Kratka preporuka : Avon Caribbean Escape Iluminating Body Butter

Ako ste od onih koji uvijek zaboravljaju mazanje tijela poslije tuširanja onda welcome to the club. Naravno sve dok mi nije u ruke pao ovaj maslac za tijelo. Isprobala sam do sad mali milion maslaca, razne teksture, mirisa, ali niti jedan me nije očarao kao što je ovaj. Taj miris, nešto između parfema i sapuna, jako ga je teško opisati, je nešto najljepše što sam pomirisala u zadnje vrijeme.


Avon maslac sa bisernim prahom i morskim algama ima miris koji će većinu oduševiti, a zadržava se na koži dugoooo poslije mazanja. Čak i sutradan prije ponovnog tuširanja osjetim tu ljepotu od mirisa. Tekstura je srednje gusta, odlično se razmazuje po tijelu, a iza sebe ostavlja male, skroz sitne šljokice koje su primjetne pri jakoj svjetlosti. Brzo se upija u kožu tako da skoro odmah nakon mazanja možete obući nešto na sebe da se ne brinete da će se preslikati na odjeću. Veoma je hidaratantan, odlično hrani kožu i nakon mazanja koža je na dodir izrazito mekana. Dovoljna je jako mala količina za mazanje cijelog tijela, tako da vam ovo pakovanje od 200ml može dosta dugo potrajat. U katalogu C03 cijena ovog maslaca za tijelo je 15.90 KM u staklenom pakovanju, a u plastičnom pakovanju 13.90 KM. Od mene imate iskrene preporuke za ovaj maslac! Nadam se da će ova linija biti u stalnoj postavi Planet Spa linija, jer je ovo proizvod koji uvijek moram imati u kupaonici. :)



Hvala na čitanju, do idućeg posta!





Soeurs Beauty

Broj komentara: 6:

  1. I ja imam ovaj maslac, odlican je :D Mislim da ce posebno dobar biti za mazanje nogu na ljeto ^_^

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam bas ljubiteljica mazalica za tijelo, al ovaj bih mozfa mogla i isprobati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ga možeš uhvatiti u nekom od kataloga kad bude još više snižen.. Ma da i ovako vrijedi jer može baš dugo trajati :)

      Izbriši
  3. Odlicna recenzija, mnogo mi se dopala ova mazalica. Ljubitelj sam mazalica i cesto ih probavam ali ovaj je "Nesto posebno" :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/02/farmasi-lets-makeup-ruz-za-usne-21.html

    OdgovoriIzbriši

Instagram