Supreme Oils by Avon


Navikli smo svi na novitete iz Avona, jel tako ? Eh, ako je tako onda znate da se nedavno u katalogu pojavila i nova kolekcija za kosu pod imenom Supreme Oils. Ova kolekcija se sastoji iz šampona za kosu, balzama, tretmana (maske) te tretmana u spreju koji je po meni i najveće i najbolje otkriće. 

Iskreno, nisam nešto naročito zahtjevna kad je kosa u pitanju. Svjesna sam da bez pegle moja glava ljepote vidjeti neće, pa se zato redovno peglam. Nedavno sam iz plave prešla u tamno-smeđu boju, skratila sam dosta kosu, pa je i samo održavanje postalo dosta lakše. Isprobala sam ovu kolekciju i na plavoj, a i sada na tamnoj kosi, pa odmah da vam kažem puno bolje iskustvo sam dobila na tamnoj kosi. Kosa je dosta više sjajnija nego kad je bila plava, te je jako mekana.

Malo informacija o mojoj kosi : Kosu perem dva puta sedmično, rijetko kad se desi da je operem tri puta. Imam tanku dlaku i srednje gustu kosu. Kosa mi dosta opada u određenim dijelovima godine i za to mi nema spasa šta god pokušala.

Na prvu ova linija mi se svidjela izgledom. Volim ove klasične zlatno-crne kombinacije koje su jako elegantne i stvarno privlače da ih kupite. A za kupovinu u prilog idu i cijene. U aktuelnom katalogu :

ŠAMPON (250ml) = 5.90 KM
ŠAMPON (400ml) = 8.50 KM
BALZAM (250ml) = 5.90 KM
MASKA (50ml)      = 6.90 KM
                        TRETMAN U SPREJU (100ml) = 8.50 KM

ŠAMPON je prilično guste teksture, a dovoljna je mala količina za pranje cijele kose. Lijepo njeguje kosu, daje joj potrebnu mekoću, ali nisam primjetila neki ekstra sjaj koji ne dobijem sa drugim šamponima. Također, primjetila sam da kada perem kosu sa ovim šampon kosa mi se brže zamasti i to je ono što mi se ne sviđa jer je moja kosa prilično suha. Kod drugih kolegica sam čitala da njima nije dodatno zamastio kosu, pa to naravno ovisi od osobe do osobe, ali ne bih ga preporučila onima kojima se kosa jako brzo masti.

BALZAM je prilično rijedak, na šta moram priznati nisam navikla. Doslovno čim otvorite čep on izleti van :-D Zbog ovakve teksture znalo mi se desiti da mi pola količine koju stavim na ruku jednostavno spadne pa onda daj još i dosta se brže troši u odnosu na šampon. Za balzam ipak imam pohvale. Primjetila sam da mi odlično njeguje ionako suhe vrhove, a ujedno i prelijepo miriše. 

TRETMAN (MASKA) je proizvod kojeg se preporučuje koristiti jednom sedmično, pretpostavljam zbog toga što je takve teksture da bi i onima sa suhom kosom zamastio kosu ako bi ga koristili previše puta zaredom. Tretman na kosi treba da se drži najmanje pet minuta, a može i više naravno ukoliko imate za to vremena. Što duže vremena stoji na kosi, bolje rezultate daje. Kosu ostavlja sa puno lijepog mirisa i dubinski nahranjenu. Jedino što mi nije jasno jeste što u katalogu velikim slovima za ovaj tretman piše TRETMAN BEZ ISPIRANJA, a u opisu piše TRETMAN KOJI SE ISPIRE. Mislim da ni Avon sam ne zna šta je sa ovim htio reći. Naravno, obavezno je ispiranje!



TRETMAN U SPREJU je zvijezda ove kolekcije. Mislim da nema osobe koja ga ne voli, a i vjerujem da se dosta blogerica pitalo da li će ovaj tretman da nadmaši čuveni Avonov zeleni serum. Tretman u spreju zapravo predstavlja dvofazni eliksir koji ojačava kosu i daje joj sjaj. Ovo je tretman koji se ne ispire. Ovaj tretman toliko dobro miriše da nekad odem maksuz pošpricati kosu s njim. Prije korištenja potrebno ga je promućkati da bi se sastojci izmiješali i onda je u potpunosti spreman za upotrebu. Ja ga špricam i na mokru, a i na suhu kosu, po potrebi. Ukoliko nemate No Tangle četku za kosu ovaj tretman će vam pomoći i pri raščešljavanju kose, a također će smanjiti naelektrisanje dlaka. 

Sve u svemu, ovo je solidna kolekcija iz Avona, ali ono što ću ja kupiti nakon što ovu kolekciju potrošim jeste tretman u spreju. Što se ostalih proizvoda tiče, solidno rade svoj posao, ali može se pronaći i dosta boljih proizvoda za sličan novac ili eventualno za malo više novca dobijete proizvode koje puno bolje rade svoj posao.

Da li ste probali ovu kolekciju i šta vas najviše privlači ?

Hvala na čitanju, do idućeg puta!

* Proizvod ustupljen u svrhu recenzije. Za sve ostale informacije kliknite OVDJE.

Ema

Broj komentara: 13:

  1. Ulje se veoma brzo izdvojilo kao zvijezda :) Mislila sam da se neće tako brzo trošiti, ali baš i neće još dugo izdržati. Posebno jer se i mama pridružila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh što nas više šprica brže to ode haha :-D

      Izbriši
  2. Ja volim sampon, ali ne prilikom svakog pranja, zbog sulfata. Jednom u dva tjedna sam ga koristila. Regenerator se pokazao boljim na Karlinoj kosi nego na mojoj, kao i tretman. Ulje takodjer volim, ali mi je i dalje zelenko omiljeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro zelenko je ipak zvijezda čitavog Avona haha :-D

      Izbriši
  3. I meni su najbolji balzam i ulje ali ne mogu rec da sam tretman nesto posebno isprobavala, samo jednom. Ulje je skroz drugacije od zelenog, ali za svoju svrhu je dobro, malo smiri i onaj elektricitet na kosi i strsece dlacice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi napucala blog :D ovo rozo je so you :*

      Izbriši
    2. Jest baš ulje skroz smiri elektricitet i nemam antene po glavi haha :-D
      Hvalaaa, znas da sam ja sva girly :-*

      Izbriši
  4. Odlična kolekcija, balzam i tretman u spreju su mi super, tretman je skoro pri kraju pa sam već naručila drugi :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja imam samo regenerator, ali moj je izuzetno gust, kao maska za kosu. Sjajno hidrira i omeksava kosu, ali cini mi se da mi se malcice brze masti kosa, ali nisam jos utvrdila da li je od ovog regeneratora.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm.. A moj je skoro kao voda.. Sad se pitam zbog čega je kod tebe gust a kod mene skroz tečan :-/ Isto sam to primjetila, ali ne znam da li je do šampona ili regeneratora jer ih koristim skupa.

      Izbriši
  6. Joj, morat cu ovo probati. Jos uvijek se ne odvajam od njihovog seruma za vrhove sa zelenim cepom! nisam naisla na boljeg jos :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja ih koristim od kada su izašli i par puta sam već naručivala cijelu sve. Šampon i regenerator su mi super, baš fino njeguju kosu. Masku ponekad koristim kada se sjetim, a sprej ulje samo kada je vani hladnije, jer mi prejako miriše, pa još ako je toplo, onda mi smeta. Nisam primjetila da mi se kosa nešto posebno masti, mada to je možda zato što je perem svaka dva dana. Mada jedina bolja linija za kosu je ona što miriše na bronhi bombone :) Mislim da je protect and strength. U svakom slučaju ja zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši

Instagram