Catrice Prime and Fine Mattifying Powder


Prije nekoliko sam na FB stranici podijelila sliku na kojoj ste mogli vidjeti moj paketić koji mi je stigao iz firme Ovnak. Naime, ova firma je ostvarila suradnju sa dosta blogerica pa vjerujem da ćete u skorije vrijeme čitati dosta recenzija Essence i Catrice kozmetike (ako već do sad niste) :-D

Čitajući po forumima zaista sam uvidjela koliko ima ljubitelja Catrice kozmetike i kako se svi zajedno radujemo dolasku svake nove kolekcije. Ja sam od Catrice najčešće uzimala lakove za nokte, a sada sam dobila priliku isprobati i sjenila, ruževe, bronzer te matirajući puder.

Danas vam upravo pišem o matirajućem puderu koji nosi ime Prime and Fine Mattifying Powder (Waterproof).  Dobila sam puder u nijansi 010 Translucent koja se prilagođava svakoj boji lica i koja je ujedno jedina nijansa u kojoj ovaj puder dolazi. Puder se nalazi u jednostavnom, a opet elegantnom crnom pakovanju koje je dosta čvrsto na prvi pogled, međutim ovaj mehanizam se u prošlosti kod pojedinih proizvoda nije baš dobro pokazao, pa se znalo desiti da se odvoje gornji i donji dio. Kod mene je još uvijek u jednom komadu i vidjeću koliko će tako izdržati :-D . Ono što je jako korisno jeste ogledalo koje se nalazi unutar pakovanja, pa vam može poslužiti i kao brzinsko matiranje ukoliko ste negdje izvan kuće. Međutim, u pakovanju ne dolazi spužvica ili aplikator pa je potrebno imati uz sebe neki za nanošenje.


Količina je 9 grama, a cijena je oko 10KM (5€). Rok trajanja je dvije godine nakon otvaranja, kao i većina pudera u kamenu. Proizveden je u Italiji, a proizvođač je firma Cosnova. 

Iz Catrice kuće kažu da je ovaj puder svilenkast i vodootopran te pruža dugotrajni matirani i besprijekorni ten. Također kažu da je otporan na vlažnost te da odgovara svakom tenu lica (što sam i napisala gore). Ovaj puder u sebi sadrži vitamin A i E.



Tekstura mu je dosta svilenkasta i daje dosta prirodan izgled na licu. Moja koža lica je normalna do mješovita. U nekim periodima nemam masnih zona, a ponekad kad ''poludi'' pojavi mi se masna T zona. Bez obzira na to u kakvom stanju mi je lice, ja obavezno koristim kameni puder za matiranje jer volim da sve stoji na svom mjestu dok ne skinem šminku s lica. Ovaj puder na mojoj koži obavlja jako dobar posao. Opet napominjem da nemam masnu kožu lica, te ne znam kako će djelovati kod onih sa izrazito masnom kožom, ali na mojoj koži matiranje traje cijeli dan odnosno dok ne skinem šminku. Najduže sam ga testirala oko 8 sati i prošao je taj test.

Testirala sam i to da li je vodootporan, pa sam nakapala nekoliko kapi vode u puder, koje on nije upio pa smatram da je prošao taj test i sigurna sam da će preživjeti znojenje u ljetnim danima koji nam slijede.


Također, puder mi nije izazvao nikakve neželjene reakcije na licu, ali opet moram napomenuti da ja imam jako zahvalno lice i malo koji proizvod mi izazove iritacije, bubuljice ili crvenilo.

Jedina mana koju bih izdvojila kod ovog pudera je ta što dolazi u samo jednoj nijansi jer ja inače volim kamene pudere koji ostavljaju malo boje na licu i više njih preferiram pri kupovini. Međutim, s obzirom da ovaj puder jako dobro radi svoj posao ne mogu mu ništa puno zamjeriti.

Koji vi puder inače koristite za matiranje lica i fiksiranje šminke? Da li ste probali Prime and Fine matirajući puder ? Ako jeste, da li ste zadovoljni s njim ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 8:

  1. Najsss ovo sa vodom, idem skakat u bazen da vidim kako ne da prodrijet :D
    Ja koristim njega i rimmel stay matte naizmjenicno heh i oba su mi vala dobra, inace volim rimmel ali nisam primjetila da mi je ovaj nesto losiji, cak mi se ambalaza vise svidja zbog ogledala i jer je cvrst pa mi je on vecinom u neseseru u torbi za popravljanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rimmel jedino ima više nijansi, a ustvari još nisam našla razliku.. Meni su sve iste :-D Sačekat ćemo ljeto pa da isprobamo ovaj na Panonskim haha :-D

      Izbriši
  2. Koristim samo za područje ispod očiju,jer imam suhu kožu.
    Ali definitivno u ljetnim danima će mi trebati nešto da produlji trajnost baš bi mogla isprobati ovaj puder.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isplativo je stvarno.. Samo sam jednom kamenom dotakla dno, tako daa.. haha :-)

      Izbriši
  3. Meni je odlican! :D Bas ga volim!!!!!!!!!!!!!!

    :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvuči odlično, jedino što mi se ne sviđa je ta jedna nijansa. Ali neću suditi dok ga ne odem isprobati ;) Ja sam nedavno kupila novi Catrice 12h matt u pjeni i prezadovoljna sam! I inače volim Catrice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj u pjeni je ljubav na prvi pogled, pisacu uskoro o njemu.. :-)

      Izbriši

Instagram