Blush Ball 10 peach candy | Essence

Mislim da ste sve do sad zapazile najslađi proizvod na Essence stalcima. Blush Ball je novitet za sezonu proljeće/ljeto 2016. i napravljeno je tako da proizvod možete direktno nanijeti, bez upotrebe četkica. Ipak, ukoliko to učinite na licu ćete imati previše proizvoda, nećete ga moći izblendati i izgledaćete kao Harley Quinn (eto ideje šta da upotrijebite za Halloween). Moja preporuka je da sa ovim rumenilom ipak igrate na sigurno i da ga nanosite koristeći četkice.
Blush Ball je pečeno rumenilo puderaste teksture. Jako je mekano pod prstima i prilično je pigmentirano. Na swatchu ispod, na ruku, nanijela sam ga direktno iz kutijice, u dva sloja. Ukoliko ga tako nanosite dosta proizvoda se "zalijepi" na lice pa ga je baš baš teško izblendati. Međutim, kada se nanosi sa četkicama jako lijepo se blenda i dobije se nježno roza boja na licu. Čitala sam da je na nekim curama ovo rumenilo breskvasto, ali na meni se vide samo rozi tonovi. Ima sitne svjetlucave čestice i na nekim tonovima kože će izgledati kao highlighter. Jako malo se trusi i količinu od 2 grama platit ćete oko 6 KM, a u ponudi možete pronaći ukupno tri nijanse. Kada je trajnost u pitanju, na licu će se zadržati nekih 5 sati a nakon toga lagano i ravnomjerno počinje da blijedi.

Blush Ball nema neki poseban miris da bi vam moglo zasmetati pa da ga ne koristite. Ovo rumenilo mi nije izazvalo nikakve neželjene reakcije na licu.

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 8:

  1. Kako preslatko i praktično,jako mi se svidja,a baš sam ga vidjela na policama u prodaji <3 http://beautyworld830.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo pakovanje mi je premedeno! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno izgleda. :)
    Učlani se na moj blog ako želiš, uzvratiću-----> Fashion, Beauty and Style

    OdgovoriIzbriši
  4. Preslatko je. A nijansa bas po mojoj mjeri, ne volim rumenila jarkih boja samo ove svijetle peachy i rozkaste :D

    OdgovoriIzbriši

Instagram