Velvet Brow Powder Artist | Catrice


Postala sam luda za "stvarčicama" za obrve, tako da kad sam preuzela svoj Ovnak paketić prvo sam požurila da isprobam Catrice Velvet Brow. Na prvi dodir nisam baš najbolje skontala kako funkcioniše sistem ove olovke, ali hvala Bogu pa imamo google, pa sam i skontala da se zapravo boja za obrve nalazi u čepu, te odvrtanjem i zavrtanjem olovke dobijete i boju na spužvici kojom zatim popunjavate obrve. Tu boju u čepu je bilo nemoguće uslikati, ali pod jakim svjetlom se jasno vidi.
Sama upotreba ove olovke nije neki rocket science tako da će ova recenzija biti jako kratka. Jasno je da sa ovom olovkom nećete dobiti precizno iscrtane obrve. Po mom skromnom mišljenju više je namijenjena djevojkama koje imaju prirodno iscrtan oblik obrva, jer je moguće samo grubo popuniti obrve. Na tržištu je moguće pronaći tri različite nijanse, a ja imam najsvjetliju i najtamniju. Iskreno, od ove najsvjetlije i nemam neke koristi, dok mi ova najtamnija sasvim dobro odgovara.
Sa druge strane nalazi se češljić sa kojim prvo treba da "počešljate" obrve (ako ste sretnica koja ima šta da počešlja) te zatim sa spužvicom laganim potezima popunjavate obrve. Prednost ovih olovaka je to što stvarno ostavljaju dojam potpuno prirodnih obrva, ali ukoliko ih prvo oblikujete preciznom olovkom, te zatim popunite sa ovim čudom e onda to sve možete prenijeti na neki veći level :D
Što se tiče trajnosti, solidno se drže na licu, nakon par sati počnu lagano da blijede sa obrva, ali sve u svemu za to krivim svoje totalno masno lice prethodnih sedmica. Ono što mi je još čudno jesu male grudvice koje se pojave prilikom stavljanja ove olovke na obrve, a to ćete i vidjeti na swatchu ispod. Ne znam da li je do mojih primjeraka ili su sve takve.
Sve u svemu, odličan proizvod za "do prodavnice" ukoliko nikad ne izlazite "golih obrva" izvan kuće. Za neke svečanije prilike svakako se držite svoje standardne rutine popunjavanja obrva jer ove olovke vam neće biti od neke velike pomoći. :)

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

Broj komentara: 5:

 1. Ovo moram ispirobati.Uz Vas je sve lakse lako ljepo obkasnite svaki proizvod.Oratim vas i na fb.svaka cast 😉

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja obrve popunjavam Essence sjenilom ali mislim da bi se i s ovim dobro snasla :)

  OdgovoriIzbriši
 3. I ja sam ih dobila i ugodno sam iznenađenja. Ova tamnija da, ostavlja malene grudvice , ali pri nanošenju, nakon češljanja se to gotovo i ne vidi. Sve u svemu, ja prezadovoljna, super stvar. ☺

  OdgovoriIzbriši
 4. Trebala bih ovo isprobati <3 Inače popunjajem obrve sjenilima, ali ovo mi se već odavno sviđa <333

  OdgovoriIzbriši

Instagram