanošenje ovog ruža nije vam čak potrebno ni ogledalo.

Šta vi kažete, odobravate ili ne ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 10:

  1. naajs. fin je, i meni se svidio. imam ja jos neki, zaboravila sam naziv nijanse, blaga crvena, koraljna. ovaj fuksijasti je malo vise postojan, ali teksturom su isti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se sviđa :-D Moraću pogledati i ostale nijanse čim odem u CM :-D

      Izbriši
  2. Super ti stoji, svidja mi se, a i fotke su ti divne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, uspjela sam iskoristiti sunce :-) :-*

      Izbriši
  3. Meni je odličan što se tiče nijanse, pigmentacije i postojanosti ali malo mi smeta taj miris, bas je nekako čudan :P

    OdgovoriIzbriši
  4. Ruz je divan, ali ne volim fotosopiranje i uljepsavanje slika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slike ''samih usana'' su samo zblurane okolo usana da bi boja ruža došla više do izražaja. Ostale slike, gdje se vidi lice nisu uređivane jer mislim da nema za tim potrebe. Iskreno, ne znam se služiti photoshopom (nažalost). Slažem se da je ruž divan :-)

      Izbriši
  5. Nisam ih dosad ni zamjećivala,ali stvarno lijep proizvod :)
    Morat ću ih pogledati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno :-) Sigurna sam da imaju još mnogo lijepih nijansi :-)

      Izbriši

Instagram