Farmasi | Foundation Stick

U aprilskom Farmasi katalogu kao novitet za naše tržište dolaze i stikovi za konturisanje. Tačnije ovi stikovi nisu pod pravim imenom "novitet" nego dolaze u redizajniranom pakovanju. Na prvu sam pomislila jeeej dobila sam ruževe (luda karminuša) a kad sam otvorila vidjela sam da se radi o stikovima za konturisanje. Oduševljenje ipak nije palo jer nekako sve više ulazim u taj svijet konturisanja i drago mi je da sam imala priliku isprobati i ove stikove. Obećala sam vam nekad prije kratke, ali jasne recenzije pa ću se potruditi da i ova bude takva.
Stikovi dolaze u nijansama 05 i 16 i za korištenje se preporučuje njihova kombinacija. Međutim, možete kupiti samo i tamniji stik koji vam može biti dovoljan. Tekstura im je jako lijepa, klize po licu i izrazito su pigmentirani. Prednost stikova je što se lako blendaju, a za blendanje možete koristiti i četkice, a i beauty blender. Ja lično preferiram spužvicu jer pokupi sav ''višak'' ukoliko ga ima a ostavi dovoljno boje na licu da se dobije ta neka nova dimenzija lica ka kojoj i težimo prilikom konturisanja, tako da ne možete pretjerati.
Konturisanje radim nakon nanošenja tečnog pudera, a sve to zajedno fiksiram puderom u prahu. Ako negdje izlazim navečer onda koristim na kraju i fiksator kako bi sve ostalo na svom mjestu. Dugotrajni su i na licu mi traju sve dok ne skinem šminku i za tu stranu ide pohvala. 
U aprilskom katalogu oba stika koštaju 9.90KM, dok jedan možete kupiti za 5.95KM. Svaki od stikova sadrži po 4 grama. Za kraj ću još reći da su ovi stikovi proizvod koji rade sve ono što se od njih i očekivalo :)






Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 12:

  1. Razmisljala sam da ih kupim, dopadaju mi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda iskoristi dok traje akcija u aprilskom katalogu :)

      Izbriši
  2. Ja ću ih definitivno isprobati. Fotografije divne :D
    I bolje što su napravili manja pakovanja- i jeftinija su,a i brže se potroše ukoliko se nekome ne dopadnu :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Planiram kupiti ove stikove ali se ipak premisljam jer ne radim konture cesto tako da mi dodatnih proizvoda i ne treba:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako ništa iskoristiš akciju da imaš da vježbaš haha :)

      Izbriši
  4. Tamni je prenarandzast za konture, po mom misljenju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih se složila, kad se izblenda sve se to lijepo stopi i uopće ne bude "narandžast" na licu :)

      Izbriši
  5. Slike mi se bas bas sviđaju :)

    OdgovoriIzbriši

Instagram