Potrošeni proizvodi


Posljednjih mjeseci sam skupljala ambalaže proizvoda koje sam potrošila te je na red došao i post u kojem ću vam pokazati šta je to potrošeno kod mene. 


Jedno vrijeme sam bila vjerna Gliss šamponima, pa sam samo njih i kupovala. Ovaj plavi mi se čini kao najbolji iz čitave njihove ponude. Međutim, odlučila sam malo pokušati eksperimentisati sa drugim markama u buduće vrijeme.


O Le Petit Marseiliais regeneratoru za kosu sam već pisala u ovom postu, a s obzirom da su na slici dvije potrošene tube možete pretpostaviti kakvo mišljenje imam.

Amazonian Treasures maska za kosu nije ništa posebno, da budem iskrena. Neću ponoviti kupovinu.


Dezodorans iz Avona je jako dobar i iskreno ga vam preporučujem. Jedina mana mu je to što se brzo troši, a s obzirom da sam ovaj platila 2.50KM to mi nije predstavljalo neki problem. 

Balea pjena za brijanje je očajna. Kad sam kupovala nisam ni primjetila da na njoj piše men, pa eto tako mi i treba. Nisam ju potrošila do kraja, ali ide u smeće. 

Za ova dva čuda desno (serume) nema potrebe da išta pišem, oba su mi odlična i po ko zna koji put ponovila sam kupovinu.


Balea Aqua Serum odličan. Jednom mi je čak bio u favoritima ako se dobro sjećam. Nisam ponovila kupovinu, ali mislim da ću to uraditi u skorije vrijeme. 

Mixa micelarna odlično skida šminku, ima nekakav čudan miris (barem meni) i jako sporo se troši, valjda zbog pumpice. Znam da je Garnierova veća i nju sam sad kupila, ali sve mi se čini da se Garnierova duplo brže troši i da je potrebno dosta više da se skine šminka nego Mixe. Možda nakon potrošene Garnierove opet kupim Mixu. Moram razmisliti :-D 

Clearsil, nekakav tonik za lice plaćen 2 KM od djevojke koja dobavlja Njemačku kozmetiku. On je nešto tipa Clean & Clear i super mi je pomogao u situacijama kada nisam imala pri ruci Clean & Clear. Da ga mogu nabaviti opet bih ga kupila. 

Balea piling od maline, već sam ga negdje spominjala. Super radi posao, ali meni užasno smrdi. Ipak nisam ponovila kupovinu, razmišljam o nekom drugom Baleinom pilingu. 

Vital plus Sap je jedan odličan odstranjivač šminke, ali i cijena mu je visoka. Zbog cijene od 25 KM nisam ponovila kupovinu, iako dobro razmišljam o tome. Dugo mi je trajao, a kad s njim skidam šminku micelarna nije potrebna. 


Po izgledu čokoladnog pilinga možete vidjeti da sam ga potrošila do zadnje mrvice. Ponovila kupnju i sad ga štedim jer iz kataloga u katalog čas ga ima čas nema. 

Dove tuširalica onako standardno dobra i dosta njeguje tijelo. 

Sa ovom Le Petit Marseiliais nisam nešto oduševljena. Ne zadržava se miris dugo na tijelu niti daje posebnu njegu.


Lijevo je potrošeni točeni parfem The Key by Justin Bieber. Stvarno odličan parfem i već sam ponovila kupnju jer mi je točena verzija punoooo ljepša od originala i idealan je za proljeće i ljeto. 

Maskare od Max Factora, obe potrošene. 2000 kalorija ipak dosta bolja od ove zelene. Neću ponoviti kupovinu niti jedne jer nisu mi baš ostavile WOW dojam. Razmišljam o kupovini njihove hvaljene Masterpiece Max maskare. 

Manhattan lips2last nije potrošen nego jednostavno promašena boja, a i tekstura ove boje mi se nikako ne sviđa pa zato ide iz kolekcije. 

Lakovi također nisu potršeni, kao što i vidite, ali zauzimaju mi prostor kojeg nemam baš toliko pa sam se morala riješiti nekih koje baš nikako ne mažem. Ovaj Essence gel-look topcoat je čisti promašaj. Treba mu 3 dana da se osuši. :@ 

I na kraju reda voljeni Rimmel Lasting Finish u staroj ambalaži. Žao mi je što ga više nema u ponudi, ali imam ja još jednu tubicu koju trenutno trošim. Nakon što nju potrošim vjerovatno ću kupiti novo izdanje jer mi je puder savršen.


I za kraj kreme za ruke koje na dan namažem pa eto najmanje 10 puta. Jednu imam u dnevnoj sobi, jednu u spavaćoj, jednu u kupatilu,... Obožavam ih i isprobavam razne. Za sad su mi kreme iz Avona favorit jer daju jako dobru njegu rukama, a i dobar je omjer količine i cijene. Ova Afroditina je također odlična. Što se tiče Niveinog dezodoransa, bio mi je dobar jedno vrijeme, a onda sam ponovila kupovinu i sad mi nikako ne odgovara. Ovo je potrošeni, a jedan čitav stoji u kupatilu u nadi da će mi opet početi odgovarati. Ko zna, čuda se dešavaju xD

Eto, napokon kraj i ovog posta. Ipak mi je draže pisati NEW IN postove nego ove potrošene, ali šta je tu je. Jesmo li možda nešto isto potrošili ? Kako vi stojite sa potrošenim proizvodima ?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Ema

24 komentara:

  1. Ja sam Balea pjenu kupila u velikom pakovanju i jedva sam čekala da potrošim. Kontam ako je za muškarce biće dobra i za jače dlakave napasnike, ali baš je previše gusta i ništa posebno ne radi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sreća pa ja uzela ovo putno izdanje :-D

      Izbriši
    2. meni su dobri njihovi gelovi-pjene, a ne pise nista, pretpostavljam da su za zene, sareni su :D
      probaj bijeli LPM balzam za kosu, meni bolji od zutog. avonov serum imam i volim, a puder rimmel jos nisam prezalila, em mi nema nijanse sad, em je duplo skuplji :'( narucila sam ga s feelunique, bio na snizenju.

      Izbriši
    3. pogledacu malo po DM-u šta ima od tih gel-pjena :-D I meni je krivo što nema više Rimmela u tubi, al moraju oni sve dobro pokvariti :-(

      Izbriši
  2. LPM gel je meni baš dobar, čak jedan od boljih koje sam dosad koristila. Baš sam pred kraj sa micelarnom pa ću si kupiti ovu Mixu da probam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj Mixu, vjerujem da se nećeš pokajati :-)

      Izbriši
  3. meni se sviđa balein piling za mješovitu kožu, plavi, baš nekako svježe miriše :D
    moram si nabaviti aqua serum....mislim da bi mi po obrazima dobro došao
    avonovi serumi za kosu su super, i dove tuširalice također :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaću taj piling kad budem u DM-u.. Ja volim grublje pilinge, pa se nadam da je jedan od tih :-D

      Izbriši
  4. Šta si ti sve potrošila....:-) Ja volim Balea gelove za brijanje, uvijek uzmem neke LE, sad mi je ljubičasti i dobar je, ali mi je breskva bila predobra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pregledaću baš te LE al ženske haha, više ne uzimam muški :-D

      Izbriši
  5. i ja previse volim taj Rimmel Lasting Finish puder, moram kupiti to u novom pakovanju, nadam se da je identican, tj, da nisu promjenili formulu, imala sam taj essence gel-look topcoat onako , ne volim bas essence lakove, ali fino je izgledao na noktima, ja imam originalni i Justion Bieber The Key parfem i super mi je, predivan mirris, zelim probati taj Balea piling od maline, taj crni Gliss sampon je super , nekad uzmem kad trebam promjenu sampona, i odlican mi je =) i sampon i regenerator a i maska =)
    Amina <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja mislim da su promijenili formulu pudera, a i nijanse :-(

      Izbriši
  6. MP Max je ok, ali ako ćeš kupovati, uzmi ovu najnoviju (sačekaj sniženje), nećeš se pokajati! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni se Rimmel iz tubice bas puno trosio... ali opet sam zvijela za njega... toliko je dobar! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristila sam dosta proizvoda između ostalog ovaj Balea piling, slažem se miris mu je baš čudan. Clearasil sam kupila od iste djevojke i baš mi žao što ne mogu opet fino očisti lice, jeste da isušuje al ok za te pare. Moraću probati LPM regenerator uvijek zaboravim na njega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Clearsil nije niti malo isušivao lice, ma da u mene je lice čas masno čas normalno, nikad suho pa nemam s tim problema :-D

      Izbriši
  9. I ja volim Avonov zeleni serum i roll - on antiperspirant (moj je Invisible, vrlo je blag :)), Mixa micelarna mi je bila ok ali opet suvise blaga za moje potrebe, u svakom slucaju mi je bolja od Garnierove, tek mi je ona slabo skidala sminku. Maskaru 2000 kalorija sam davno koristila i tad mi je odgovarala, mozda opet probam nekad. Ne znam kakve trepavice imas, ali nikako ti ne preporucujem Masterpiece Max, ne daje prakticno nikakav efekat, samo rascesljava trepavice, a i cetkica je paklena - bode :/ ! Total waste of money (ovo su naravno moji utisci). Ovaj Rimmelov tec.puder mi je bio savrsen, probala sam mnoge druge posle njega, ali nijedan mu ne moze prici :D Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U mene su prilično guste trepavice, ali ravne do bola.. Malo koja maskara može da ih uvije pa da izgleda kao da stvarno imam trepavice haha :-D Ja tugujem za Rimmelovim tečnim :-( :-*

      Izbriši
  10. I ja sam jedno vrijeme koristila samo Gliss sampone i onda me od ovog crnog pocela svrbit glava, pa sam sad presla na Afroditine... Avonove serume i ja volim, posebno zeleni, ne vidim bas neku razliku medju njima, ali eto na zeleni sam navikla jer ga najduze koristim, a super su mi i plavi ovaj i rozi. Balea aqua serum bih trebala i ja ponovo kupiti, davno sam ga koristila i bas je bio dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je nekako zeleni serum najgušći.. Od rozog mi ruke masne budu, nema šanse ih oprati haha :-D

      Izbriši
  11. Slatko sam se nasmijala za čokoladni piling, već vidim sebe kako isto radim - samo neka je čokoladno šta god da je :D Ja sam inače isto fan Balea pilinga i svih njihovih umivalica (pogodnih za moju kožu), a ovo čudo Balea Aqua Serum , nikada nisam probala, ja mislim da je to prva stvar koja se rasproda i ja uvijek ostanem praznih ruku :( a baš sam se nameračila na njega!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, on se stvarno brzo rasproda.. Po meni je super stvar za hidrataciju, a nije ni skup :-D

      Izbriši

Instagram