Farmasi Illumination specialist | Silver & Gold



U aprilu nas mnogo noviteta očekuje u Farmasi katalogu, a mi žene ne bi bile žene da nismo lude za novitetima i isprobavanjem novih stvari. Kako znam da vas puuuuno čeka prve dojmove o novim highlighterima iz Farmasija danas vam pišem upravo o njima. Prije svega, pošto vidim da se često po društvenim mrežama/forumima piše Farmasi ILUMINATI da odmah napomenem nije tako, nego illuminatiON, a lakše je reći iluminator :D Nećemo brkati pojmove xD












Illuminator je tajno oružje za postizanje blistavog i zdravog izgleda kože. Problem nastane kada žene kupe ovaj proizvod i onda ne znaju gdje tačno da ga stave, pa ga stave doslovno - SVUDA. I onda na kraju izgledate kao disko kugla, a to zapravo i niste htjele (ako jeste izvinjavam se). Zato ako ipak niste htjele da izgledate kao disko kugla, evo jedan mali savjet  na slici lijevo kako da nanesete ovaj proizvod. Potrudite se i da ne pretjerate u količini jer je ovaj proizvod dosta tečan i pigmentiran tako da je malo proizvoda sasvim dovoljno da pokrije označeno područje.


Ovi ljepotani dolaze u količini od 25ml i ako vam se to čini malo vjerujte nije! Jako su pigmentirani i skroz malo proizvoda je potrebno da odradi posao kako treba. Prilično su tečni tako da pripazite da se ne isprljate tokom korištenja. Prilikom prvog korištenja ja sam više svjetlucala po majici nego po licu. Ja ih najviše volim nanositi prstima jer tako izvučem ono najbolje iz njih. Također zaštićeni su malom naljepnicom tako da ćete biti sigurno da ste vi prvi koji koristite proizvod. Za zaštićenost proizvoda Farmasiju dajem čiste desetke!






E sad malo o nijansama. Silver je zapravo više neka svijetlo roza boja sa srebrenim česticama. Odlično mi ide opisivanje boja jel da? LOL Nisu džaba rekli da slika vrijedi hiljadu riječi pa ćete vidjeti niže o čemu pričam.

Gold sa druge strane nije uopće zlatni iluminator nego više vuče na bronze. Na prvo swatchanje sam mislila da će Silver biti puuuno ljepši i da od ljubavi između mene i Golda neće biti ništa. Također sam mislila da će Gold više odgovarati djevojkama sa tamnijom puti, ali nakon isprobavanja na licu uvjerila sam se da će i nama svijetlije puti odlično pristajati.

Silver je jako blag i daje zdravi sjaj lica kojem svi težimo, nije pretjeran i napadan. Sa druge strane Gold je nešto jači na licu, ali odlično istakne jagodice i mislim da ću se sa ovim iluminatorom često družiti u nadolazećim sunčanim ljetnim danima.




Imaju jako prijatan miris koji me podsjeća na miris čiste isfenirane kose. Eto ne znam zašto, ali totalno je to taj miris. Ovi proizvodi su kreirani ekskluzivno za naše područje a cijena u trenutnom aprilskom katalogu je 5.95 KM.

Na slikama ispod možete vidjeti kako izgledaju na licu. Što se tiče nanošenja, ja ih nanosim na tečni puder, prstima, i u tom slučaju ne koristim puder u prahu ili kamenu za fiksiranje. Koža mog lica je normalna, ponekad malo poludi po T zoni i na mom licu su dosta dobre trajnosti (nekih 4 do 5 sati).



Šta još da dodam osim da ovu sad ponudu ne trebate propustiti. Hvala Farmasi timu što je kreirao ove ljepotane za naše područje, stvarno proizvod kojem još uvijek nisam našla manu.

Koji vam se više dopada na mom licu?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 8:

  1. Narucen silver,jedva cekam da stigne!

    OdgovoriIzbriši
  2. Definitivno cu naruciti silver...ili gold...ili oba :D Tesko se odluciti jer su fakat jeftini :D
    A odlicno si ih uspjela uhvatiti na licu...i svidja mi se kako ti ta boja na usnama stoji...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah teško se odlučiti, jel da? :D Ma oba, neka se nađe :D A ovo je isto Farmasi onaj matte lipgloss 01 :*

      Izbriši
  3. Na tebi divno izgleda! No ja lično nisam ljubitelj ovakvih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam malo tamniju put, koji bi (po vasem misljenju) meni odgovarao?!

    OdgovoriIzbriši

Instagram