Absolute Lasting Liquid Lipstick by Deborah Milano


Iskreno, do sad nisam bila neki ljubitelj dugotrajnih ruževa. Oduvijek sam smatrala da je nemoguće imati dugotrajni ruž, a da kao posljedicu ne dobijete izrazito suhe usne. Prvi put sam se prevarila kad sam isprobala Bourjois Velvet ruževe, a drugi put kad sam isprobala nove ruževe u Deborah asortimanu pod imenom Absolute Lasting Liquid.

Od osam nijansi, kod nas u ponudi možete naći njih sedam. Nijanse su poredane po brojevima od 01 do 08, s tim da nijansu 04 nisu uvezli kod nas. Čim sam prvi put ugledala ruževe zakačila sam se za nijansu 07 i 03. Redovno sam ih mazala na promocijama, nekad sam preferirala mat, nekad sa sjajem. U oba slučaja bila sam oduševljena. Veliki plus kod ovih ruževa je miris koji neodoljivo podsjeća na najdraže Tic-Tac bombonice.


Za ovaj ruž izdvojićete 19.95 KM u DM-ovima, a za taj novac dobit ćete ruž u boji od 4ml te prozirni sjaj također od 4ml. Rok trajanja ovim ruževima je 18 mjeseci nakon otvaranja, kao i većini ruževa.

U dijelu gdje se nalazi boja nalazi se i spužvasti aplikator koji je sličan onom od Bourjois Velvet ruževa. Jako je mekan, pokupi dovoljno boje te je izrazito precizan. U dijelu gdje je sjajilo nalazi se aplikator koji me podsjeća na četkicu laka za nokte, te je sa njim zaista ugodno nanositi sjajilo. Ono što odlikuje ove ruževe jeste izvanredna pigmentacija te nema potrebe da preko usana prelazite više puta da bi dobili boju koju vidite u pakovanju. Dovoljan je jedan sloj, a toliko i nosim na slikama.


Što se tiče trajnosti, tu opravdavaju ovo Lasting u svom imenu. Nosila sam ih preko 6 sati, a u tih šest sati sam i jela i pila i ruž je i dalje bio na usnama jednakom pigmentacijom kakvom je bio i pet minuta nakon nanošenja. Jedina mana koju sam primjetila i koju inače zamjeram većini ruževa jeste da se nakon nekog vremena stvori crta na unutrašnjem dijelu usana, ali uz ovolike pluseve nema šanse da bih mu to mogla zamjeriti.

SASTAV :
(za veći prikaz kliknite na sliku)


Kada je skidanje ovog ruža u pitanju, ja sam svoj uspjela skinuti micelarnom i umivalicom tj. kombinacijom to dvoje. Prvo bih skinula šminku s cijelog lica micelarnom i nekoliko puta prešla preko usana, međutim i dalje bi ruž bio tu. Onda bih se umila sa svojom rozom Balea umivalicom, a nakon toga bih opet micelarnom malo tapkala po usnama i postupak skidanja ruža je bio uspješan. Također, ako želite lakši način skidanja ovog ruža preporučujem korištenje dvofaznog odstranjivača šminke. Ja sam koristila onaj Garnierov dvofazni odstranjivač koji je zapravo namijenjen odstranjivaju šminke sa očiju, ali sa njim ćete bez ikakve muke skinuti ruž sa usana. Kod mene to funkcioniše izvrsno :-D

Iskreno, mat varijanta ovih ruževa mi se mnogo više dopada, međutim ako se odlučim na tu varijantu moram se pomiriti i sa tim isušivanjem usana koje je kod ovog ruža minimalno, ali ipak postoji. U kombinaciji sa sjajem, kojeg nanosim više puta dnevno, nisam primjetila isušivanje usana.

Suma sumarum, jako sam zadovoljna ovim ruževima i mislim da ću svom ljubimcu 07 pod imenom Dark Mauve pridružiti i voljeni 03 pod imenom Mauve Nude. Šta ću kad u zadnje vrijeme volim sve što ima ''Mauve'' u nazivu :-D




<


Šta vi mislite, je li mi ova nijansa opravdano najdraža tj. kako mi stoji ? Da li ste probali ove ruževe, a ako niste da li vas barem malo privlače ?

Hvala unaprijed na čitanju, do idućeg posta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 18:

  1. Dan 6. Ema i dalje ima ruz na usnama :p
    Tako ga ja zamisljam, ne bi sam spao :D
    I meni je ovo ljepsa nijansa od dvije koje sam dobila..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah.. Dan 521 nije bio offside :-D hahah.. Ma nijansa je divota prava :-D

      Izbriši
  2. Sviđa mi se ova nijansa, veoma! Čini mi se da većina ruževa koja ima Mauve u nazivu ima i lijepu nijansu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam to primjetila, stvarno su sve posebne na svoj način :-)

      Izbriši
  3. Super ti stoji. Nijansa je preeedivna ! Više mi se dopada mat verzija jer inače ne volim sjajila, mada nije ni loše sa sjajem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa ti :-) Sjaj nekako da dojam punijih usana i zato mi se sviđa iako i ja preferiram mat :-D

      Izbriši
  4. Auuu ljepota jednaaaa, zeliiim ga :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne zna se sta je ljepše, ruz ili to kako ti stoji! Divota! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. divna je boja :D i super ti stoji :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj 07 <3 prelijep je, nadam se da ce biti na nekom finom snizenju pa da ga kupim :D tebi prelijepo stoji ta nijansa :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Prelepa boja!

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši

Instagram