Orkide Flower ruževi za usne #45 ; #21


Prije nekoliko Jasenka me pozvala da joj se pridružim na promociji nove kozmetike u BiH pod nazivom Orkide. Ovu kozmetiku kod nas zastupa kuća LSC cosmetics čiji je ponosni vlasnik Sabina Zukić. Ona nam je ukratko objasnila o čemu se zapravo radi, a ja ću vam napisati šta sam od toga zapamtila jer priznajem nisam mogla da obraćam pažnju na priču dok je oko mene bilo ovoliko šminke :$

Orkide je kataloška prodaja, poput Avona, Orfilame, Farmasija i ostalih, s tim da trenutno direktorica LSC Cosmetics firme lično pravi kataloge i formira cijene. Orkide cosmetics ima sjedište u Turskoj (Istanbul) i posluje od 1973. godine. Ukoliko vas interesuje kako da postanete član i da naručivate za sebe ili za druge možete se javiti na ovaj FB profil (KLIK) gdje će vam ljubazno objasniti postupak učlanjenja i sve ostalo što vas bude zanimalo. Neću se puno baviti ovim formalnim stvarima, nego ću vam predstaviti ono zbog čega ste i kliknuli na post.

Kod Jasenke ste mogli pročitati da smo dobile priliku da sebi izaberemo nekoliko stvarčica koje želimo da testiramo. Među prvima koje sam izabrala bili su dva ruža u nijansama 21 i 45

<

Prvo što ćete svi primjetiti jeste plastična ambalaža koja i nije nešto naročito lijepa za oko, ali mislim da i pored toga treba dati šansu ovim ruževima. Ambalaža je dovoljno čvrsta tako da nema straha od otvaranja. 

Lijeva nijansa je 45 i radi se o nude rozoj nijansi koja po mom mišljenju odlično pristaje svima. Jako je lijepe teksture i dosta je pigmentovana. Ove nijanse rado nosim kad naglasim oči ili kao dnevnu varijantu. Za ovu nijansu vam nije potrebna olovka za usne, jer je nanošenje s njom veoma lako.

Desna nijansa je 21 i radi se o bordo nijansi. Ova nijansa je u zadnje vrijeme dosta tražena, ali ista se i teško nalazi u našim drogerijama od standardnih proizvođača šminke. Tako da ako tražite baš ovu nijansu iskrene preporuke :-) Izuzetno je pigmentovana, ali je jako zahtjevna za nanošenje ukoliko ne koristite olovku za usne. Prelazi preko crta usana pa i ne izgleda baš uredno. Na slikama nisam koristila olovku, pa ne zamjerite na neurednosti.

Dugotrajnost ovih ruževa je srednja, tj. traju nekih 4,5 sati. :-) Cijena im je 5.90 KM, a za tu cijenu dobijete 5 grama ruža. Teksturom me dosta podsjećaju na Avonove Ultra Color Absolute ruževe. Ovi proizvodi su Made in Turkey pa ako ste već zadovoljni korisnici Golden Rose ili Formar kozmetike vjerujem da ćete i ovoj kući dati šansu.

Evo i sastojci za one koji se razumiju :

Di isostearyl Malate, Tridecyl Trimellitate, Isopropyl Myristate, Ozokerite, Octyldodecanol, Cera Alba, Euphorbia Cerifera Cera, Paraffin, Tocopherol Acetate, Methylparaben, Propylparaben, Bht, Parfum.







Kako se vama sviđaju ovi ruževi ? Jeste li već nešto probal od Orkide kozmetike ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta :-)


Ema

Broj komentara: 18:

  1. Drugi valja :D s prvim bih bila bolesnica :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi put cujem za Orkide :) Nijansa 21 mi se bas svidja, i cijena mi se svidja :D odoh malo istrazivat, gledat katalog, volim GR proizvode, trebali bi mi i ovi odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad kad se navučeš nemoj na mene galamiti :-P

      Izbriši
  3. Meni je ambalaža bas lijepa šta fali ako je plastična bitno je da je stabilna :) Kad bih kupovala, naručila bih sebi 21 jer je stvarno lijepa ovu nudastu ne bih jer mi ne stoje takve nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma znaš kako smo navikli na fensi ambalaže pa zato hehe :-D

      Izbriši
  4. ova bordo zvižđi koliko je dobra XD vrh, plafon, beton.
    obje ti super stoje. ovu tursku sminku ne treba suditi po ambalazi, sto puta sam se uvjerila. ipak mi je drago sto sad flormar ulaze i u pakovanje pa mi se i to sad svidja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha hvala, meni se ipak sviđa ova nude više :-D

      Izbriši
  5. Drugi je preeedivan :D ambalaža jeste baš bezveze, ali nije ni bitna toliko kada krije tako divnu nijansu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina :-D Bitno je da je čvrsta i da može preživjeti pad haha :-D

      Izbriši
  6. koja luda pigmentacija :D
    nijansa 21 mi je malo ljepša i prekrasno pristaje tvojim usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-) A zaista su jako pigmentirani :-)

      Izbriši
  7. super su oba, pošto sam ljubitelj tamnih ruževa više mi se sviđa drugi, ali i nudać je jako lijep :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svima se više sviđa tamniji osim meni xD haha

      Izbriši
  8. Meni su vise dosadile bordo nijanse, eto pa je meni ljepsa nude. Nisi sama

    OdgovoriIzbriši
  9. Mogu misliti koliko ih je bilo za izabirati... pa si se odlucila za ono sto uvijek prolazi... ahahahah nude i kontrast... oba mi se svidjaju praaaaaaaavo!!! :D

    Prvi put cujem za ove turke... sad cu ga ih googlam! :D

    OdgovoriIzbriši

Instagram