Kiko Smart Lipstick 912 | Lip Pencil 709

Prvi put sam Kiko proizvode probala prije dvije godine i proizvod koji sam probala bio je Kiko Smart Lipstick, ali u nekoj skroz rozoj nijansi - nešto tipa Posh Petal iz Avonove Matte kolekcije. Ako ste čitale taj post znate da mi takve nijanse ne odgovaraju i bilo mi je baš žao jer mi se svidjela tekstura i miris Kiko ruža. Kad sam ljetos putovala u Njemačku posjetila sam i Kiko prodavnicu pa sam sebi uzela Smart Lipstick ovaj put u nijansi koju jako volim 912, a uz njega sam uparila i Smart Lip Pencil u nijansi 709.




Kiko kozmetika je osnovana 1997. godine i predstavlja poznati Italijanski brend. "Be What You Want To Be" je rečenica kojom Kiko vidi ljepotu. Nažalost kod nas, ali ni u susjednim zemljama nije moguće kupiti Kiko kozmetiku u poslovnicama, već je u Srbiju i Hrvatsku moguće naručiti online preko njihove oficijelne stranice ali i tu su troškovi dostave nešto veći. Kiko je jedan od brendova koji svoju kozmetiku ne testira na životinjama i kozmetiku tih brendova ću uvijek rado kupiti i isprobati. 

Kiko Smart Lip Pencil u nijansi 709 nosi naziv Magneta. Ova olovka za usne je prilično suha da me ponekad podsjeti na obične drvene bojice, ali iznenađujuće je ugodna na usnama i neće ih dodatno isušiti. Lagana je i kad je nanesem totalno zaboravim da išta imam na usnama, a sa Kiko ružem daje savršenu kombinaciju teksture, boje i dugotrajnosti! Prilikom šiljenja olovke ne dolazi do pucanja što mi se znalo dešavati sa nekim manje kvalitetnim olovkama :) Regularna cijena ove olovke je 2.50 eura, a trenutno je snižena 50% pa je možete dobiti za 1.20 eura i ako imate nekog da vam je može nabaviti nemojte oklijevati :) 



Cijena Kiko Smart ruža za usne je 3.90 eura, a često se može naći i na sniženju, pa ruževe možete kupiti i za 2 eura. Dolazi u standardnoj količini za ruževe a možete birati između 36 nijansi. Kiko ruževi dolaze zapakovani u malu kutijicu, ali ja sam se svoje već davno riješila i zato je nema na slikama. Unutar kutijice nalazi se klasično i jednostavno crno mat pakovanje ruža koje je jako čvrsto te se ne morate brinuti da će vam se otvoriti u torbici. Ovaj ruž, kao i onaj prethodni koji sam gore spomenula (a vjerujem i čitava Smart kolekcija) imaju jako sladak miris koji neodoljivo podsjeća na vaniliju. Taj miris je izrazito blag i nakon nanošenja ruža na usne više se ne osjeti. 





Ruž je izrazito kremast, lako se nanosi a za bolju pigmentiranost preporučujem dva sloja. Kada ruž koristim u kombinaciji sa olovkom, tada olovku stavljam preko cijelih usana i onda ruž dobije na intenzitetu boje. Jako lijepo klizi preko usana, hidratantan je i ne razlijeva se preko ruba usana. Ipak, nije nešto posebno postojan ukoliko ga samog nosite, pa tako neće preživjeti piće i trebaće mu popravka poslije. U kombinaciji sa olovkom trajnost mu se znatno produžava pa možete bez problema popiti neko piće, ali tad ćete poslije jela trebati popravku naročito u unutrašnjem dijelu usana.

Nijansa 912 nosi ime Crimson Red, a meni je jako žao što nisam više novca potrošila u Kiko prodavnici jer nakon isprobavanja ovog ruža poželjela sam mnogo toga. Trenutno je  u Kiko prodavnicama veliko sniženje i nema toga što ne bih kupila. Na slikama nosim kombinaciju olovke i ruža. :)








Da li ste probali Kiko proizvode i ako jeste šta bi mi preporučili da isprobam? 
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 8:

  1. Nisam isprobala nista nazalost. Nedavno sam procitala da su se vratili u BiH, ne znam je li to tacno? Odlican post i fotografije, sve si lijepo opisala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se mogu u BiH kupiti samo preko djevojaka koje preprodaju kozmetiku, ali naravno po dosta većim cijenama :)

      Hvala ti :)

      Izbriši
  2. Nemam nista od Kiko kozmetike i bas mi je zao :D Prelijepa nijansa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što prije u nabavku pogotovo dok još sniženja traju :*

      Izbriši
  3. Predvivna kombinacija. Jako mi je zao sto Kiko nema nigde u blizini, pa nisam u mogucnosti da isprobam njihove stvari :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni isto, pogotovo kad su ovoliko snizeni proizvodi :(

      Izbriši

Instagram