ChitChat: TedHair.com


Nakon što sam vam predstavila u prošlom postu jednu stranicu za prodaju ekstenzija, ovaj put predstavljam stranicu TedHair.com koja se također bavi prodajom human hair extensions i važi također za jedan od sajtova koji prodaju kvalitetne ekstenzije, te imaju više različitih vrsta. Za razliku od prethodne stranice, ova stranice se bavi tzv. Wholesale Hair odnosno rasprodajom kose. 
Ova stranica je više namijenjena ljudima koji žele da pokrenu biznis u svojoj državi, odnosno kod njih možete nabavljati umjetnu kosu koju možete preprodavati, jer su cijene povoljnije zbog toga što kupujete više komada od jednom. Na njihovoj stranici imate i sekciju How to start a Hair Business gdje vam oni objašnjavaju kako da sve to započnete i kako da najbolje odabere koju vrstu kose želite prodavati. Također i sve ekstenzije sa ove stranice napravljene su od 100% ljudske kose, a možete ih kupiti u različitim dužinama i bojama. 

Kao što sam pisala u prethodnom postu ja nemam nikakvog iskustva sa ekstenzijama, ali u zadnje vrijeme puno razmišljam o tome i želim da isprobam da vidim kako će mi odgovarati. Što se tiče TedHair.com ispod možete pogledati neke od njihovih proizvoda, a korisna informacija je da njihova kosa uglavnom dolazi sa Indijskih područja, kao i okolnih zemalja. Kosa se natapa sa posebin deterdžentima i u posebnim uređajima kako bi se uklonila sva nečistoća, te se zatim pere u vodi dok ne bude spremna za sušenje. Za pravilno sušenje neophodna je sunčeva svjetlost, a nakon tog postupka kosa se razvsrtava ravnomjerno prema veličinama. Kosa sa TedHair.com stranica prolazi oštre kontrole kvalitete koje uključuju šivanje, mjerenje dužine i težine, te sušenje i testiranje samo da bi kupac bio 100% zadovoljan.

Ako ste zainteresirani za to da pokrenete svoj biznis prodavanjem ekstenzija ili perika, sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu. Kažu da su tu za sva vaša pitanja i uvijek možete kontaktirati njihov servis.



Oni nude različite vrste ekstenzija, kao i perika, a napomenuli su da vam spomenem nekoliko njih, a to su najpoznatija brazilska kosa (Wholesale Brazilian Hair), kao i peruanska, (Wholesale Peruvian Hair), malezijska (Wholesale Malaysian Hair), te indijska (Wholesale Indian Hair).




Ukoliko poznajete nekog ko bi se radio upustio u ovakav biznis i zaradio koji "dinar" preporučite mu da pročita post, te da pronađe više informacija na njihvoj stranici. Upuštanje u svaki biznis jeste rizik, ali svi dobro znamo onu čuvenu: bez rizika nema ni profita!

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Instagram