Essence matt touch blush - 20 berry me up!


Pored ostalih jako slatkih stvarčica od Essence kuće u Ovnak paketiću se našlo i ovo malo, ali slatko rumenilo. Essence je u novoj sezoni odlučio ići sa matte rumenilima i to je bila jako pametna investicija - ako mene pitate. Ovo rumenilo, u nijansi 20 berry me up! dio je jesen/zima kolekcije i košta negdje oko 5KM a dolazi u količini od 5 grama.



Rumenilo je spakovano u klasično plastično Essence pakovanje, koje ne odiše nekom glamuroznošću, ali ako uzmete u obzir cijenu nećete mu baš to ni zamjeriti. Pored ovog rumenila u jesen/zima kolekciji nalazi se još i nijansa 10 Peach me up!. Kako samo ime kaže, nijansa broj 10 vuče na breskvastu bojul dok je nijansa 20 berry me up neka zagasita roza nijansa.



Što se tiče pigmentacije, nije ludački pigmentovano kao npr. Sleek rumenila, ali nećete ni morati pola sata ''trljati'' četkicom po rumenilu da bi dobili solidnu boju na licu. Ja bih ipak preporučila da oprezno dodajete rumenilo na lice i blendate jer tako je uveliko lakše nanijeti rumenilo nego ga skloniti sa lica kad pretjerate.

Tekstura rumenila je divna, puterasta i jako je mekano pod prstima. Rumenilo je skroz matte znači nema niti jedne jedine sjajne čestice. Ne trusi se, ima neku srednju postojanost od nekih 5,6 sati ukoliko imate normalnu kožu lica te ravnomjerno blijedi sa lica. Nije mi izazvalo nikakve iritacije na licu i daje zdrav izgled lica. Sa ponosom mogu reći da je ovo najpovoljnije drogerijsko rumenilo ako uzmete u obzir kvalitetu i cijenu samog proizvoda!






Ipak, od Essence smo u zadnje vrijeme navikli samo na najbolje, zar ne?

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 7:

  1. Odlicne fotke i odlicna recenzija! Moram probati ovo rumenilo, boja je jako lijepa :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan post.Slike su tako profesionalne,kojim aparatom slikaš ? :) <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepi moj aparat :-) Fino mi je i rumenilo...

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh, što je jak! :D

    Malo previše za mene, ali ipak Essence rumenila su super.

    Katja

    OdgovoriIzbriši

Instagram