Avon Solutions | Anti-Cellulite treatment gel


S obzirom da vlada jako velika zainteresiranost za Avonov anticelulitni tretman odlučila sam da napišem prve dojmove kako bi od prilike mogle da znate šta vas očekuje u ovoj na oko lijepoj tubici. U trenutnoj C05 kampanji, koja traje još par dana, cijena ovog tretmana je 9.90KM i ja sam odmah kupila tri komada jer toliko vjerujem u Avon proizvode da mi nije bilo žao izdvojiti novac da pokušam. Onda sam u Avon paketiću ugledala još jednu tubicu i sama sebi rekla e to je to sigurno je neki znak! :D Da se odmah razumijemo ovo nije nikakva recenzija jer da bih napisala recenziju za proizvod ovakvog tipa morala bih ga koristiti mjesecima, a ne 15ak dana da bih mogla donijeti konačan sud o tome da li pomaže ili ne. Znači ovo su samo moji prvi utisci o proizvodu.


Dolazi u količini od 150ml a regularna cijena ovog proizvoda je 45KM. Do sad koliko pratim Avon kataloge (a pratim ih odavno) ovaj proizvod nikad nije bio povoljniji. Već u sljedećm katalogu je dosta skuplji. Ja do sad nisam koristila nikakve anticelulitne proizvode samo zbog toga što su bili preskupi za moj studentski budžet. Uglavnom svi na koje sam nailazila su bili količine 150-200ml a cijena je bila preko 20KM.

Iz Avona preporučuju da se ovaj Anticelulitni tretman nanosi dva puta dnevno, međutim nisam mogla nikako to ispoštovati pa sam ja svoj nanosila većinom navečer ili preko dana poslije treninga, znači jedan put dnevno. Da se razumijemo odmah, ja nisam očekivala da će mi na osnovu ovog tretmana nekim čudom nestati celulit, nego da će uz pravilnu ishranu te aktivno vježbanje biti zajednički saveznik protiv te najnepoželjnije stvari na ženskom tijelu. Ja treniram od prilike tri do četiri puta sedmično, dnevno pijem najmanje litru i po vode i prilično se zdravo hranim. Kažem prilično jer tu i tamo upadnem u krizu pa se udavim u nekoj čokoladi, ali čips i takve grickalice uopće ne jedem.

Znači, zajedničkom borbom očekujem da mi Avonov tretman pomogne u rješavanju od ovog zla!

Poslije nanošenja tretmana nekih pola sata ćete osjetiti blago zagrijavanje. Ja nisam osjetila ništa pretjerano i baš je bilo ugodno jer sam osoba kojoj je uvijek hladno pa mi baš godi ovaj tretman. Ne preporučuje se nanošenje na mokru kožu baš zbog toga što može izazvati više vrućine u tijelu pa ako ne možete to podnijeti dobro se izbrišite ili sačekajte sa nanošenjem tretmana pola sata do sat poslije tuširanja. Ja sam najveću toplotu osjetila kad sam tretman nanijela neposredno nakon tuširanja i nekako mislim da tad ima najviše efekta. Vodim se onom politikom ako tad najviše žari onda najviše i pomaže :D Nakon samog mazanja, tretirani dio tijela izgleda prilično zaglađen i u roku od 5 minuta počinje djelovanje tretmana. Zato je potrebno da odmah nakon mazanja na željena područja tijela operete ruke. Ja mažem samo na butine jer tu jedino imam celulita. Također može se mazati i na guzu i stomak ili kukove. Sve ovisi o tome gdje imate celulit.


Ovaj tretman koristim nekih 15ak dana, svaki dan, i potrošila sam možda dvije trećine pakovanja. Na osnovu dosadašnjeg korištenja mogu reći da ova količina, ukoliko mažete samo jedan dio tijela može da vam bude nekih 20 do 25 dana. Srećom kao što vidite na slici ja sam se opskrbila tako da sam do ljeta rahat.

Nemojte očekivate da ćete ležanjem na kauču i trpanjem svega i svačega u vaš organizam i samo mazanjem ovog tretmana riješiti se celulita. Uvijek kažem nerealno je očekivati da ono što vam se godinama nakupljalo ode pomoću neke magične kreme za mjesec dana. Sa celulitom se bore i cure koje aktivno treniraju godinama, a ove kreme mogu samo da pomognu pri toj borbi. Zato ako ste spremne da se pokrenete onda svakako kupite ovaj tretman jer će vam biti od velike pomoći, a ako i dalje mislite ležati i kukati kako imate puno celulita i kako tretman ništa ne pomaže onda radije poštedite nas tih priča!

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 6:

  1. Dopada mi se ovaj post jer si fino i realno sve ispricala. Slazem se sa tobom, proizvod je efikasan u kombinaciji sa treniranjem i pravilnom ishranom :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Posljednji pasus me se najvise dojmio, jer si na najrealniji nacin ustvari rekla kako stvari stoje :D
    Imam nekakav anticelulitni tretman od dr. Organica ali sam ja prelijena za stalno mazanje, ali u zadnje vrijeme se trudim da ga koristim, cisto da ne bi bio bacen...Lijena sam za vjezbanje, ali volim setati i rolati se, pa na taj nacin kompezujem kompezujem nedostatak ostalih aktivnosti :D
    A vjerujem da ovaj avonov proizvod funkcionira u kombinaciji s ostalim aktivnostima :D
    A nema nista od onog "mazat cu se i ocekivat cuda, a u medjuvremenu daj sta nezdravo da se pojede u polulezecem polozaju dok gledam tv" :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam ga jos isprobala, cekam da podjem trenirati :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam jos probala ovaj proizvod jer imam jako malo povjerenja u proizvode za celulit. Skoro pa nijedan mi nije pomogao pa sam sa znatizeljom procitala vasu recenziju:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Svida mi se ova rezencija.sve pohvale jako ljepo ste svw napisali.samo ga trebam jos isprobati.😀

    OdgovoriIzbriši
  6. Svida mi se ova rezencija.sve pohvale jako ljepo ste svw napisali.samo ga trebam jos isprobati.😀

    OdgovoriIzbriši

Instagram