Get Picture Ready Compact Make-Up & Concealer | Essence

U prošlosti nikad nisam bila oduševljena Essence puderima. Jednostavno imaju odlične ruževe, sjenke, čak i savršene lakove za nokte, ali puderi? Ne, hvala. Tu ću se uvijek prije odlučiti za brend Catrice koji je od prilike tu negdje sa cijenom kao i Essence. U posljednjim novitetima dobila sam priliku da isprobam get picture ready! puder i korektor. Kao što sam i očekivala, ostala sam potpuno ravnodušna na ove proizvode.

Po milioniti put sam se uvjerila da mi Essence jednostavno ne proizvodi dovoljno dobre pudere. Get picture ready je kompaktni puder koji dolazi u običnom bijelom plastičnom pakovanju. U gornjem dijelu nalazi se puder, dok je ispod njega roza spužvica. Osnovna zamisao jeste da sa spužvicom pokupite proizvod te ga tako nanesete na lice. Prvo, puder je dosta čvrst pa spužvica ne može pokupiti  dovoljno proizvoda i potrebno je da nekoliko puta uzimate proizvod. Drugo, spužvica je, malo je reći, grozna. Sa njom nema šanse da nanesete puder na čitavo lice i ako ste zamišljali da je nešto poput beauty blendera prevarili ste se. Ja sam ga nanosila tako što spužvicom stavim puder na određene dijelove lica, a onda četkicom sve to utapkam. Ovaj puder dolazi u četiri nijanse, a moja je najsvjetlija 10 matt ivory. Previše mi je svijetla i to sam morala izbalansirati nanošenjem puuuuno puno broznera. Inače bih izgledala kao duh. Ovaj puder ima mat finiš i dodatno ističe suhe dijelove na licu. Prekrivanje mu je OK, što ćete vidjeti na slici ispod, ako uzmemo u obzir da sam nanijela, pa sigurno tri sloja najmanje. Trajnost je također tu negdje, klasično kao kod većine pudera standardnih 7,8 sati a onda počinje da blijedi sa lica.


Kad je korektor u pitanju, ovaj je namijenjen za posvjetljavanje dijelova lica. Korektor i nije toliki promašaj kao puder, posvijetliće podočnjake ali neće dati neko posebno prekrivanje. Ne uvlači se u borice oko očiju, a trajnost mu je par sati. Koristila sam ga za dnevni makeup, kada sam znala da ću kratko boraviti vani. Ne bih ga preporučila za prekrivanje nepravilnosti na licu jer će ih samo dodatno istaći. Nešto je gušće teksture, na vrhu ima spužvica koja bi vam kao trebala omogućiti lakše nanošenje, ali po meni nije baš iskoristiva. Bolje prekrivanje dobijem kada prstom lagano utapkam korektor na područje ispod očiju. Moja nijansa je 10 ivory, a dolazi u ukupno dvije nijanse. 

Na slici ispod before/after nosim i korektor i puder na licu.


Na kraju mi je drago da sam imala prilku isprobati ove proizvode jer bi ih sigurno zbog primamljivog naslova i pakovanja kupila, i naravno totalno se razočarala. Možda će nekoj od vas moja recenzija pomoći da uštedite novac. :-)

Hvala na čitanju!

Soeurs Beauty

1 komentar:

  1. Puder imam to dva komada haha. U istoj nijansi kao i ti. Da. Ja koja sam kao duh blijeda s ovim puder sam jos blijeđa. 😑 i ja ga nanosim Essence zelenim kiszom za tekuci puder pa onda razmažem kopijom RT kista. I spuzvicom jos malo utapkam. Dobar je al nije to to. Neka trojka..
    A za korektor nemam zamjerki. Meni je dobar.

    OdgovoriIzbriši

Instagram