Longstay Liquid Matte Lipstick | Golden Rose


Znam, znam.. Milion postova o ovim ruževima, ali nismo ni mi krive što ih je Golden Rose napravio skoro pa savršene, pa ih svi toliko volimo. Mi u BiH po običaju uvijek kasnimo za ostatkom svijeta, tako su ovi ruževi na naše tržište stigli prije manje od mjesec dana. Dok su ostale djevojke već uživale u ovim ljepotanima, mi u BiH tek sad počinjemo da vidimo zašto je nastala tolika potražnja za ovim ruževima.
Longstay Liquid Matte ruževi ili tečni mat ruževi dolaze u 12 nijansi, a cijena im se kreće od 6 do 8 KM ovisno od prodajnog mjesta. Dolaze u količini od 5.5 ml, a proizvedeni su u Turskoj. Ja trenutno imam 5 nijansi ovih ruževa, a to su 02, 03, 07, 10 i 12. Žao mi je što nijanse nemaju imena, nekako mi je tako lakše nego po brojevima, ali šta je tu je. Nijanse 03 i 12 sam dobila kao poklon za rođendan od prijateljica (They know me so well!), 02 i 10 sam dobila u Golden Rose paketiću, a 05 sam kupila. Kad bih morala birati najdražu od ovih 5 ne bih mogla izabrati. Sve nijanse mi se jako dopadaju i u sve sam istinski zaljubljena. Nijanse 02 i 10 sam tek jučer isprobala, ali sam već ranije isprobala ostale nijanse, pa vam donosim neke svoje prve dojmove o svim nijansama.

Miris ovih ruževa je savršen! Nešto između čokolade i vanilije, ali za one kojima miris općenito kod ruževa smeta, ne brinite, čim se nanese na usne taj miris se izgubi. Izrazito su pigmentirani, i kod svih nijansi koje posjedujem (osim kod 12ke) potpuno prekrivanje je moguće dobiti sa samo jednim slojem. Tekstura je jako gusta, ali se jednostavno maže na usne. Aplikator je izrazito precizan i mislim da sa njim nećete imati nikakvih problema. Ja ruževe nosim samostalno, jer se ne razmazuju preko ruba usana, ali svakako ih možete nositi i sa olovkama za usne radi bolje preciznosti. Na mom instagram profilu (klik OVDJE) imate kratki video pa da vidite kako izgleda nanošenje ruža na usne i tu fenomenalnu pigmentaciju :)
Što se tiče trajnosti, bez problema će biti na usnama nekoliko sati. Preživjet će i piće i neko "ne tako masno" jelo. Za skidanje bih preporučila dvofazni odstranjivač šminke, jer inače ćete izgledati kao klaun. Nije ih baš najlakše skinuti, ali valjda je i to poenta u toj dugotrajnosti.
Moram napomenuti da imam izrazito suhe usne i većina tečnih ruževa mi ih još više isuši, što uopšte nije bio slučaj sa ovim ruževima. Ja sam se jako iznenadila jer mi ostavljaju usne u onakvom stanju kakve su bile i prije nanošenja ruža. Možda je ovo i najveći razlog zašto sam se zaljubila u ove ruževe i što vjerujem da ću na kraju nabaviti sve nijanse.
Spomenula sam da za 12ku trebaju dva sloja prilikom nanošenja jer se prilično neravnomjerno nanosi. Međutim sa dva sloja to izgleda odlično i iako sam čitala kod drugih blogerica kako imaju problema sa ovom nijansom, ja joj ništa drugo osim toga nemam za zamjeriti.
Moj problem općenito sa dugotrajnim ruževima je što mi se obrišu sa unutarnje strane usana, pa se stvori ona neželjena crta, ali sam se sa tim morala pomiriti jer mi se to dešava sa svim ruževima. Ove ruževe moguće je popraviti jednom, ali ukoliko se više puta nanose pojave se grudvice i više ne izgleda lijepo niti privlačno.




Na kraju, kao što ste mogle zaključiti i kroz čitav tekst - volim ove ruževe i smatram da je tim iz Golden Rose kuće sa Longstay linijom napravio pun pogodak! Evo još jedna slikica sa svih 5 nijansi zajedno :) 

Hvala na čitanju, do idućeg posta!

Soeurs Beauty

32 komentara:

  1. Na tvojim usnama izgledaju fenomenalno, zaista! :) Posebno se izdvajaju 03, 05 i 10 <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Obozavam ih, skicam 5-cu i msm da cu je na kraju i kupiti :) sve ti odlicno stojeeee, ali odlicno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka čast ako ostaneš na samo jednoj nijansi haha :*

      Izbriši
  3. joj ema divna si <3
    zivi dokaz da desetka ne stoji samo fotosopiranim licima. :D
    a stoje ti i ostale, kad si lijep. :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav, zna li neko gdje ih mozemo naci u Sarajevu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam iz Sarajeva, ali možeš im se javiti na oficijelnu Golden Rose BiH facebook stranicu i vjerujem da će ti napisati gdje ih možeš kupiti :*

      Izbriši
  5. Aaaa, kako ti divno stoje 10 i 3. Prelijepa si. Ja zasad imam 10 i nju sam prvo htjela uzeti jer nemam nijedan takav ruž, a nijansa je san snova. Mogla bi 5 biti sljedeća za kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa.. Ma sve su lijepe teško se odlučiti stvarnooo.. Ja sam bacila oko na još neke.. Moram skupit sve! :*

      Izbriši
  6. Meni presavršeno izgledaju! Još da mi je pronaći prodajno mjesto koje ih planira uskoro staviti na police, a ne nakon što GR izbaci pet novih asortimana ruževa hah. Petica mi je najdivnija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj naručiti preko Facebook stranice ako ne možeš dočekati, mislim da rade i dostavu :*

      Izbriši
  7. Ne mogu da vjerujem da ti 10ka ovako dobro stoji. Svi su lijepi stvarno, a i ti brate lijepa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa lijepi moj Amriiiiić <3 A lijepi su ruževi, znaš i sama ^_^

      Izbriši
  8. Imam nijansu 04, nije slicna nijednoj iz posta, nesto izmedju crvene i roze, bar na mojim usnama :). Divan je ruz, nemam zamerki :). A svidja mi se i 03. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E o toj četvorki svi pričaju sve najbolje i definitivno je i ja moram kupiti :))) :*

      Izbriši
  9. Voljela bi ih probati :)
    Odlična rezencija !
    Pogledaj mo blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  10. Divni suu, a 03 i 05 su najljepsi, moram kupiti barem jedan <3 Slazem se s tobom, bilo bi ljepse da imaju imena. <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Desetka ti mnogo lepo stoji. :)
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta''

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne bih mogla odluciti koji ti najljepse stoji! Cak i siva desetka na tebi je odlicna! Ja zasad imam samo jedan u nijansi 3 i zaista mi je preodlican!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 10ka je jos bolja u kombinaciji sa Essence olovkom :D :* <3

      Izbriši
  13. Slučajno nabasah na tvoj blog, i vidim da si i ti iz Cazina (oprosti ukoliko se varam) :) Sve pohvale, you're a joy to read. Voljela bih te upitati glede ove nove kolekcije GR ruževa, gdje si ih nabavila? Ja obično opskrbu njihovom kozmetikom vršim u Bihaću i malo me frustrira što ne nailazim na njih više ovdje. Drago mi je da si recenzirala 10-ku, nijansa je prelijepa, napokon neko osvježenje na našem tržištu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesaaam, rođena Cazinjanka hehe :D Ja sam neke dobila, a neki su kupljeni u Tuzli. Međutim, odnedavno GR imaju svoj web shop i meni je to baš super, pogotovo ako je veća narudžba onda se dostava ne plaća a stigne na adresu za dan, dva.. U Cazinu mislim da trenutno ih nema nigdje :(

      Izbriši
  14. Predivne nijanse su na vama i naj bolji post

    OdgovoriIzbriši
  15. Zanima me u kojim radnjama u Bijeljini ih mogu pronaci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost ne znam gdje se može nabaviti u Bijeljini, ali svakako ih sve možete nabaviti na njihovom web shopu <3

      Izbriši

Instagram