Face Makeup Brush Set | Nanshy

Danas vam pišem recenziju Nanshy seta koji je na moju adresu stigao još u julu. Set se sastoji od pet kistova za šminkanje koji se mogu koristiti za nanošenje tečnih podloga, korektora, rumenila, bronzera, highlightera pa čak i primera. Ovaj set vam može biti dovoljan za sve proizvode koje koristite za lice, ukoliko naravno niste profesionalni šminker. Nanshy je firma koja proizvodi sintetičke i antibakterijske kistove. Svi njihovi proizvodi su u potpunosti cruelty free što znači da proizvodi nisu napravljeni od životinjske dlake niti testirani na životinjama. Prilikom pranja ovih kistova niti jedna jedina dlačica nije otpala, tako da sam odmah tu vidjela da se radi o zaista kvalitetnom proizvodu.

Kada mi je stigao njihov paketić ostala sam oduševljena samim pakovanjem i izgledom kistova. Oduvijek sam padala na bijelu boju tako da sam se odmah zaljubila u ove ljepotane. Prvo nisam znala kakve ću kistove dobiti, s obzirom da u svojoj ponudi imaju razne setove, ali mi je bilo jako drago što sam dobila kistove za lice jer njih koristim puno više nego one za oči. Set košta $40.78 što je oko 70 KM te u prosjeku jedna četkica košta 14 KM. Za ovakav omjer kvaliteta i cijene ovaj set je jako povoljan. Set možete pogledati klikom na link ispod:




Flawless Foundation F01 - Ova četkica namijenjena je nanošenju tečnog pudera. Nije premekana, ali nije ni pretvrda, rekla bih da je srednje mekoće. Lijepo i ujednačeno razmazuje tečni puder po licu. Odličan je i za guste pudere, kao i one u pjeni. Ukoliko nanesete puder prstima, pa zatim ovom četkicom jasno ćete vidjeti tu razliku u nanošenju. Sa kistom će puder ljepše sjesti na kožu i bolje će prekriti nepravilnosti. Skoz je slična Sigminoj četkici Flat Kabuki F80 i osim što je Sigmina skroz malo gušća, drugu razliku ne vidim, osim naravno u cijeni jer Flat Kabuki sama košta 25$ što je preko 40KM.



Buffed Base R01 - Ovaj kist je u potpunosti multifunkcionalan. Sa njim se mogu nanositi i tečne podloge, podloge u pjeni, ali može poslužiti i za nanošenje highlightera i rumenila. Jako je dobar i za nanošenje kremastih proizvoda. Nije previše gust tako da neće "pojesti" proizvod i prilikom korištenja treba paziti da se ne pretjera, naročito ako nanosite rumenilo sa njim. 




Angled Airbrush FA01 - Ovo je koso rezani kist i iz Nanshy kuće preporučuju ga za nanošenje pudera i rumenila. Međutim, po meni i nije baš za nanošenje rumenila jer je nešto tvrđe teksture, a barem ja rumenila volim da nanosim sa mekšim kistovima. Uhvati puno proizvoda i onda je lako pretjerati jer blendanje proizvoda koji nisu tečni/kremasti nije nešto naročito lako sa ovim kistom. Ipak, za nanošenje pudera se pokazao jako dobrim.




Blush & Bronze A01 - Ovo je moja najdraža četkica iz seta! Sa ovom četkicom sam nanosila bronzer, te sam je koristila i za konturisanje. Pokupi dovoljno proizvoda, tako da sa njom nisam mogla pretjerati. Lijepo nanese proizvod na lice, te odlično blenda. Ono što mi se posebno dopada kod ove četkice jeste što je odlična i za nanošenje kremastih proizvoda za konturisanje.




Conceal Perfector P01 - Nekad prije sam ovakve četkice koristila za nanošenje pudera, dok sad ipak tu ulogu prepuštam četkicama nekog drugog oblika. Ovu četkicu sam koristila za nanošenje i blendanje korektora i kamuflaža. Zbog svog oblika ova četkica je idealna za područja na kojima je teško izblendati puder sa nekom većom četkicom. Lijepo leži u ruci i dlake su jako mekane.






Koje su vaše omiljene četkice?
Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

2 komentara:

  1. Ili ih mozete narucutu za manje od 6 dolara. Hot 10Pcs Pro Makeup Blush Eyeshadow Blending Set Concealer Cosmetic Make Up Brushes Tool Eyeliner Lip Brushes
    http://s.aliexpress.com/JFf2y6zE
    (from AliExpress Android)
    Treba da ih bude sram.

    Nema na cemu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svako ko se imalo razumije u kozmetiku zna da se kineske kopije četkica ne mogu porediti sa profesionalnim brendovima. Prva posjedujem setove kineskih četkica i nisu za baciti za nekog ko se profesionalno ne bavi šminkanjem, ali ako govorimo o kvaliteti suludo je porediti Sigmine četkice, Real Techniques, Nanshy,.. sa kineskim četkicama :)

      Izbriši

Instagram