Colourpop Ultra Matte Lip - Tulle


Kada nam je Jasenka rekla da imamo priliku preko nje i njene drugarice poručiti neke stvari koje se mogu nabaviti samo u Americi bez oklijevanja sam na tu listu dodala ovaj tečni ruž. Tečni mat ruževi su izrazito popularni svugdje u svijetu, a kako i ne bi bili jer skoro sve takve ruževe prati odlična pigmentacija te još bolja dugotrajnost.

Colourpop je američki brand i proizvodi su proizvedeni u Americi (nisu Made in China :D). Jako su povoljni i uvijek imaju neki popusti, a mene je ovaj ruž koštao svega 4$ koliko se sjećam. Za taj novac dobijete 3ml proizvoda, kojeg je jakoooo teško potrošiti.

Dolaze zapakovani u kutijici koju možete vidjeti na slici. Nju sam čuvala jer je jako lijepa, a žao mi je što mi se ambalaža samog proizvoda ''pokvarila''. Naime nakon punooo korištenja izlizala su se slova pa sad nije tako lijepa kao na početku. Ambalaža je od tvrde plastike, a ovaj print nije samo kod mene nestao nego i kod ostalih blogerica kod kojih sam čitala recenzije. Valjda trebaju poraditi na tom dijelu proizvodnje :D



Aplikator je spužvasti i jaakoooo je precizan. Meni inače ruke drhte i teško nanesem precizno proizvod, ali sa ovim aplikatorom apsolutno nisam imala problema - sve bude pod konac kao što možete vidjeti i na slikama. Uz ovaj ruž ne koristim olovku jer ne želim pokvariti tu ljepotu. Prosječno vrijeme sušenja ovog ruža je oko 5 minuta, a nakon toga se doslovno zalijepi za usne i ne miče sa njih dok ga ne skinete. Jedina mana ovog proizvoda (na mojim usnama koje su izrazito suhe) jeste što nakon kratkog vremena (nekih pola sata) se stvori ona ružna crta na unutrašnjem dijelu usana pa to sve ne izgleda baš uredno. Ali, bez obzira na to ja ga i dalje nosim pa kome smeta crta nek ne gleda!



Posljedica nošenja ovog ruža jesu suhe usne, kao i kod većine tečnih matte ruževa, a ako imate prirodno suhe usne onda ćete osjetiti i blago zatezanje na usnama prilikom nošenja ruža.

Trajnost je solidna, nekih 7,8 sati ali ukoliko jedete brže će da spadne. Međutim pigmentacija je vrhunska, pa sa jednim slojem dobijete ono što vidite i u bočici. Na swatchevima i na usnama je samo jedan sloj ovog ruža :) Da ne dužim više, evo kako to izgleda u praksi.




Još samo mogu reći da je ovo bila ljubav na prvi pogled <3 :)

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

23 komentara:

  1. Nijansa je jako lijepa, fotke su ti odlicne :)

    OdgovoriIzbriši
  2. PRELIJEP!!!!!! :D

    Probala sam dvije njihove nijanse i bili su mi poprilično OK na usnama... tulle MORAM IMATI i još njih 18 sa spiska!!! :D XDDDDDDDDDDDD

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma stoji ti oooodlicno.... You pretty woman

    OdgovoriIzbriši
  4. Stojo ti bogovski. Djelovao mi je nekako vise "cigla" boje, no na usnama je wow! Svaka cast sto uprkos susenju usana ga nosis, ja bih po****la :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa ti.. Dobila sam puno komplimenata kad sam ga nosila pa zato trpim :P

      Izbriši
  5. Imaš li ti pore uopšte???? Ruž je divan

    OdgovoriIzbriši
  6. AAAAAAAAAAAA, nijansa je PRELIJEPA! Sada mogu samo da slinim po tvojim slikama :(
    Prava šteta!
    Inače super ti stoji ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Stoji ti odlicno! Ali to vec znas i sama :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Savrsena nijansa i jako ti lepo stoji! Odusevljena sam! TI si predivna :)

    OdgovoriIzbriši
  9. I'm jealous :O :(
    Nijansa je pun pogodak i super ti stoji, a kako i ne bi kad si predivna ^^

    OdgovoriIzbriši

Instagram