Longstay Gel Eyeliner - 01 Pure Black | Golden Rose


Već sam vam pisala da sam ostvarila suradnju sa Golden Rose kozmetičkom kućom, te da ćete moći čitati više postova o ovoj kozmetici. Već nakon prethodnog posta (KLIK OVDJE) sam primjetila da jako volite čitati o Golden Rose, pa ću vam danas sa zadovoljstvom prenijeti svoje mišljenje o novom Longstay Gel tušu za oči u nijansi 01 Pure Black.
Ovaj tuš za oči dolazi pored crne u još dvije nijanse, a to su 02 Deep Brown i 03 Indigo Blue. Cijena je 5 KM, a od Golden Rose smo svi već navikli na odličan omjer cijene i kvalitete. Dolazi u kutijici unutar koje je smještena mala teglica sa tušem, a uz nju dobijete i četkicu koja se krije u poklopcu (vidjećete dole niže na slici o čemu govorim). Sama četkica nije loša, ali morate biti baš dobri u baratanju sa tušem da bi to sve lijepo izgledalo. Ja sam na Anelinu preporuku kupila Essence zelenu četkicu za eyeliner i sa njom dobijem puno ljepši rezultat.
Gel je stvarno pure black, intenzivna crna boja i potpuno prekrivanje dobijete iz jednog sloja. Dosta je kremast tako da lagano klizi po kapku, nije pregust i ne mrvi se. Što se tiče dugotrajnosti, na mojim kapcima izgleda isto kao da sam ga samo nanijela i nakon 8 sati. Više od toga ga nisam testirala. Napominjem da mi je koža lica normalna i da mi kapci nisu masni. Ja sam već nekad davno pisala koliko volim Golden Rose Style Liner black&black, ali i ovaj može da mu u potpunosti parira. Sad sve zavisi da li ste više ljubitelj tečnih ili tuševa u gelu :) Ja volim i jedne i druge - luda šminkara :D

Što se tiče skidanja, nemojte pokušavati skinuti običnom micelarnom jer ide jako teško. Najbolje se skida sa uljnim odstranjivačima šminke, konkretno ja sam koristila The Body Shop ulje i sa njim ide brže. Nešto sporije ide sa Afroditinom i Avonovom dvofaznom micelarnom.
Uporedila sam ga i sa Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Linerom u nijansi 01 Black kojeg sam kupila prošle godine. Golden Rose tuš je dosta kremastiji i lakše se nanosi. Oba su zaista odlično pigmentirana, s tim da kod Maybelline ne mogu sa jednim slojem dobiti potpuno prekrivanje, dok sa Golden Rose mogu. Što se tiče trajnosti oba su zadovoljila i oba stoje na očima dok ih ne skinem. Ipak, jedna ogromna razlika jeste cijena, pa tako Maybelline Gel Eyeliner ne možete kupiti kod nas, nego online i košta 8 funti na feelunique.com što je oko 19.50KM, dok Golden Rose kao što sam već i napisala košta 5KM. Tako da ako ste željeli da probate čuveni Maybelline Gel Eyeliner, iskreno vam savjetujem bolje kupite 4 komada Golden Rose tuša :D
Ja još uvijek vježbam nanošenje gel tuša, dok sa tečnim uvijek to nekako preciznije i ljepše izgleda. Vjerujem da veliku ulogu igra četkica za nanošenje, pa pišite mi koje vi četkice koristite za gel tuševe i koje bi mi još preporučili da i ja isprobam?

Koje tuševe vi preferirate?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 7:

  1. odlično izgleda, imam maybelline i drago mi je što je ovaj bolji, definitivno uzimam :D
    lijepe obrve btw.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma odličan je stvarno, nisam mogla vjerovati da je 5 KM :D Hvala :*

      Izbriši
  2. Meni je odlična četkica bila od L'Oreala, koja dođe zajedno sa također odličnim tušem u gelu. :) Ja sam probala nekako sve moguće tuševe u svim oblicima, ali uvijek se vratim Essence tečnom tušu i Golden Rose, također tečnom. Samo na GR stranici su mi rekli da ovaj tuš košta 10 KM, gdje si ti uzela ovaj? Nevjerovatno mi je da je tolika razlika. :D Svakako ga planiram nabaviti, a koliko vidim, odlčično ti ide nanošenje. :;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam dugo gledala taj Loreal tuš al nisam se na kraju odlučila za kupovinu :D Ja sam tuš dobila u sklopu suradnje, ali su mi napisali cijene proizvoda, tako da su mi za njega napisali 5KM. Možeš se javiti na njihovu FB stranicu mislim da šalju i proizvode poštom, a prodavnica im je u Sarajevu :)

      Izbriši
  3. A što nisi napisala eyelinerom GR, kad si već M?????? :-) Šalu na stranu, lijepa si, lijepo oko, a i tuš mi izgleda dobro....

    OdgovoriIzbriši
  4. post je prelijep,slike odlične :)
    pogledaj moj blog https://herecomesajla.blogspot.ba/2016/05/foodbe-healthy.html

    OdgovoriIzbriši

Instagram